Görüş Bildir
Haberler
Dünya Üzerindeki En Korkunç 10 Mekan

Dünya Üzerindeki En Korkunç 10 Mekan

Onur Terzi
30.09.2014 - 20:58 Son Güncelleme: 01.10.2014 - 14:11
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Pripyat, Ukrayna

1. Pripyat, Ukrayna

Bir zamanlar 50,000'den fazla insanın yaşadığı bu şehir buradaki nükleer santralde yaşanan kazadan sonra 1986 yılında tamamen boşaltıldı.

Nükleer sızıntı, bu şehrin çevresine yüklü miktarda radyasyonun yayılmasına sebep oldu ve bazı insanlar ve bölge hayvanları radyasyonun etkisiyle mutasyon geçirdiler.

2. Jatinga, Hindistan

2. Jatinga, Hindistan

Hindistan'da bulunan bu köyün zararsız görünen yapısı aslında ürpertici bir fenomeni maskelemektedir. İstisnasız olarak her yıl Eylül ve Ekim aylarında ve sadece 19.00-22.00 saatleri arasında binlerce kuş açıklanamayan bir sebepten dolayı bu köye sert bir iniş yaparak çıldırmışçasına kendisini öldürmektedir.

3. Hashima Adası, Japonya

3. Hashima Adası, Japonya

Tek gelir kaynağı olan kömür madenlerinin kapatılması bütün insanların zorla taşınmasına sebep olmuştu. Bir zamanlar çocukların güle oynaya koşuşturdukları sokaklar yerlerini ürpertici ıssızlığa ve sessizliğe bırakmıştı.  1974 yılından beri kimse burada yaşamamaktadır.

4. Aokigahara Ormanı (İntihar-Ölüm Ormanı), Japonya

4. Aokigahara Ormanı (İntihar-Ölüm Ormanı), Japonya

İçinde sık ve uzun ağaçların bulunduğu bu ürpertici orman psikoloji bozacak derecede kasvetli bir bölgedir. Son 60 yılda en az 500 kişi bu ormanda dayanamayıp kendini öldürmüştür. Ayrıca ormanın altında bulunduğu düşünülen zengin demir yataklarının pusulalarda sapma yarattığı ve bu yüzünden pusulası bozulan gezgin insanların bu dev ormandan çıkamayıp korkudan ve açlıktan öldükleri de bilinmektedir.

5. Hellingly Hastanesi, İngiltere

5. Hellingly Hastanesi, İngiltere

Zamanında binlerce akıl hastasının kaldığı ve bu hastalara tecavüz, elektrik şoku, psikolojik baskı ve etik dışı deneyler gibi uygunsuz muamelelerin yapıldığı söylenen iç karartıcı bir akıl hastanesidir. Hastane 1994 yılında kapatılmış olsa da kullanılan ekipmanların çoğu hala son bırakıldıkları yerlerindedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ceset Çiftliği, ABD

6. Ceset Çiftliği, ABD

İnsan cesetlerinin farklı ölüm senaryolarındaki çürüme evrelerinin analiz edilebilmesi için kullanılan bir bölgedir. Her yıl farklı şekillerde ölmüş onlarca insan buraya öylece bırakılır. Çıkışın olmadığı, izole edilmiş bir ormanlık alandır.

7. Tuol Sleng Soykırım Müzesi, Kamboçya

7. Tuol Sleng Soykırım Müzesi, Kamboçya

Kamboçya'da 1975-1979 yılları arasında soykırım amacıyla 20,000 insanın katledildiği bir hapishanedir. Öldürülmüş insanların kalıntıları, kullanılmış işkence aletleri ve eşyalar halen ilk günkü gibi mekanın içindedir.

8. Overtoun Köprüsü, İskoçya

8. Overtoun Köprüsü, İskoçya

Bunaltıcı görüntüsü nedeniyle sıklıkla insanların kendilerini öldürmesine sebep olduğu bilindiği gibi köpeklerin de bu köprüden atlayarak intihar ettikleri bilinmektedir. 1960'lı yıllardan beri her ay ortalama 1 köpek, toplamdaysa 600 köpek bu köprüden atlayarak kendini öldürmüştür.

9. Oyuncak Bebek Adası, Meksika

9. Oyuncak Bebek Adası, Meksika

Eskiden bu adada tek başına yaşayan Julian Barrera isimli bir adam adanın sahilinde ölü bir kız çocuğu bulmuştu.Kısa bir süre sonra aynı yerde bu çocuğa ait ve nereden geldiği kanıtlanamayan yüzlerce oyuncak bebek bulmuş ve ölen kızın ruhunu bebeklerin içinde olduğunu ifade ederek bebekleri adanın her yerine koymuştu. Daha sonra ölen kızın etkisinde kalan bu adam çığlık atan  çocuk sesleri duyup delirerek kendini öldürmüştür.

10. Paris Katakombu, Fransa

10. Paris Katakombu, Fransa

17. ve 18. yüzyılda salgından ölen 6 milyondan fazla kişinin cesetleri 322 km uzunluğundaki bu tünel ağına bırakılmıştı. İnsan iskeletleriyle dolu, ıssız ve soğuk olan bu eski yapının güvenilebilir bir haritası yoktur ve içindeki karanlık deliklerden birine düşmek veya bu tünelde kaybolmak çok kolaydır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın