Görüş Bildir
Haberler
Dünya Sağlık Örgütü: Zika Virüsü 33 Ülkeye Yayıldı

Dünya Sağlık Örgütü: Zika Virüsü 33 Ülkeye Yayıldı

Ulaş
06.02.2016 - 16:05

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) hazırladığı sonra rapora göre Zika virüsü 33 ülkeye yayıldı. Raporda Zika virüsünün en fazla Brezilya ve Kolombiya'da yayıldığına dikkat çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Açıklamada 33 ülkenin Ocak 2014 ve 5 Şubat 2016 tarihleri arasında Zika virüsü salgınını bildirdiği, bunun dışında 6 ülkede de virüsün görüldüğü yönünde dolaylı veriler bulunduğu kaydedildi.

Zika virüsü 2015 yılından itibaren Latin Amerika’da hızla yayıldı. Dünya Sağlık Örgütü'nün tahminlerine göre virüs bu bölgede yayılmaya devam edecek.

Kolombiya Zika virüsü buluşan üç kişinin Guillain-Barre sendromu sebebiyle öldüğünü açıkladı

Kolombiya Zika virüsü buluşan üç kişinin Guillain-Barre sendromu sebebiyle öldüğünü açıkladı

Dünya Sağlık Örgütü bahsi geçen 33 ülkeden Brezilya, Kolombiya, El Salvador, Surinam ve Venezuela'da kas güçsüzlüğü ile felçlerle kendini gösteren Guillain-Barre sendromu vakalarında da artış bulunduğuna dikkat çekti. Kolombiya hükümeti dün Zika virüsü bulaşan üç kişinin Guillain-Barre sendromu sebebiyle öldüğünü açıklamıştı.

Brezilya'da doktorlar ve bilim insanları halen Zika virüsü ve artan mikrosefali vakaları arasında bir bağlantı bulunup bulunmadığını araştırıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün geçmiş vakalara yönelik bir analizi de Fransız Polinezyası’nda Zika salgını sırasında artan mikrosefali vakalarına vurgu yapıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
159
67
23
10
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Yahu bana bulaşsa mesela ben ölecek miyim ? Yoksa beynim mi küçülecek ?

Ölme ihtimalin var . Beyin küçülmesi doğmamış yada yeni doğan bebeklerde görülüyor yani beynin küçülmeyecek.

Kevın De Bruyne

Zeka virüsü Türkiye'ye gelse de ülke kalkınsa

Nedim Karaca

Benim bildiği soğuk havalarda böcekler ölür.

Arc noise

Ölmezler, etkinlikleri azalır sadece. Suyun donma noktasına karşı bile savunmaları var. Donma sıcaklığını düşürmek, vücut sıvılarının jel benzeri yapılara çe... Devamını Gör