Görüş Bildir
Haberler
Dünya Mutluluk Gününde Ünlü Düşünürlerin Yardımıyla 13 Adımda Mutlu Olma Rehberi

Dünya Mutluluk Gününde Ünlü Düşünürlerin Yardımıyla 13 Adımda Mutlu Olma Rehberi

Bender
22.03.2021 - 08:45 Son Güncelleme: 22.03.2021 - 10:29

20 Mart Dünya Mutluluk Günü. Türk Dil Kurumu, mutluluğu, 'Bütün özlemlere eksiksiz ve sürekli olarak ulaşılmaktan duyulan kıvanç durumu), ongunluk, kut, saadet, bahtiyarlık, saadetlilik' diye tanımlamış. Daha güzel günler görmek dileğiyle....

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mutluluğun temel koşulları; yapacak bir şeye, sevecek bir şeye, ümit edecek bir şeye sahip olmaktır. -Lika Chase

1. Mutluluğun temel koşulları; yapacak bir şeye, sevecek bir şeye, ümit edecek bir şeye sahip olmaktır.  -Lika Chase

Öyle çok büyük, maddi değeri olan, genel geçer bir mutluluk sebebi olmasına da gerek yok. Yağmurdan sonra açan güneş, sevdiklerinizin gülüşü, her sabah sağlıkla uyanmanız yeterli. Yeter ki kendinize, umut veren ve sizi hayata bağlayan sebepler bulun.

2. Kendinizi doğru ya da mutlu olmak arasında bir çatışma halinde bulursanız, mutlu olmayı seçin. -Roz Townsend

2. Kendinizi doğru ya da mutlu olmak arasında bir çatışma halinde bulursanız, mutlu olmayı seçin.  -Roz Townsend

Küçük yaşlardan itibaren bize hep doğru yapmak öğretilir. Kimse ne kadar mutlu olduğumuzla, hayatımızdan ne kadar memnun olduğumuzla ilgilenmez. İşimizi doğru yapalım, insan ilişkilerinde doğru davranalım, doğru kıyafeti seçelim isterler. Peki ya doğru olan şey bizi mutlu edecek olan şey değilse?

3. İnsan iyi şeyler düşündükçe hem kendi dünyasını, hem de tüm dünyayı daha iyi bir hale getirir. - Konfüçyüs

3. İnsan iyi şeyler düşündükçe hem kendi dünyasını, hem de tüm dünyayı daha iyi bir hale getirir.  - Konfüçyüs

Büyüklerimiz hep söyler 'kötü düşünüp kötüyü çağırma' diye. Çok da haklılar. Hayata daha pozitif bakıp, olumlu düşünceler geliştirdiğimizde, gerçekten de her şey bambaşka görünüyor gözümüze.

4. Mutlu olmanın iki yolu vardır: Ya arzularımızı azaltmak ya da imkanlarımızı çoğaltmak. -Benjamin Franklin

4. Mutlu olmanın iki yolu vardır: Ya arzularımızı azaltmak ya da imkanlarımızı çoğaltmak.  -Benjamin Franklin

Her insanın hayatta istekleri, ulaşmak istediği basamaklar vardır. Ancak ulaşması imkansız arzular, bir süre sonra sizi tüketir ve kendinizi, asla elde edemeyeceğiniz şeylerin özlemiyle yaşarken bulursunuz.

5. Mutlu olmak için yalnızca kendisine ihtiyaç duyan adam, mutlu bir yaşam için en kısa ve pratik yolu bulmuş demektir. - Platon

5. Mutlu olmak için yalnızca kendisine ihtiyaç duyan adam, mutlu bir yaşam için en kısa ve pratik yolu bulmuş demektir.  - Platon

Bu demek değildir ki, hayatımızda sadece kendimize önem verelim, diğer insanlar olmasa da biz harika bir şekilde yaşarız. Yalnızca mutluluğumuzun diğer insanlara ya da olaylara bağlı olmamasına dikkat etmeliyiz. Kendi modumuzu ayarlamak her zaman bizim elimizde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mutluluk, elin erişebileceği çiçeklerden, bir demet yapma sanatıdır. - Bob Goddard

6. Mutluluk, elin erişebileceği çiçeklerden, bir demet yapma sanatıdır.  - Bob Goddard

Goddard'a hak vermemek elde değil. Mutluluk aslında biraz da bakış açısıyla, elinde olanların kıymetini bilmeyle alakalı. Evdeki malzemeleri kullanarak kendi mutluluğunuza ulaşmak öyle kolay ki.

7. Mutsuzsan geçmişte yaşıyorsundur. Endişeliysen gelecekte yaşıyorsundur. Huzurluysan şu anda yaşıyorsun demektir. -Lao Tzu

Dünümüzle, bugünümüzle ve henüz yaşanmamış yarınlarımızla biz bir bütünüz. Geçmişten ders çıkarıp, bugünü yaşayıp, geleceğe umutla bakmalıyız. Geçmişi bir türlü geride bırakamamak ve geleceğe dair endişeler yüzünden bugünden de keyif alamamak, bizi yıpratmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

8. Mutluluğum belki de şundan ileri geliyor, bende olanlara seviniyor; olmayanların üzerine de düşmüyorum. - Lev Tolstoy

8. Mutluluğum belki de şundan ileri geliyor, bende olanlara seviniyor; olmayanların üzerine de düşmüyorum.  - Lev Tolstoy

Tolstoy da, sahip olduğumuz her şey için minnet duymamızı ancak sahip olamadıklarımızı düşünüp, hayatı kendimize zehir etmememiz konusunda bizimle hemfikir.

9. Her konuda tedbirli olmalıyız, ancak; severken tedbirli olmak gerçek mutluluk için en zararlısıdır. - Bertrand Russell

9. Her konuda tedbirli olmalıyız, ancak; severken tedbirli olmak gerçek mutluluk için en zararlısıdır.  - Bertrand Russell

Her konuda temkinli olabiliriz. Bir sonraki adımımızı düşünüp, planlı bir şekilde yaşayabiliriz. Ancak yalnızca sevgi, sınırlı olmayan ve tedbir gerektirmeyen, sonsuz saflıkta bir duygu ve bu duygunun tadını sonuna kadar çıkarmalıyız.

10. Mutluluğun formülü, gerektiğinde önemsiz şeylerle meşgul olabilmektir. - Edward Newton

10. Mutluluğun formülü, gerektiğinde önemsiz şeylerle meşgul olabilmektir.  - Edward Newton

Belki de çok sıkıcı bulduğunuz, gereksiz gördüğünüz pek çok şey sizi mutlu edebilir. Her şeye bir şans vermeliyiz. Kim bilir belki mutluluğu, o size saçma ve gereksiz gelen şeylerden birinde bulursunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. En büyük mutluluk, mutsuzluğun kaynağını bilmektir. - Dostoyevski

11. En büyük mutluluk, mutsuzluğun kaynağını bilmektir.  - Dostoyevski

Çoğu zaman, içimizde garip bir sıkıntı, mutsuzluk hissi oluşur ancak çoğu zaman bunun sebebini kendimiz bile anlayamayız. Bu sebepsiz mutsuzluklar, insanı içten içe kemirir ve tüketir. Mutluluğa ulaşmak için de önce bizi mutsuz eden bu kemirici sebepleri bulmalı ve onları değiştirmeliyiz.

12. Mutluluk varacağımız bir istasyon değil, bir yolculuk biçimidir. - Charles de Montesquieu

12. Mutluluk varacağımız bir istasyon değil, bir yolculuk biçimidir.  - Charles de Montesquieu

Mutluluk, uzun ve uğraş gerektiren bir yolun sonunda kavuşulan bir ödül değildir. Aksine mutluluğa ulaşmak için çabaladığınızı sandığınız her an, mutluluğun ta kendisidir. Ve bunu fark etmediğiniz her gün, mutluluğunuzdan bir parça daha uzaklaşıyorsunuzdur.

13. Herkesin mutlu olmak için başka bir yolu varmış. Kendi yolumu çizdiğimde anladım. - Can Yücel

Kimisi için lüks bir araba, kimisi için sağlık, kimisi için de bir çocuğun gülümsemesi yeter mutluluk için. Herkesin mutluluğu kendine!

Nazım Hikmet'in de dediği gibi, "Daha son sözü söylemedi hayat. Belki yarınlar, mutlu sonlar var."...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
12
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
koray kuzey

Hedonik Adaptasyonu araştırın; boşa ümitlenmeyin.