Görüş Bildir
Haberler
Dünya Bankası Türkiye'nin En Büyük Sorununu Açıkladı

Dünya Bankası Türkiye'nin En Büyük Sorununu Açıkladı

Dünya Bankası Türkiye Programı Başekonomisti Hans Anand Beck, Türkiye'nin en büyük problemini açıkladı. 

En önemli sorunun enflasyon olduğuna dikkat çeken Beck, enflasyonun çıpasız kaldığını söylerken, enerji fiyatlarındaki yükselişin de TL'nin içinde bulunduğu belirsizlikle etkisinin daha fazla hissedildiğinin altını çizdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Enflasyonun çıpasız kalması Türk Lirası'nı zorluyor

Enflasyonun çıpasız kalması Türk Lirası'nı zorluyor

Bloomberg HT'ye yaptığı açıklamalarda Dünya Bankası Türkiye Programı Başekonomisti Hans Anand Beck, '2022 yılı için ülkenin önündeki en büyük zorluk enflasyon. Tüketici ve üretici tarafında sorunlar var. Türkiye'de enflasyon çıpasız kaldı' derken, mali enstrümanlarla enflasyonu kontrol etmeye çalışmanın maliyeti yükselttiğini dile getirdi.

Rusya-Ukrayna savaşının tüm dünyada etkilediği enerji ve emtia fiyatlarına karşı Türkiye'nin negatif ayrışarak önemli risklerle karşılaştığını anlatan Beck, TL'deki belirsizliğin ise bu durumda daha ağır etki ettiğini iletti.

Türkiye'de petrol fiyatlarının etkisi dünyadan daha çok hissediliyor

Türkiye'de petrol fiyatlarının etkisi dünyadan daha çok hissediliyor

Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasıyla risklerin artmasına dikkat çeken Beck, hem küresel hem de yerel riskleri hatırlatarak, dünya çapında zarar gören enerji ve emtia ticareti ile fiyatların arttığını bunun da finansal akışları etkilendiğini belirtti.

Türkiye'nin hem enerji ithal eden hem de doğalgazın büyük bölümünü Rusya'dan alan bir ülke olarak risklerle karşı karşıya olduğunu söyleyen Beck, buğday ve ayçiçeği konusunda da sorun olduğuna dikkat çekti.

Enerji fiyatlarında yaşanan artışın Türkiye'yi daha fazla etkilediğini dile getiren Beck, 'Enerji fiyatı Türk Lirası'nın değer kaybıyla daha fazla artıyor. Türkiye enerji ithalatı yapıyor. Şu an petrol fiyatları daha fazla hissediliyor. Paranın değerlenmesi bu durumun düzelmesine yardımcı olacaktır' dedi.

Türkiye'nin en büyük sorunu enflasyon

Türkiye'nin en büyük sorunu enflasyon

Bu yılın en büyük zorluklarından birinin enflasyon olduğunu söyleyen Beck, sözlerini şöyle tamamladı:

2022 için sıkı ve iyi bir iletişim gerektiren para politikası gerekiyor. Mali pozisyonlar geleneksel olarak güçlü. Ancak hâlâ zorluklar var. Mali enstrümanlarla enflasyonu kontrol etmeye çalışmanın bir maliyeti var. Enflasyon çıpasının kaybedildiğini görüyoruz. Tüketici ve üretici tarafında önemli artışlar var. Üreticiler belirsizliklerle mücadele etmeye çalışıyor.

“Mali Enstrümanlarla Enflasyonu Kontrol Etmeye Çalışmanın Maliyeti Var” Dünya Bankası / Beck

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın