Görüş Bildir
Haberler
Dünya

Dünya

basingundem
04.05.2014 - 17:44 Son Güncelleme: 11.05.2014 - 20:52

Irak'a yeni Cumhurbaşkanı Adayı

Irak genelinde 30 Nisan tarihinde yapılan son seçimler sonucunda bir çok farklı kesimden oy alan Kerkük Valisi Necmettin Kerim'in Irak'ın yeni cumhurbaşkanı olabileceği belirtiliyor.

Yaklaşık 2 yıldır Almanya'da tedavi gören ve Irak'a dönmesi beklenmeyen Celal Talabini'nin durumunun belirsizliği birçok siyasetçiyi yeni arayışlara yönlendirdi.Amerika'nın 2003 yılında Irak işgali sonrası ülkede bulunan Arap, Kürt ve Türkmenler anlaşarak Cumhurbaşkanlığı makamını Kürtlere verdiler. 2005 yılından beri Irak cumhurbaşkanı olan Celal Talabani 2010 yılında 3'üncü kez seçilerek bu görevi devam ettiriyor.Irak'ta Başbakan Maliki'nin hem Kürtler hem de sunni Araplar'larla yaşadığı anlaşmazlıklar, Talabani gibi denge görevi gören bir cumhurbaşkanı arayışlarını artırıyor.

KERKÜK'TE HER KESİMDEN OY ALDI.

30 Nisan'da yapılan seçim sonuçları Necmettin Kerim için Cumhurbaşkanlığı yolunu açmışa benziyor. 2009 yılında yapılan bir önceki seçimde Kürtler oyların yüzde 52'sini almışlardı.Bu seçimde Kerkük'ün Türkmen mahallerinde de ciddi oylar alan Kerim, oylarını yüzde 59'a denk gelen yaklaşık 200 bin oy aldı.Aynı zamanda Celal Talabani'nin özel doktorluğunu yapan Kerim, şuan en büyük aday olarak gözüküyor.

 GELİNİ TÜRKİYE'DEN

Kaynak: http://basingundem.com/irakin-yeni-cu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın