Görüş Bildir
Haberler
Dota Keyfini Birde Sanal Gerçeklik Cihazında Yaşayın

Dota Keyfini Birde Sanal Gerçeklik Cihazında Yaşayın

Pchocasi
03.06.2014 - 22:34 Son Güncelleme: 04.06.2014 - 00:26

Dota Keyfini Birde Sanal Gerçeklik Cihazında Yaşayın

Sanal gerçeklik cihazları firmalar arasında yayılmaya başladı. 3 büyük devden sonra Valve ekibi de kolları sıvadı. Detaylar haberimizde.

Sanal gerçeklik teknolojisinin gelişme süreçleri devam ediyor. En son Oculus, Samsung ve Sony’den gelen cihazlardan sonra bu ekibe Valve’de eklendi. Valve’nin üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü sanal gerçeklik cihazı ilk kez kullanıcıları üzerinde Dota 2 oynanarak denemesi gerçekleştirildi.

“SANAL GERÇEKLİK CİHAZI İLE DOTA 2 DENEYİMİ”

Cihaza dışarıdan baktığımızda Oculus Rift ve Morpheus cihazlarına göre çok kaba olmuş açıkcası. Cihazı kullanmak için yüzünüze taktığınızda yüzünüz adeta kayboluyor. Cihazda iki adet 1080p OLED panel bulunurken, başınız ile yapmış olduğunuz tüm hareketleri algılayarak yeni deneyimleri yaşamanızı sağlıyor.

Valve’nin sanal gerçeklik cihazında dikkat çeken en önemli noktalardan birisi ise Dota 2 oyununu sunabilecek olması. Yüzünüze taktığınız cihazı oturduğunuz yerden tüm haritayı görebileceğiniz şekilde otomatik olarak alan oluşturan cihaz, istenildiği zaman yaklaşma ve uzaklaşma işlemlerini gerçekleştiriyor.

“DİĞER CİHAZLARA GÖRE HANTAL”

Önceki cihazlara göre yeni cihaz çok daha kullanışlı ve işlevsel olduğunu itiraf etmeliyiz. Fakat tüm bunlara rağmen rakiplerinin yanında biraz geride kalmış görünüyor. 

Valve ekibi sanal gerçeklik cihazının bir Oculus veya Morpheus kadar tutulup tutulmayacağını firmanın cihaz üzerinde geliştireceği ve izleyeceği gelişmelere bağlı olarak değişecek.

Pchocasi - Merve AYGÜN

Kaynak: http://www.pchocasi.com/dota-keyfini-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın