Görüş Bildir
Haberler
Dördüncü Duvarı Yıkarak Gerçekliğe Bir Adım Daha Yaklaşan 13 Video Oyunu

Dördüncü Duvarı Yıkarak Gerçekliğe Bir Adım Daha Yaklaşan 13 Video Oyunu

Gerçeklik ve kurgu arasındaki sınır olarak ifade edilebilecek olan dördüncü duvarı yıkan video oyunları bunu yaparak bir şekilde dünyamıza adım atıyor, hatta ve hatta bazı şeylere etki dahi ediyorlar. Bunu en başarılı biçimde yapan oyunlara bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Deadpool

1. Deadpool

Çizgi romanlarında ve beyaz perdede dördüncü duvarı bol bol yıkıp geçen muzip karakterimiz oyun dünyasında da rahat durmuyor elbette. Oyun boyunca oyuncuya laf sokan ve onunla muhabbet eden Deadpool aynı zamanda oldukça da esprili.

2. Eternal Darkness

2002 yılında piyasaya sürülmüş olan yapım bizlere o zamana dek eşine çok çok az rastladığımız şeyler sunuyordu. Bir akıl sağlığı barına sahip olan yapımda bu bar düştükçe olmayan şeyler görüyorduk. Akıl sağlığımız iyice düştüğünde ise oyun bizlere oyun dosyalarının silindiği ya da oyunun bir anda çöktüğü senaryolar yaşatıyordu. Elbette ki bunların hiçbiri gerçek değildi.

3. Pony Island

3. Pony Island

Tatlı tatlı başlayıp yavaşça karanlık bir tona bürünen bu piksel grafiklere sahip yapımı oynarken hiçbir şeye inanmayın. Zira oyun siz oyundayken Steam üzerinden bir mesaj almışsınız gibi davranabilir ya da bilgisayarınızın size bir hata mesajı gönderdiğini düşünmenizi sağlayabilir.

4. Fallout 2

4. Fallout 2

Fallout serisi Betheda'nın olmadan önce Interplay tarafından geliştirilmiş olan Fallout 2'de bazı NPC'ler NPC olduklarını bilerek sizinle buna göre iletişim kurabiliyorlardı. Bazen karakteriniz ise kendi yetenek puanlarına göndermelerde bulunan cümleler sarf edebiliyordu.

5. Doki Doki Literature Club

Bu sevimli mi sevimli başlayıp sonradan adeta kabusa dönen yapım dördüncü duvarı yerle bir ediyor. Oyunun kendi dosyalarını sabote etmesi mi dersiniz, bir karakterin diğerlerini oyundan silmesi mi, ne ararsanız var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Metal Gear Solid

Her oyununda oyuncuyu şaşırtmayı başaran seri Psycho Mantis boss dövüşü ile çıtayı arşa çıkartmıştı. Karakterinizin aklını okuduğunu söyleyerek esasen cihazın hafıza kartındaki bilgilere erişen ve bunu size karşı ku7llanan karakter oynadığınız oyunları biliyor ve bu bilgileri size karşı kullanıyordu.

7. Conker’s Bad Fur Day

7. Conker’s Bad Fur Day

Grafikleri ile yaratılan dünyaya karşın tam manasıyla bir yetişkin oyunu olan yapımda karakterimizin oyunun geliştirici ekibini tehdit ettiğini görebilirsiniz. Karakterimiz bir boss dövüşü esnasında işe yarar silahlar karşılığında teknik problemlerden kimseye bahsetmeyeceğini söyleyerek yeni silah kazanır.

8. Batman: Arkham Asylum

8. Batman: Arkham Asylum

Süper kahraman oyunlarına yeni bir soluk getiren Batman'in bu macerasında çoğu oyuncunun yüreğinin ağzına geldiğine eminiz. Çünkü bir sahnede Scarecrow'un korku gazından etkilenen karakterimizin dünyası ile birlikte bizim de ekranımız gidip gelmeye, oyun hata vermişçesine parazitlenmeye başlar.

9. Spec Ops: The Line

9. Spec Ops: The Line

Savaşın tüm dehşetini iliklerimize kadar hissettiren nadir yapımlardan olan oyunda yükleme ekranları bile adeta sizinle konuşarak mesaj veriyorlar. İyi bir insansak neden burada olduğumuzu ve bu eylemleri gerçekleştirdiğimiz sorgulayan metinlerden tutun da Amerikan ordusunun tutumunu eleştiren metinlere kadar pek çok mesaj yükleme ekranlarından oyuncuya veriliyor.

10. The Stanley Parable

Bu oyunun dördüncü duvarı yıktığı her anı anlatsak içeriğin sonunu göremeyiz. Bu oyunun amacı neredeyse tamamen dördüncü duvarı yıkmak ve oyuncunun oyun ile gerçeklik arasındaki bağlarını kırmak. Hala oynamadıysanız beklemek için bir sebebiniz yok, bize güvenin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Undertale

Son yılların en başarılı ve ses getiren bağımsız yapımlarından olan Undertale da dördüncü duvarı yıkmak konusunda elini korkak alıştırmıyor. Gerek savaşlar esnasında, gerekse de karakterlerle girilen diyaloglarda dördüncü duvarı bol bol yıkan yapım aynı şeyleri önyargılarımıza da yapıyor.

12. Nier: Automata

2017 yılında çıkışını gerçekleştirmiş olan yapım bizleri attığı distopik dünya içerisinde elimizden oldukça farklı bir biçimde tutuyor. Örneğin oyunun başlangıcında gerekli ayarlamaları karakterimiz bizzat bizimle sohbet edip konuşarak yapıyor.

13. Serious Sam

13. Serious Sam

Pek çok oyuncunun çocukluk yıllarından tatlı bir hatıra olarak hafızalarımızda kalmış olan Serious Sam dördüncü davara da bol bol darbe vurur. Oyunun hatalarla dolu olduğunu söyleyen ana karakterimiz ayrıca zaman zaman oyunun bütçesi gibi meselelerden de dem vurur.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
15
11
5
4
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın