Görüş Bildir
Haberler
Donald Trump, ANTIFA Hareketini Terör Örgütü İlan Edeceklerini Açıkladı

Donald Trump, ANTIFA Hareketini Terör Örgütü İlan Edeceklerini Açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, siyahi George Floyd’un ölümü üzerine başlayan protestoları şiddete dönüştürmekle suçladığı ANTIFA grubunun terör örgütü olarak tanınacağını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Donald TrumpTwitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ulusal Muhafız birliklerinin dün gece Minneapolis’teki gösterilerde 'ANTIFA anarşistlerinin eylemlerini' hızlı şekilde kontrol altına aldığını belirterek, tebrik etti.

'Eğer Belediye Başkanı Ulusal Muhafızları ilk akşamdan kullansaydı bu sorunlar olmayacaktı.' ifadesini kullanan Trump, Demokratlar tarafından yönetilen diğer eyalet ve şehirlerin bu örneğe bakmalarını ve çok geç olmadan Ulusal Muhafızlardan destek almalarını önerdi.

ABD'nin ANTIFA’yı terör örgütü olarak tanıyacağını kaydeden Trump, ayrıca 'fake news' olarak nitelediği ana akım medyayı da gösterilerde öfke ve anarşiyi köpürtmekle suçladı.

ANTIFA nedir?

ANTIFA nedir?

ANTIFA'nın (Anti-faşist ya da Anti-faşist hareketin kısaltması) kolaylıkla sol eğilimli olarak nitelendirilebilir. Hareketin pek çok üyesi ırkçılık ve cinsiyetçiliğin her türüne ve Trump'ın canlandırdığı milliyetçilik, göçmen karşıtlığı ve Müslüman karşıtlığına güçlü bir şekilde karşı çıkıyor.

Ancak isimlerinin işaret ettiği gibi, ANTIFA daha çok sol politikaları desteklemek yerine aşırı sağcı ideolojiyle mücadele etmek üzerine kurulu.

Ana akım solun tersine, seçimleri kazanmak veya yeni kanunların yürürlüğe konması için geleneksel araçlarla güç kazanmanın peşinde değiller.

ANTIFA, hükümete de kapitalist sisteme de karşı. Yöntemleri ise sıklıkla anaakım sol hareketlerden ziyade anarşistlerle bağdaştırılıyor.

ANTIFA mala zarar verme ve bazen fiziksel şiddet olmak üzere militanca protesto yöntemlerine yönelebiliyor.

Kökeni Nazi Almanyasına kadar dayanıyor

Kökeni Nazi Almanyasına kadar dayanıyor

Aşırı sağ gibi, dünya çapındaki ANTIFA üyeleri farklı grupların bileşiminden oluşuyor, ancak en aktif olan gruplar ABD, İngiltere ve Almanya'da bulunuyor.

Almanya'daki hareket 1932 yılında, hızla yükselen Nazi partisine karşı koyacak aşırı solcu militan bir grup oluşturmak üzere kuruldu.

Hitler'in parlamentonun kontrolünü sağlaması üzerine 1933 yılında dağıldı ve Berlin Duvarı'nın çökmesinden sonra 1980'lerde neo-Nazilere yanıt olarak yeniden ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trump'ın ANTIFA'yı nasıl "terör örgütü" ilan edebileceği net değil

Trump'ın ANTIFA'yı nasıl "terör örgütü" ilan edebileceği net değil

ANTIFA genellikle anarşist ve komünistlerin geçici olarak bir araya geldiği, emir-komuta zinciri olmayan lidersiz ağlardan oluşuyor.

ANTIFA'nın bileşenleri Reddit, Twitter, Facebook gibi sosyal ağlar üzerinden organize oluyorlar.

İnsanların üye olduğu ANTIFA adlı bir örgüt bulunmaması nedeniyle, faşizm karşıtı hareketlere dahil olan kişilerin terörizmle nasıl suçlanacağı bilinmiyor.

AA ve BBC

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
82
32
14
9
6
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ercan

Keşke ANTİFA'nın YPG ile beraber çalıştığını da yazsaydınız. Militanlarının YPG bayrakları ile fotoğrafları var. Ayrıca ister sağ olsun ister sol. Bir yerde... Devamını Gör

Ali Can Elagöz

Bildiğin yanıldığına yetmiyor be güzel kardeşim. ANTIFA'cılar içinden YPG'ye katılan çok fazla insan var. Doğrudur. Zira İŞİD'e ve bölgedeki cihatçı örgütler... Devamını Gör

Tıntın

Evde zor tuttuğu bir %50'si de var mı

Selin Ortaboy

Keşke antifa'nın pkk'yla birlikte çalıştıgını da yazsaymışsınız