Görüş Bildir
Haberler
Domuz Gribinden Sonra Popüler Hale Gelen El Dezenfektanları Sağlığınızı Tehdit Ediyor Olabilir!

Domuz Gribinden Sonra Popüler Hale Gelen El Dezenfektanları Sağlığınızı Tehdit Ediyor Olabilir!

Hayatımıza daha çok domuz gribiyle birlikte girip popülerlik kazanmış olan el dezenfektanlarını hala kullanmaya devam eden kişilere çokça rastlayabilirsiniz. Doğru ürünün uygun şekilde kullanılmasıyla zarar vermeyebilir fakat yanlış ürün veya fazlaca kullanımıyla hayatımızı etkileyen bir problem haline dönüşebilir. Yanlış kullanımla dezenfektanın oluşturabileceği zararları sizler için derledik. Uzmana danışarak daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

Kaynak: 1

İçeriğin Devamı Aşağıda

El dezenfektanından bir damla alıp ellerinizi ovuşturarak bakterilerin %99.9'unu yok edebilirsiniz.

Ancak bunun temiz su ve sabun bulunmayan bir durumda kullanılmak için icat edildiğini ve sürekli olarak kullanılacak bir ürün olmadığını unutmayın.

El dezenfektanını sürekli olarak kulanmaya başlamadan önce bilmeniz gereken 8 şey :

El dezenfektanını sürekli olarak kulanmaya başlamadan önce bilmeniz gereken 8 şey :

1. Alkol içeriğini kontrol edin

1. Alkol içeriğini kontrol edin

Şişe, elindeki tüm mikropları öldürdüğünü söylüyor olabilir. Ancak burada kontrol etmeniz gereken bir oran var. Dezenfektanın düzgün çalışabilmesi için, şişedeki alkol konsantrasyonu%60'ın üzerinde olmalıdır. Bu 'mucize ürünün'yaygın satışından bu yana, daha ucuz ve aynı etkileri vadeden bir dizi ürün var. Dikkat edin, maddelere bakın ve alkol yüzdesini kontrol edin. %59 oran yeterince iyi değil. Bu gibi ürünlerin Daha ucuuz her zaman daha iyi olmayabilir.

2. Çocuklar için çok iyi olmayabilir.

2. Çocuklar için çok iyi olmayabilir.

Hepimiz, çocukların kirli şeylere dokunduktan sonra ellerini ağzına koyma alışkanlıklarının pek de önüne geçilemediğini biliyoruz. Ve titiz anneler el dezenfektanlarını bu durum için kullanabilecekleri bir çözüm olarak görüyorlar. Ancak şişenin arkasındaki ince baskıyı okuduysanız, size çocuklardan uzak tutmanız gerektiğini söyleyen bir uyarı görürsünüz. Bunun nedeni, çocuğunuzun bu kimyasalı yutması durumunda ciddi şekilde zarar görebileceğidir. El temizleyicileri nedeniyle çocuklarda alkol zehirlenmesi vakaları bildirilmiştir. Risk altına giren şey, çocukların ağzına bir şeyler koyma eğiliminde olmasıdır ayrıca tatlı meyveli koku onları daha da çok tüketmek istemelerine neden oluyor. Yetişkinlerden daha zayıf bir bağışıklık sistemine sahip olduklarından onları çeşitli hastalıklara karşı savunmasız bırakan son derece hassas bir enflamatuar tepki vardır ve bu da büyüdüklerinde ciddi etkilere neden olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Bazı dezenfektanlarda bulunan triklosan sağlığınıza zarar verebilir.

3. Bazı dezenfektanlarda bulunan triklosan sağlığınıza zarar verebilir.

Bazı el temizleyicileri alkol içeriğine sahip değildir ve bunun yerine triklosan kullanılır. Triklosan, anti bakteriyel ve mantar önleyici bir maddedir ve çeşitli sabunlar ve temizlik maddelerinde sıklıkla kullanılır. Pestisitlerin aktif bir bileşeni olduğunu biliyor muydunuz? Göz önüne alınması gereken bir diğer husus ise bileşiğin böceklerin veya antibiyotik dirençli bakterilerin oluşumuna neden olan bir ajan olarak yaygın şekilde öne sürüldüğü gerçeğidir. Bir bileşen olarak triklosan cildin içine hızla emilir ve kan dolaşımına girer ve bu maddenin kanser, alerji, hormonal ve nörolojik hastalık etkileri, infertilite ve kas güçsüzlüğü gibi çeşitli yan etkilere neden olduğu bilinmektedir.

4. Mikropları etkileyen madde bizi de etkileyebilir.

4. Mikropları etkileyen madde bizi de etkileyebilir.

El temizleyicilerinde sık kullanılan bileşiklerden biri Benzalkonyum Klorür'dür. Başlıca işlevi, bakteri hücrelerinin dış kaplamasını eritip onları öldürmektir. Fakat bu bileşik hücrelerimiz için de mikroplar için olduğu kadar kötüdür.Bazı araştırmalara göre, balıklar ve kuşlar için de oldukça toksiktir.

5. Tatlı kokusu oldukça zehirli olabilir.

5. Tatlı kokusu oldukça zehirli olabilir.

Sevdiğiniz dezenfektanların kokusu, ftalatlar adı verilen bir bileşiğin eklenmesiyle oluşturuluyor. Bu bileşikler önce gıdalara sonra da vücudunuza kolayca sızar. Yemekten önce sabun yerine bir dezenfektan kullanmak bu yüzden çok da iyi bir fikir olmayabilir. Dahası, CDC (hastalık kontrolü merkezi) tarafından yapılan bir araştırmada, geçmiş tarihlerde yapılan araştırmalara göre çocukların vücutlarında 20 kat fazla fitalat metabolit içeriği tespit edildi. Kuğu olarak adlandırılmış bir çalışma, aşırı fitalatlara maruz kalan kadınların, yanlış yerleştirilmiş bir anal açıklığa uğramış erkek çocuğu doğurduklarını ve bunların kısırlığa veya normalden daha düşük doğurganlığa sahip olma riskilerinin olduğu gösterildi.

6. Elinizdeki tüm kalıntıları temizlemez.

6. Elinizdeki tüm kalıntıları temizlemez.

El temizleyicisi kullandıktan sonra ellerinizin temiz olduğunu hissedebilirsiniz ancak bu, tüm kalıntılardan kurtulduğunuz anlamına gelmez. Yağlı ve şekerli maddeler sabun kullanmadan temizlenemez. O lezzetli cipsli parmaklarınızı yalayarak yedikten sonra ellerinizi sabunla yıkamanız en iyisidir.

7. Cildinize zarar verebilir.

7. Cildinize zarar verebilir.

Çoğu el dezenfektanı nemlendirici etkiye sahip olduğunu iddia ediyor olabilir fakat dezenfektanların çok fazla veya sürekli olarak kullanılması cilde zarar verebilir. Bazı durumlarda ellerinizin normalden daha sert olmasına neden olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Çocuklardaki bağışıklık sistemini güçsüzleştirebilir.

Northwestern Research Center tarafından Science Daily gazetesinde yayınlanan bir çalışmada, bir çocuğun bağışıklık sisteminin el dezenfeksiyon kullanımından ciddi şekilde etkilenebileceği bulundu. Dezenfektasyonun uzun süre kullanıldıktan sonra zararlı ve önlenebilir hastalıklardan dolayı daha fazla çocuğun hasta olduğunu buldular. Çalışma özellikle inflamatuar ürünlerin üretimini araştırdı. Çocuğun yaşamının ilk aşamalarında ultra temiz ortamların, vücudun savunma mekanizmasının sürekli bir mücadele modunda olduğu ve bağışıklığın zayıflamasına yol açacak şekilde bağışıklığını düşürdüğü sonucuna varılmıştır.

Bu sebeplerden, bir dahaki sefere dezenfektan kullanımı için çantanızı açtığınızda, tekrar düşünün!

Bu sebeplerden, bir dahaki sefere dezenfektan kullanımı için çantanızı açtığınızda, tekrar düşünün!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
12
9
4
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

bu içerikte lezzetli yemeğin tadını çıkaran yüz ifadesi neden var onu anlamadım?..

Charles Wellington

O lanet cipsi leş parmaklarınızı yalamadan yemeyi öğrenin. Görgülü olun, temiz olun gidin elinizi adam gibi yıkayın. Sonra burnunuzu karıştırabilirsiniz.

inci küpesiz kız

yaniii evet elinde yemek kalıntısı varken burun karıştırmak doğru olmaz :)))