Görüş Bildir
Haberler
Dolarda Düşüş Sürecek mi: Piyasalarda Neler Oluyor?

Dolarda Düşüş Sürecek mi: Piyasalarda Neler Oluyor?

Prof. Dr. Burak Arzova dün akşam Erdoğan tarafından açıklanan yeni finansal araçlardan TL'de kur garantili mevduat sonrası örtülü faiz artışı açıklamasını yapmıştı. 

Arzova, bu açıklamalar sonrasında başlayan döviz kurlarındaki düşüşü ve piyasalardaki hareketleri yorumladığı Youtube kanalındaki videoda dolarda düşüş sürer mi, piyasalarda neler oluyor ve TL mevduatlarda yeni dönem nasıl olacak anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Neden dolar düşüyor?

Neden dolar düşüyor?

Arzova öncelikle detaylarının henüz açıklanmadığı bugün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından 14.00'te açıklanacağı belirtilen TL mevduata kur garantisinin parasını 'her vadede' mevduata bağlayanlara mı verileceğinin belirsiz olduğunu belirtti. 

Tüzel kişi hesaplarına yani şirketlerin mevduatlarına değil de bireysel TL mevduatlara verileceği belirtilen garantinin hangi kur seviyesinden ve hangi süre ile yapılacağının belirsiz olmasına da değinildi. 

Kamu bankaları ile başlayacağı açıklanan sistemden mevduat kaçışını önlemek amacıyla özel bankaların kaçamayacağını söyleyen Arzova, vade sonlarında ise piyasanın müdahaleye açık olduğunu hatırlattı.

Herkesin kazandığı bir sistem mümkün mü?

Herkesin kazandığı bir sistem mümkün mü?

Bu sistemde mevduatta olanın, kur farkına yatırım yaparak döviz alanın herkesin kazanacağını söyleyen Arzova ekonomik sistemlerdeki bunun mümkün olmadığını söylerken, Hazine'nin karşılayacağı kur farkının ise geçtiğimiz günlere kabul edilen bütçede olmadığını bunun sonuncunda para basılmasının da yeniden bir enflasyon-kur yükselişi sarmalına yol açabileceğini belirtti.

Enflasyon düşer mi?

Enflasyon düşer mi?

Yeni ekonomik modelin ilk dönemlerinde TL'deki değer kaybının rekabetçi kur olduğunun belirtilmesi ile kurdaki düşüşün bu modelde değişiklik mi olduğunu soran Burak Arzova, kurdaki düşüşün enflasyondaki yansımasının ise sınırlı kalarak halkın hanesine fiyat düşüşü olarak geri gelmeyeceğini düşündüğünü de açıkladı. 

İşte o video:

Dolar Sert Düştü. Piyasalarda Neler Oluyor? | Prof.Dr. Burak ARZOVA

Bu içeriklerimiz de dikkatinizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın