Görüş Bildir
Haberler
Dolar Ne Kadar Oldu? 19 Kasım Euro ve Dolarda Son Durum...

Dolar Ne Kadar Oldu? 19 Kasım Euro ve Dolarda Son Durum...

Buse
19.11.2020 - 11:05

Piyasalar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bugün gerçekleştirilecek olan politika toplantısından çıkacak kararlara kilitlendi. Merkez Bankası'nın faiz kararı, Para Politikası Kurulu toplantısının ardından belli olacak. MB'nin kararını 14.00'da yapması bekleniyor. Faiz kararının açıklanması öncesi döviz kurları da tüm hafta boyunca olduğu gibi güne sakin bir başlangıç yaptı. Dün 7,78'e kadar yükseldikten sonra günü 7,70'in altında tamamlayan dolar, yeni güne ise sınırlı hareketlerle başladı. İşte 19 Kasım 2020 döviz kurlarında son durum...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merkez Bankası, bugün gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısının ardından saat 14:00'de kararını açıklayacak. Ekonomi yönetimindeki değişim ve sonrasında oluşan güçlü faiz artışı beklentisiyle birlikte döviz kurları yüzde 10'u aşan değer kayıpları yaşamıştı. 

Ekonomistler ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizinde artış beklerken, karar metninde de enflasyonla mücadele ve gelecek dönem para politikasına ilişkin mesajlara yer verileceğini tahmin ediyor. Hafta boyunca faiz kararını beklerken 7,70 seviyelerinde dengelenen dolar/TL bugün, sabah saat 11.00 itibariyle 7,68'de seyrederken euro/TL de 9,10 civarında işlem görüyor.

Bugün saat 14.00'da açıklanacak olan faiz kararları için meraklı bekleyiş sürüyor.

Bugün saat 14.00'da açıklanacak olan faiz kararları için meraklı bekleyiş sürüyor.

Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı bugüne, döviz kurları tüm hafta boyunca olduğu gibi güne sakin bir başlangıç yaptı. Sadece kurumsal yatırımcılar değil, sokaktaki vatandaş da TCMB'den çıkacak faiz kararına kulak kesilmiş durumda.

Sadece döviz kurları, hisse ve altın fiyatları değil, aldığımız kredi borcunun faizi de tüketilen tüm ürünlerin fiyatları da yarınki toplantıdan etkilenecek. Ekonomistler, TCMB'nin Naci Ağbal başkanlığında bugün gerçekleştireceği ilk Para Politikası Kurulu toplantısının, son bir haftadır 'ekonomide yeni dönem' açıklamalarının en önemli sınaması olacağını bekliyorlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın