Görüş Bildir
Haberler
Doktorların '30 Gün Ömrü Var' Dediği Adamın Herkese Örnek Olacak Hayat Mücadelesi

etiket Doktorların '30 Gün Ömrü Var' Dediği Adamın Herkese Örnek Olacak Hayat Mücadelesi

Anıl Göç
18.08.2016 - 13:02

Ron Woodroof 1986 yılında rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Doktorlar Woodroof'a, testler sonucunda HIV virüsü kaparak AIDS olduğunu ve yaklaşık 30 günlük ömrü kaldığını söylediler. İşte Woodroof'un hayat mücadelesi tam da burada başladı.

Uyarı: Başlıktaki bilgiler, Dallas Buyers Club filmini izlemeyenler için spoiler içermektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ron Woodroof 1950'de Texas'da doğdu

Ron Woodroof 1950'de Texas'da doğdu

Texas-Dallas doğumlu olan Woodroof ilerleyen yıllarda 3 başarısız evlilik yaptı. İlk evliliğinden 1 kızı oldu. Kendisi elektrikçilik yaparak hayatını kazanıyordu.

Üçüncü evliliği sona erdikten sonra rahatsızlandı.

Üçüncü evliliği sona erdikten sonra rahatsızlandı.

Woodroof son evliliğini Brenda Shari Robin ile yapmıştı. 1986 yılının mart ayında boşandılar. Fakat bundan daha kötü bir şey vardı, Ron Woodroof AIDS'e yakalanmıştı. Doktorlar ona, sadece 30 günlük ömrü kaldığını belirtiyordu.

Çevresi tarafından dışlandı.

Çevresi tarafından dışlandı.

Çoğı insan AIDS'i sadece hemcinsleriyle cinsel ilişki kuran insanların kaptığını zannediyordu. Bu sebeple çevresindekiler Woodroof'u gay ve homoseksüel olarak nitelendirerek, onu dışladılar. Texas, duygusal hassasiyetler bakımından geri kalmış bir yerdi ve burada eş cinsellik aşağılanırdı. Fakat Woodroof aslında homoseksüel değildi, hiçbir zaman bir erkekle ilişkiye girmemişti.

Doktorları dinlemedi.

Doktorları dinlemedi.

Woodroff doktorların tavsiyelerine uymadı. Uzun süre boyunca hastalığını kendisi araştırdı. Çeşitli kitaplar okudu ve dünyada AIDS için üretilen ilaçlardan sipariş verdi. Daha sonra ise Woodroof'un kullandığı ilaçlar gerçekten işe yaradı. Doktorların 1 ay içerisinde ölecek dediği adam, 6 ay geçmesine rağmen halen hayattaydı.

Dallas Buyers Club'u kurdu.

Dallas Buyers Club'u kurdu.

Woodroof kendi başına kullandığı ilaçların olumlu etkisini görmüştü. AIDS hastalarının çoğunun, doktorların yanlış tedavileri sebebiyle acı çektiklerini düşünüyordu. Bu sebeple kendisi gibi insanların bir araya gelerek, aynı yöntemlerle kendilerini tedavi etmesi için Dallas Buyers Club adlı oluşumu kurdu. Bu oluşum aynı zamanda, yıllar sonra Ron Woodroof'un hayatını anlatan filmin adı olacaktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hüzünlü bir son...

Hüzünlü bir son...

Ron Woodroof, 1992 yılının 12 Eylül'ünde hayata gözlerini yumdu. Fakat doktorların 30 gün ömür biçtikleri adam, tamı tamına 7 yıl yaşamıştı. Woodroof hastalığı sebebiyle daha fazla hayata tutunamadı. Fakat onun vermiş olduğu yaşam mücadelesi, bugün halen birçok insana örnek olmaktadır.

Dallas Buyers Club (2013)

Dallas Buyers Club (2013)

Ron Woodroof'un hayatı, hastalık süreci ve yaşadıkları 2013 yılında Dallas Buyers Club isimli film ile sinemaya uyarlandı. Filmde Woodroof'u,  Matthew McConaughey canlandırdı.

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
308
132
29
9
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Derin A Clk

Ne komik içerik değil mi? Gülün tabi siz..... Böyle dandik yaratıklarla aynı havayı soluyoruz ya yazık. Dramatik bir paylaşımı komik bulmak nedir ya??

queen of the alaska

bu da yine her soylenene inanmayın lafının bariz orneği

Burak Şahin

madem 30 gün içinde ölecektim içimde kalan tüm aşırılıkları yapardım. onları yaparken canımı alacak birileri çıkardı zaten