Görüş Bildir
Haberler
Doğru Yatırımcıyı Bulma Kılavuzu: İşinize Yatırım Çekmeniz İçin Bilmeniz Gerekenler

etiket Doğru Yatırımcıyı Bulma Kılavuzu: İşinize Yatırım Çekmeniz İçin Bilmeniz Gerekenler

Selluka
20.01.2023 - 14:11

Yeni bir girişime yatırımcı çekmenin en önemli yolu, yatırımcıya parasının fazlasıyla geri döneceğini gösterebilmektir. Yatırımcılar daha sonra çok daha fazla para kazanabilmek için yatırım yaparlar. Eğer bir yatırımcıya sonradan parasını fazlasıyla geri alacağını gösterebiliyorsanız, aslında bu işin yüzde 90’lık kısmını tamamlamışsınız demektir.

Şimdi yatırımcı ararken dikkat etmeniz gereken birkaç konuya birlikte bakalım. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bilinen bir sektörde olmak

Bilinen bir sektörde olmak

Kimi zaman yatırımcılar bilmedikleri bir alana yatırım yaparak, risk almak istemezler. Bu sebeple de bildikleri alanlarda olmak ve tanıdıkları sektörlere yönelmek isteyebilirler. Eğer girişiminiz bilinen, talebin olduğu, aynı zamanda uzun vadede de yatırım getirisi sağlayacak bir bir sektörde yer alıyorsa, bilmedikleri alanlarda risk almak istemeyen yatırımcılara ulaşabilirsiniz.

Orijinal bir fikrinizin olması

Orijinal bir fikrinizin olması

Bazı yatırımcılar da daha önceden benzeri olmayan ya da sektörde bir örneği olmayan, farklı girişimlere yatırım yapmak isterler. Yeni bir sektör olsa da doğru iş modeli ve potansiyel pazar payı ile bu şekilde düşünen yatırımcılara ulaşma şansınız yüksek olacaktır. Orijinal olmanız ve pazarda iyi bir yere sahip olmanız, yatırımcıların size ulaşmasına da yardımcı olabilecek bir özelliktir.

Güçlü bir ekibinizin olması

Güçlü bir ekibinizin olması

Girişimler, işin arkasında duran ekipleri kadar başarılı olabilirler. Yaptığı işi bilen, tecrübeli ve sektördeki dinamikleri iyi okuyarak, gerekli adımları adan bir ekibinizin olması, yatırımcıların dikkatini çeker. Yatırımcılar yaptığı işi bilen kişilerle çalışmayı tercih edeceklerdir. Bu sebeple de yatırım yapmadan önce, potansiyel girişimlerin ekiplerini de incelerler. Sağlam bir ekip kurmanız ve doğru insanlarla ortak olmanız, yatırımcıların dikkatini çeker.

Pazarda iyi bir paya sahip olmak

Pazarda iyi bir paya sahip olmak

Girişiminizin pazar payı da yatırımcıların dikkatini çekecek özelliklerden biridir. Pazarda iyi bir yerinizin olması, belli bir müşteri tabanınızın olması, rekabette iyi durumda olmanız yatırımcıların girişiminize ilgi göstermene yardımcı olur. Çünkü çoğu zaman yapılan yatırımların amacı, bu yatırımların maddi olarak bir karşılığını almak olduğu için, yatırımcılar da kendi yatırım getirilerini hesaplar. Pazar payınızın yüksek olması, yatırımcılar için de iyi bir fırsattır.

İyi bir iş planı

İyi bir iş planı

Kapsamlı bir iş planınızın olması da oldukça önemli. Bu plan içerisinde satış, pazarlama, mali planlarınız, kısa ve uzun vade hedefleriniz de olacağı için, yatırımcılarla yapacağınız görüşmelerde onlara detaylı bir şekilde tüm iş planınızı sunabilirsiniz.

Görüşmeler öncesinde hazırlıklı olmanız ve özellikle uzun vade planlarınız ile yatırımcıların karşısına çıkmanız, onların ilgisini çekme konusunda size yardımcı olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Networkünüzü geliştirin

Networkünüzü geliştirin

Sektörünüzde bilinen bir isim olmanız ve çevrenizdeki kişilerin sayısını artırmanız da yatırımcıların ilgisini çekmek için iyi bir yöntem olacaktır. Kendi networkünüzü oluşturmalı ve sektördeki diğer kişilerle iyi bir iletişim içinde olmalısınız. İnsanların sizin çalışmalarınızı bilmeleri de önemlidir.

Aynı zamanda networkünüzü geniş tutmanız, farklı kişilere de ulaşmanıza yardımcı olacağı için, yatırımcılara ulaşmanızı da kolaylaştırabilir.

Yatırımcıya Dürüst ve Açık Olmak

Yatırımcıya Dürüst ve Açık Olmak

Yatırımcılar, girişimcilere para verip kenara çekilmezler. Paranın geri dönüşü için her zaman girişimi takip etmek isterler. Bu yüzden onlara, yatırıma neden ihtiyacınızın olduğunu ve bu parayla tam olarak ne yapacağınızı açık ve dürüst şekilde aktarmalısınız. Ayrıca yatırımcıya paranın ne zaman geri döneceğini de bildirmelisiniz. Bunu iş planınızın bir parçası yapabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın