Görüş Bildir
Haberler
Doğalgaz Yardımı Ödemeleri Ne Zaman? Doğalgaz Yardımı Yattı mı, Ne Zaman Sonuçlanır? Doğalgaz Başvuruları...

Doğalgaz Yardımı Ödemeleri Ne Zaman? Doğalgaz Yardımı Yattı mı, Ne Zaman Sonuçlanır? Doğalgaz Başvuruları...

4 milyon aileye yapılması beklenen doğalgaz yardımı için başvurular Şubat ayında başladı.Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği doğalgaz yardımı desteği başvuruları merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bir zamanlar kömür yardımı olarak verilen yakıt yardımının 2022 yılında doğalgaz desteği olarak ödeneceğini 2021'in son günlerinde açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından dile getirmesiyle bir anda gündeme oturan Doğalgaz fatura desteği yardımı aylardır vatandaşlar tarafından araştırılıyordu. Peki Doğalgaz yardımı paraları yattı mı, ne zaman yatar? Doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman? Doğalgaz yardımı fatura desteği ne kadar? İşte merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yen, yılın ilk günlerinden beri vatandaşın gündeminden düşmeyen doğalgaz desteği yardımının detaylarını duyurmuştu. Bakan Yanık'ın ihtiyaç sahiplerine yönelik ısınma desteği kapsamında doğalgaz yardımı yapılacağını açıklamasıyla birlikte gündeme gelen Doğalgaz yardımı desteği ne kadar, başvurular nereden ve nasıl yapılır sorusunun cevabı da netleşmiş oldu.  Peki Doğalgaz yardımı paraları yattı mı, ne zaman yatar? Doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman? Doğalgaz yardımı fatura desteği ne kadar?

Doğalgaz Yardımı Ödemeleri Ne Zaman?

Doğalgaz Yardımı Ödemeleri Ne Zaman?

Doğalgaz yardımı ödemelerinin üçer aylık dönemler halinde yılda iki kez (mart ve ekim) gerçekleştirilmesinin planlandığı belirtildi. Başvurusu kabul edilenler, PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek ödeme alabilecek.

Doğalgaz Desteği Başvuruları Nasıl Yapılır?

Doğalgaz Desteği Başvuruları Nasıl Yapılır?

Doğalgaz fatura desteğine başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor. e-Devlet üzerinden 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' bölümü ile yapılıyor.

Doğalgaz Yardımı Ne Kadar?

Doğalgaz Yardımı Ne Kadar?

Bakan Yanık, “İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdiğimiz Doğalgaz Tüketim Desteğinde başvurular bugün itibarıyla başlıyor. Isıl harita baz alınarak iki dönemlik belirlediğimiz destek tutarımız 450 TL - 1.150 TL arasında değişecek” sözlerini kullanmıştı.Cumhurbaşkanı Erdoğan; 'Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının kriterlerine uyan 4 milyon hane için yılda 2 defada ödenmek üzere 450 lira ile bin 150 lira arasında değişen miktarlarda doğalgaz desteği sağlayacağız. Kronik hastaların ve yaşam destek cihazına bağlı olarak hayatını sürdüren kişilerin bulunduğu haneler için bu rakama yüzde 5 ilave yapılacaktır.' ifadelerini kullandı.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın