Görüş Bildir
Haberler
DJI’dan Dünyanın İlk Değiştirilebilir Lensli Drone Kamerası

DJI’dan Dünyanın İlk Değiştirilebilir Lensli Drone Kamerası

Onedio Medya
12.09.2015 - 17:08

DJI profesyonel çekimler yapabilmeyi sağlayan değiştirilebilir lensli drone kameralarını tanıttı. Zenmuse X5 ve Zenmuse X5R kameralar DJI’ın en popüler modellerinden biri olan Inspire 1 ile uyumlu olarak kullanılabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Las Vegas’ta düzenlenen Interdrone etkinliğinde tanıtılan Zenmuse X5 ve Zenmuse X5R, micro four thirds standartında değiştirilebilir lenslerin kullanılmasını sağlıyor. Yeni kameralar ile drone fotoğrafçılığını farklı bir seviyeye taşınıyor. 4K video kayıt yeteneğine sahip kameralardan Zenmuse X5, 16 megapiksel çözünürlükte fotoğraf çekimi yapabiliyor.

DJI GO uygulaması üzerinden çekim esnasında kullanıcılar odak ve diyafram kontrollerini sağlayabiliyor.

Zenmuse X5R, gimbal üzerinde 512 GB’lık SSD’nin yanı sıra harici olarak microSD karta da kayıt yapabiliyor. Zenmuse X5R ise CinemaDNG (RAW) formatında kayıt yapmak da mümkün. RAW formatında kaydedilen videoları DJI’ın yakın zamanda duyurması beklenen Cinelight uygulamasıyla düzenlemek de mümkün olacak. İlk etapta uyumluluğu açıklanan lensler şunlar:

– DJI MFT 15mm f/1.7 ASPH

– Panasonic Lumix 15mm G Leica DG Summilux f/1.7 ASPH

– Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 12mm f/2.0

– Olympus M.Zuiko 17mm f/1.8

İçeriğin Devamı Aşağıda

Üzerinde Zenmuse X5 ve DJI MFT MFT 15mm F1.7 ASPH lens bulunan Inspire 1, yurt dışında 4.449 dolar fiyatla ön siparişe sunulmuş durumda. Aynı seti Zenmuse X5R ile almak isterseniz fiyat 7.999 dolara kadar ulaşıyor. Aynı zamanda kameraları tek başına lensli (2.199 dolar) veya lenssiz (1.699 dolar) olarak da satın almak mümkün olacak. Zenmuse X5 bu ay sonunda satışa sunulurken Zenmuse X5R’ın yıl sonuna kadar satışa sunulması bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0