Görüş Bildir
Haberler
Dizi Doğuran Diziler! Kendine Has Hikayeleriyle Çok Beğenilen Dizilerin İçinden Çıkan 9 Yapım

Dizi Doğuran Diziler! Kendine Has Hikayeleriyle Çok Beğenilen Dizilerin İçinden Çıkan 9 Yapım

29.08.2021 - 14:45

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs pandemisiyle evlere kapandık ve artık vaktimizin çok büyük bir kısmını evde harcamaya başladık. Bu süreçte diziler ve filmler yoldaşımız oldu; türlü diziler ve filmler bitirdik. Hal böyleyken dizideki karakterlerden bazılarına özel ilgi besledik. Olağan merakımızla hunharca araştırmaya başladık, 'Acaba onun için ayrı bir yapım çıkmış mı?' diye. İşte tam bu evrede spin off diziler karşımıza çıktı. Dizilerde en çok beğenilen veya kendine has karakter için çekilen spin off diziler yapımına göre gerçekten eğlenceli olabiliyor. Biz de bu noktada dizi zevkinizi ikiye katlayabilmek için bu yazıyı kaleme aldık.

Not: İçerik sıralaması IMDb puanlarına göre küçükten büyüğe yapılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Legends of Tomorrow (2016 - ) - IMDb: 6.8

9. Legends of Tomorrow (2016 - ) - IMDb: 6.8

Arrow ve The Flash spin off'u olarak karşımıza çıkan Legends of Tomorrow, 2016'da yayın hayatına bir başlıyor, başlayış o başlayış! Seyirci diziden kopamıyor olacak ki dizi hala devam ediyor. Dizinin bu kadar uzun sürmesinin sebepleri arasında Arrow ve The Flash'tan esinlenen karakterleri barındırmasının yanı sıra, Prison Break'taki kardeşlerin de ekipte yer alması da bulunuyor. Dünyayı kurtarmak için canını dişine takan bu süper kahramanlar olağanüstü mücadele veriyor, zevkle izlemesi de bize kalıyor.

8. Fear the Walking Dead (2015 - ) - IMDb: 6.9

8. Fear the Walking Dead (2015 - ) - IMDb: 6.9

2010 çıkışlı The Walking Dead dizisinin spin off'u olan Fear The Walking Dead de bir zombi hikayesiyle karşımıza çıkıyor. Dünyanın pek çok bölgesinde bir kuşağın izlediği ilk yabancı dizi olan The Walking Dead kadar seviliyor olacak ki 2015'ten beri yayın hayatına devam ediyor. Her ne kadar başlarda kurgu ve kötü oyunculuk sebebiyle merak uyandırmasa da sonrasında kendini toparlıyor ve izleyici kendine bağlıyor. Ana dizi Georgia merkezli olmasına karşın bu yapım, Los Angeles’da 'survivor' hayatı yaşayan bir grubu ele alıyor. Bu diziyle, ergenliğinize döneceğinizi ve eski günleri özlemle anacağınızı temin ediyoruz; top sizde.

7. Young Sheldon (2017 - ) - IMDb: 7.4

7. Young Sheldon (2017 - ) - IMDb: 7.4

The Big Bang Theory’nin en sinir bozucu fakat şahsına münhasır karakteri Sheldon Cooper’ı izlemeye doymak mümkün değil. Yapımcılar da serzenişimize kulak veriyor ve bu zeki adamın çocukluğuna inen bir dizi hazırlıyor. The Big Bang Theory’nin final yapması bizi üzmüşken bu dizi gerçekten bulunmaz bir nimet. Minik dahinin problemli olan insan ilişkilerini eğlenceli bir şekilde izleyiciye aktaran dizi, farklılıklara rağmen sevgi ve saygıyı korumanın öneminin altını çiziyor. Hala izlemediyseniz çok şey kaybedersiniz, bizden söylemesi.

6. Heroes Reborn (2006 - 2010) - IMDb: 7.5

6. Heroes Reborn (2006 - 2010) - IMDb: 7.5

Heroes dizisinin bir spin-off'u olarak bildiğimiz Heroes Reborn, ülkemizde hak ettiği değeri görmese de küresel çapta oldukça popüler. Bilim kurgu sevenlerin aklını başından alacak bu dizi Amazon Prime Video üzerinden izlenebiliyor. Hayatları oldukça rutin şekilde ilerleyen bir grup insanın süper güçlerle bambaşka hayatlara sahip olmasına değinen Heroes Reborn, ince detaylarıyla da göz dolduruyor. Bilim kurguya ilginiz varsa şiddetle tavsiye ediyoruz, bu dizi ufkunuzu açabilir.

5. The Flash (2014 - ) - IMDb: 7.7

5. The Flash (2014 - ) - IMDb: 7.7

Yanınızdan ışıklar saçarak ışık hızıyla geçen birini gördüyseniz bilin ki bu The Flash! Arrow dizisinin bir başka spin off'u olarak yayın hayatına başlayan The Flash, kendi deyimiyle yaşayan en hızlı insan olan Barry Allen'in hikayesini ekranlara taşıyor. Hızlı bir insan olmasının yanında pamuk gibi kalbiyle bizleri duygulandıran Barry, süper gücünü tıpkı Arrow gibi iyilik yapmak için kullanıyor. Diziyi izlerken sevdiği kadın Iris'e açılması için kendinizi ekran başında tezahürat yaparken bulacağınıza eminiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Angel (1999 - 2004) - IMDb: 7.9

4. Angel (1999 - 2004) - IMDb: 7.9

Zamanın ibresi 1997'yi gösterdiğinde seyircinin izlemeye doyamadığı bir yapım vardı. Evet doğru bildiniz, ta kendisi Buffy the Vampire Slayer! Sevilen dizinin Angel karakteri için kadro kolları sıvıyor ve 1999 senesinde Angel'ı izleyicisiyle buluşturuyor. Güçlü kadın imajıyla karşımıza çıkan Angel, Buffy'de aradığını bulamayınca 'Ben de kendime yoluma giderim.' diyor ve sözünü tutuyor. Ana dizi kadar çok sevilen bu dizi, reytingleri patlatıyor ve beş sezon ekranlarda kalmaya hak kazanıyor.

3. Frasier (1993 - 2004) - IMDb: 8.0

3. Frasier (1993 - 2004) - IMDb: 8.0

Frasier, 1982 yılında durum komedisi türüyle ekranlara adım atan Cheers dizisinin doktoru onuruna çekilen bir spin off olarak karşımıza çıkıyor. Cheers'ı aratmayan bu şahane yapıt, yayında kaldığı süre boyunca ödüllere doymuyor ve 37 Emmy ödülü almaya hak kazanıyor. Bu kadar başarılı bir dizinin tüm zamanların en iyi komedilerinden olması da kulağa hiç şaşırtıcı gelmiyor.

2. The Originals (2013 - 2018) - IMDb: 8.2

2. The Originals (2013 - 2018) - IMDb: 8.2

Vampir konulu dizi dendiğinde herkesin aklına tek bir isim geliyor: Tabii ki The Vampire Diaries! Kan kokan bu dizinin spin off'u The Originals, vampirlerin hayatını diziseverlere baştan sona arzı endam ediyor. Ana dizi kadar beğenilen bu yapım, 2013 yılında aramıza katılıyor ve 5 sezon birlikte güzel vakit geçiriyoruz. Kulağımıza gelen bilgilere göre Klaus Mikaelson rolüyle akıllara kazınan Joseph Morgan'dan etkilenen çok varmış, bizden söylemesi.

1. Better Call Saul (2015 - ) - IMDb: 8.7

1. Better Call Saul (2015 - ) - IMDb: 8.7

Spin off dizilere Arrow kadar kaynak sağlayan bir diğer dizi de Breaking Bad. Başlı başına bir efsane olması yetmiyormuş gibi ekibe sonradan katılan bir karakteri de spin off dizisiyle zirveye çıkarabiliyor. Esas dizinin başına buyruk ve tuhaf avukatı Jimmy'nin hayatına frğimrm Better Call Saul, karakterin dönüşümünü bizlere çok iyi şekilde anlatıyor. Dizi, Breaking Bad'de göremediğimiz olaylarla başlıyor ve avukat Jimmy’nin nasıl Saul Goodman'a evrildiğini en ince detaylarıyla anlatıyor. Yüz yüze eğitimin hayal olduğu bu günlerde hukuk dersleri pratiğini Better Call Saul izleyerek yapmak oldukça mantıklı bir seçim.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
6
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın