Görüş Bildir
Haberler
Diyetteyken Yenmesi ve Uzak Durulması Gereken Yiyecekler

etiket Diyetteyken Yenmesi ve Uzak Durulması Gereken Yiyecekler

'Pazartesi diyete başlıyorum.' cümlesi size de bir yerlerden tanıdık geliyor mu? Hayatınızda bir çok defa bu cümleyi kurmuşsunuzdur. O diyete pazartesi başlanır, hafta tamamlanmadan son verilir. Çünkü kendimizi kısıtlamak çok zor gelir. Bol şerbetli tatlılar, hamur işleri dururken ne diye tatsız tuzsuz şeyleri yemek zorunda olalım ki? Ama işte öyle değil. Ayna karşısında olmak istediğiniz kiloda, sevdiğiniz kıyafetlerin içinde mükemmel görünüşünüzü hayal edin. İşte bu hayalin gerçek olması için pazartesi başlayacağınız ve hedefinize ulaşıncaya kadar devam edeceğiniz diyet sırasında tüketmeniz ve kesinlikle uzak durmanız gereken besinleri sizler için derledik.

Kaynak: http://diyetlerim.org/diyet-yaparken-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Beyaz Peynir ve Esmer Ekmek

1. Beyaz Peynir ve Esmer Ekmek

Diyet yaparken kahvaltınızda beyaz peyniri kesinlikle unutmamalısınız. Diyete başlayanların öncelikle yemeyi bıraktıkları, ekmek olur. Ekmeğin ne suçu var? Ekmek de tüketmelisiniz ancak kesinlikle beyaz ekmekten uzak durmalısınız. Bunun yerine esmer ekmeği tercih edebilirsiniz.

2. Domates - Salatalık - Yeşillikler

2. Domates - Salatalık - Yeşillikler

Şunların renklerine bakın hele. Sofranızın renklenmesine de katkı sağlayan bu değerli besinleri kahvaltınızda mutlaka tüketmelisiniz. Güzel bir diyet programında kahvaltının vazgeçilmezleri arasındadır domates, salatalık ve bilumum yeşillikler :)

3. Yumurta

3. Yumurta

Yine kahvaltınızda tüketmeniz gereken besinlerden bir diğeri de, yumurta. Diyet kahvaltılarınızda bulundurmanız gereken yumurtayı her gün olmasa bile en azından gün aşırı yemelisiniz. Fazla da yemeyin, civciv çıkartırsınız sonra :)

4. Türk Kahvesi

4. Türk Kahvesi

'Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı var.' dediklerinden midir bilinmez ama ara öğünlerinizde Türk kahvesi içebilirsiniz. Kimsenin Türk kahvesine hayır diyeceğini sanmıyoruz :)

5. Bitter Çikolata

5. Bitter Çikolata

Ara öğünlerinizin en tatlı yanlarından biri; bitter çikolata. Açlığınızı bastırmada da büyük ölçüde katkısı olan bitter çikolatayı, diyetiniz sırasında gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Meyve

6. Meyve

Diyetiniz sırasında yine ara öğünlerinizde mutlaka meyve tüketmelisiniz. Vücudunuz için gerekli olan şekeri meyvelerden sağlıklı bir şekilde alabilirsiniz. Özellikle muzu diyet listenizde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

7. Galeta

7. Galeta

Ara öğün vaktiniz geldi. Biraz acıkır gibi de oldunuz. Diyetinizi de sağlıklı bir şekilde devam ettirmek istiyorsunuz. Bu noktada tüketmeniz için sizlere tavsiyemiz, galeta ve türevleri. Aklınızda soru işareti kalmadan, içiniz rahat bir şekilde yiyebilirsiniz.

8. Kuru Meyve

8. Kuru Meyve

Yanınızda bulunduracağınız 1-2 avuç kadar kuru meyveyi, diyetiniz sırasında ara öğünlerinizden en az bir tanesinde mutlaka tüketmelisiniz.

9. Etsiz ve Az Pişmiş Sebze Yemeği

9. Etsiz ve Az Pişmiş Sebze Yemeği

Sebze yemeklerinin kişiyi doyurma kapasitesi daha fazladır. Akşam yemeklerinizi fazla abartmamanızı tavsiye ederiz. Tavsiyeden ziyade, diyetinizin işe yaraması için gereken de budur. Üzülmeyin, aç da kalın demiyoruz size ama sebze yemekleriyle daha çabuk doyum hissine ulaşırsınız. Burada kısıtlamamız sebze yemeğinin etsiz olması. 'Etsiz sebze yemeği mi olur yahu?' demeyin. Amacımız sağlıklı, fit bir vücuda kavuşmak ise, olmak zorunda. Birde unutmadan, sebze yemeğimiz az pişmiş olmalı tabi :)

10. Yoğurt

10. Yoğurt

Akşam yemeklerinizde yemeyi ihmal etmemeniz gereken yiyeceklerden biri de yoğurttur. Yemeğinizin yanında mutlaka 1 kase yoğurt tüketin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Salata

11. Salata

Kahvaltıda yeşilliği eksik etmeyin dediğimiz gibi, akşam yemeklerinizde de salatadan vazgeçmeyin diyoruz. Az yağlı ve mümkünse zeytinyağı kullandığınız salatalarınız sofranızı süslesin.

12. Bulgur Pilavı

12. Bulgur Pilavı

Diyet yaparken pirinç pilavı yerine bulgur pilavı yemelisiniz. Akşam yemeklerinizde etsiz ve az pişmiş sebze yemeklerinize bulgur pilavı eşlik edebilir.

13. Çorba

13. Çorba

Akşam yemeklerinizde tüketebileceğiniz besinlerden biri olan çorbada dikkat etmeniz gereken nokta, yiyeceğiniz çorba çeşidi. Çünkü çorba deyip geçmemek gerekir. Severek tükettiğimiz mercimek çorbası en fazla kaloriye sahip çorbadır. Bu yüzden daha çok sebze çorbalarını tercih etmelisiniz.

14. Köfte

14. Köfte

Akşam yemeklerinizi süsleyebileceğiniz bir diğer tavsiyemiz ise, köfte. Tabi ki yağsız kıymadan yapılan ve az yağda pişirilen köfte :)

15. Ayran

15. Ayran

Akşam yemeğinize bir içeceğin teşrif etmesini istiyorsanız, tercihinizi ayrandan yana kullanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyet Sırasında Yanından Bile Geçmemeniz Gereken Yiyecekler

Diyete elbette bir amaç doğrultusunda başlanır. Sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmak için. 'Beklenen gün gelecekse, çekilen çile kutsaldır.' sözünü hatırlatalım size bu noktada. Küçük bedendeki kıyafetlerin içine sığabildiğiniz, büyük beden kıyafet aramak zorunda kalmayacağınız gün gelecek. Ancak sizlere vereceğimiz listedeki yiyeceklerden uzak durursanız :)

16. Çikolata

16. Çikolata

Diyetinizi bozan en büyük düşmanınız; çikolata. Kesinlikle uzak durmanız gereken çikolatayı çok sevdiğinizi biliyoruz ama bu noktada sadece bitter çikolataya izin var :)

17. Kurabiye

17. Kurabiye

Tatlısı, tuzlusu derken çeşit çeşit kurabiye var. Birde onları o kadar güzel şekillerde yapıyorlar ki, pastane önlerinden geçerken bizi bizden alıyorlar. Evet, bunların hepsinin farkındayız ama diyet yaparken ara öğünlerde dahi tüketmemeniz gerekenler listesinde maalesef kurabiye de yer alıyor.

18. Patates Kızartması

18. Patates Kızartması

'Zaten çok sevilen şeyler hep yasak olur.' diye veryansın eder gibisiniz. Yapacak bir şey yok. Patates kızartması ya da cipsi, diyetinizi bozmanıza asla sebep olmamalı.

19. Pasta

19. Pasta

'Hayır, tabi ki de güzel gözükmüyor. Onu da nereden çıkarıyorsunuz?' Diyet yaparken kendinize bu şekilde masum yalanlar söyleyebilirsiniz. Yoksa pastanın dayanılmazlığına kapılıp, diyetinizi bozmanız anlık bir olaydır. Aman diyelim, pasta ve tatlılardan kesinlikle uzak durmalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Hamburger

20. Hamburger

Bazı yiyecekler var ki, kilo yaptıkları ve de sağlıksız oldukları artık bilinen bir gerçek. Hamburger de bunlardan biri tabi ki. Bu yüzden, diyetiniz sırasında ve de genel olarak uzak durmanız gereken yiyecekler arasında.

21. Beyaz Ekmek

21. Beyaz Ekmek

Sıkı bir diyet programı uygulamasa bile, kilolarından kurtulmak isteyen her kişi öncelikle ekmek yemeyi bırakır. Ama burada dikkat edilmesi gereken ekmek tüketmemek değildir. Yememeniz gereken, beyaz ekmektir. Kepek ekmekleri ya da tam tahıllı ekmekleri gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

22. Çikolatalı Gofret

22. Çikolatalı Gofret

Küçüğünden büyüğüne uzak durmanız gereken son yiyecek ise, çikolatalı gofretler. Unutmayın, altını çizerek bir kez daha yazıyoruz; sadece bitter çikolata tüketebilirsiniz. Onu da abartmadan, belirli miktarda tabi ki :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1477
765
389
387
208
162
43