Görüş Bildir
Haberler
"Diyet Yapıyorum Ama Kilo Veremiyorum" Diyenlerin Yaptığı En Büyük Hatalar Neler?

"Diyet Yapıyorum Ama Kilo Veremiyorum" Diyenlerin Yaptığı En Büyük Hatalar Neler?

Diyet yapıyorum ama kilo veremiyorum algısına son veriyoruz!

Yapılan birçok ankette çoğu kişinin beslenmesine dikkat ettiği fakat buna rağmen kilo veremediğini görüyoruz. Bunun nedeni gerçekten 'Su içsem yarıyor' mu? Yoksa yaptığımız küçük yanlışlar mı? İşte kilo vermenizi zorlaştıran küçük yanlışlar!

Öğün atlamak

Öğün atlamak

Öğün atladığınız zaman daha az yemek yiyeceğinizi ve kilo vereceğinizi düşünmek yanlış bir bilgidir. Öğün atlayarak hem metabolizmanızı yavaşlatırsınız hem de şeker düzeninizi bozarak bir sonraki öğüne daha aç başlar, daha fazla yemek tüketimine neden olursunuz. Gün içinde düzenli aralıklarla 5 veya 6 öğün yemek yemek kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Gereğinden daha az yemek

Gereğinden daha az yemek

Gereğinden daha az yemek yiyerek kalorisi kısıtlaması yaptığınızda, vücudunuz 'Aç kalıyorum' algısı yaratarak kendisini koruma altına alır ve kilo vermeniz zorlaşır. Günlük 1200 kalori altına düşen diyetler hızlı bir şekilde kilo verdirecek gibi görünse de, verilen kiloların devamlılığı sağlığınız açısından tehlikelidir.

Yeterli oranda su içememek

Yeterli oranda su içememek

Günde 2-2,5 litre su tüketmek metabolizmanızı hızlandıracağı gibi aynı zamanda da mide hacmini doldurarak öğünlerde daha az besin tüketmenize yardımcı olacaktır. Yapılan bazı araştırmalar beynin susama ve acıkma sinyallerini karıştırabildiğini göstermiştir. Bu da aslında acıkmış hissettiğinizde susamış olabileceğinizi gösterir.

Porsiyon ölçülerini bilmemek

Porsiyon ölçülerini bilmemek

Yapılan en büyük hatalardan birisi de yediğiniz besinin bir porsiyonunda miktar olarak ne kadar olduğunu bilmemektir. Besinleri tüketirken porsiyon ölçülerini iyi ayarlayıp kalori hesabı yapmanız kilo vermenize fazlasıyla yardımcı olacaktır.

Diyet ürünleri gereğinden fazla tüketmek

Diyet ürünleri gereğinden fazla tüketmek

Diyet ürünlerinin ne kadar yağ ve şeker oranları düşük olsa da, onların da kalorisi olduğu unutulmamalıdır. Bir besini diyet diye gereğinden fazla tüketmek, düşündüğünüzden daha fazla kalori almanızı sağlar ve kilo vermeniz zorlaşır.

Spor yapmayı ertelemek

Spor yapmayı ertelemek

Her gün yapacağınız küçük yürüyüşlerle günde harcayacağınız kalori miktarını arttırıp, kilo vermenizi hızlandırabilirsiniz. Burada en önemli nokta ise, hemen işe başlamak. Yapılan birçok araştırmada, yapacağınız sporu erteledikçe spordan daha da uzaklaştığınız ve zamanla yapmak istemediğiniz görülmüştür. O yüzden bahaneleri hemen bir kenara bırakıp hareket etmeye bugünden başlamanızda fayda var!

Küçük gibi görünen büyük atıştırmalar

Küçük gibi görünen büyük atıştırmalar

Gün içinde yapılan küçük atıştırmalıklar ne kadar zararsız gibi gözükse de, kilo kaybınızın durmasındaki en büyük etken olabilir. İş yerinde veya evde aralıklarla tüketeceğiniz bu atıştırmalıkların kalorisini toplayınca beslenmenizde ne kadar büyük bir yer kapladığını görebilirsiniz. Gün içinde bir şeyler yemeden duramıyorum diyorsanız, yanınızda taşıyacağınız galeta, kuru yemiş, kuru meyve gibi besinlerle bu açığınızı daha sağlıklı şekilde kapatabilirsiniz.

Bağırsak sorunları

Bağırsak sorunları

Bağırsak sağlığımız kilo vermede ne önemli etkenlerden birisi. Ne kadar bağırsaklarımız az çalıştığında kilo vermemiz zorlaşsa da fazla çalıştığında da daha fazla kilo veririm algısı yanlıştır. Bağırsaklarımızın daha fazla çalışması vücudumuzdan daha fazla su atımı yapmamıza neden olur. Kilo veriyor gibi gözüksek de aslında bu sadece suyun atılımıdır. Normal düzene döndüğümüzde vücudumuz bu eksiği hemen kapatacaktır. Ayrıca vücuttan gereğinden fazla su atılımı, çeşitli hastalıklara neden olabildiği için sağlık açısından da zararlıdır.

Öğün saatlerinin düzensizliği

Öğün saatlerinin düzensizliği

Öğün saatlerinizi düzene sokmanız kan şekeri seviyenizi korumanıza ve ani iniş-çıkışların önüne geçmenize yardımcı olur. Kan şekeri seviyesi düştükçe ani acıkma hissiyatı başlar ve gereğinden daha fazla yemek yemenize neden olur. Her öğününüzün arasına 2-2,5 saat koyarak kan şekeri seviyenizi dengede tutabilirsiniz.

Yalan bilgileri uygulamak

Yalan bilgileri uygulamak

Diyet yapmaya başladığınızda en önemli kurallardan birisi de sabırlı olmaktır. Birçok yerde vaat edilen '3 günde 15 kilo' gibi diyetlerin doğru olmadığını bilmeniz ve sağlıklı-kalıcı kilo vermek için zamana ihtiyacınız olduğunu unutmamanız gerekir. Bugün başlayacağınız bir beslenme ve spor programı ile önümüzdeki yaza istediğiniz bedenle girmeniz mümkün!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
110
13
12
11
10
10
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın