Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır ve Mardin'de Polise Saldırı: 2 Yaralı

Diyarbakır ve Mardin'de Polise Saldırı: 2 Yaralı

Deniz Gök
14.09.2015 - 19:59 Son Güncelleme: 14.09.2015 - 21:13

Arşiv

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK'lılar, yola tuzakladıkları patlayıcıyı zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Saldırıda 1 polis memuru yaralandı. Diyarbakır Hazro'da ise İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 1 polis memuru yaralandı.

Bugün akşam saatlerinde, Dargeçit İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ait zırhı aracın geçişi sırasında PKK’lılar, yola tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. 

Patlamada 1 polis memuru yaralanırken, araçta hasar meydana geldiği görüldü. Saldırının ardından PKK’lıları yakalamak için bölgede kapsamlı operasyon başlatıldığı bildirildi. 

Yaralanan polis memurun sağlık durumuna ilişkin bir bilgi verilmedi.

Diyarbakır'da Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı

Diyarbakır Hazro'da ise PKK'lılar akşam saatlerinde İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi.

Açılan ilk ateşte ilk bilgilere göre 1 polis memuru yaralandı. Polislerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. PKK'lıları etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyonlar devam ediyor.

Van'ın iki ilçesinde 'özel güvenli bölgesi' ilanı

Van'ın Başkale ve Çatak ilçelerinde bazı bölgeler Van Valiliği tarafından özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

Van Valiliği konuyla ilgili yazılı açıklamada, 'İlimiz Çatak İlçesi'nin Andiçen Mahallesi'nin kuzey kesimleri ile Büyükağaç Mahallesi'nin batı kesimleri, Başkale ilçesinde ise Tahıl Mahallesi'nin kuzeybatısında bulunan bölgelerde milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11'inci maddesi ile 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesine istinaden özel güvenlik bölgesi ilan kararı alınmıştır' denildi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0