Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır Lice ve Hani'de 26 Mahallede Sokağa Çıkma Yasağı

Diyarbakır Lice ve Hani'de 26 Mahallede Sokağa Çıkma Yasağı

Deniz Gök
19.11.2015 - 17:08 Son Güncelleme: 20.11.2015 - 10:36

Diyarbakır Valiliği, Hani ve Lice ilçelerinin dağlık ve ormanlık alandaki PKK'lı teröristlere operasyon düzenleneceğini belirterek, 2 ilçede toplam 26 mahallede bugün saat 05.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı konulduğunu açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır Valiliği, Lice İlçesi dağlık ve ormanlık alanında faaliyet yürüten Bölücü Terör Örgütü mensuplarına yönelik Kılıboğan Tepe, Ayaz Mahallesi, Birlik - Abdil Tepe, Taşburun Mahallesi.-Güzelce Mahallesi -Döşekkaya Mahallesi arasında kalan bölgede operasyon icra edileceğini açıkladı. 

Açıklamada şöyle denildi:

'Operasyon icra edilecek bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, belirtilen bölgelerde (Hani İlçesi; Yukarı Turalı Mah., Akçayurt Mah., Kaledibi Mah., Başaklı Mah., Taşburun Mah., Güzelce Mah., Karapilyar Mah., Aşağıturalı Mah., Damlatepe Mah., Çay Mah., Horsel Mah., Mezartarlası Mah., Sıraevler Mah., Karapilyari Mah. ile Lice İlçesi; Elmadere Mah., Boyluca Mah., Ayaz Mah., Akçapınar Mah., Şenlik Mah., Tuzlaköy Mah., Şabek Komu, Ağılcık Mah., Erginköy Mah., Uysal Mah., Birlik Mah., Şakan Mah.) sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 20 Kasım 2015 Cumagünü saat 05.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelere giriş ve çıkışlar ile sokağa çıkma yasaklanmıştır.

Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

Lice'de 9 mahalledeki yasak kalktı

Lice'de 9 mahalledeki yasak kalktı

Diyarbakır Valiliği, Lice İlçesi'nin 9 mahallesinde dün saat 17.00'de başlatılan sokağa çıkma yasağının bugün saat 05.00'den itibaren kaldırıldığını açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi:

'Lice İlçesi dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten Bölücü Terör Örgütü mensuplarına yönelik Örtülü Mah.- Arpacık Mah - SivriTepe Mah.-Bilgin Mah.-Sağlık Mah.-Bayırlı Mah- Seyrek Mah.-SilkitoMah-ve Körha Mahalleleri arasında kalan bölgede operasyon icra edilmiştir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 19 Kasım 2015 Perşembe günü saat 17.00' den itibaren duyurulan yasaklama kararı, 20 Kasım 2015 Cuma günü saat 05.00'den itibaren kaldırılmıştır. Vatandaşlarımıza, kendilerinin can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla uygulanan yasağa uydukları için teşekkür ederiz.'

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda