Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'daki Saldırıyla İlgili 9 Gözaltı

Diyarbakır'daki Saldırıyla İlgili 9 Gözaltı

Onedio Medya
01.04.2016 - 16:17 Son Güncelleme: 01.04.2016 - 16:26

Diyarbakır'da dün polis aracına yönelik gerçekleştirilen ve 7 polisin şehit olduğu bombalı saldırıyı PKK'nın silahlı kanadı HPG üstlendi. Diğer yandan, 300 kilogram patlayıcı kullanıldığı tespit edilen saldırıyla ilgili 9 kişi gözaltına alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 7 polis şehit olurken, 13 polis ve 14 sivil olmak üzere toplam 27 kişi yaralanmıştı.

Uluslararası haber ajansı Reuters'ın verdiği bilgiye göre PKK'nın silahlı kanadı HPG'den yapılan açıklamada, '31 Mart günü saat 1700'de Bağcılar mahallesinde... Özel harekat polislerinin içinde bulunduğu bir konvoya yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir' denildi.

9 kişi gözaltına alındı

9 kişi gözaltına alındı

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) haberine göre saldırı sonrası yapılan operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

300 kilogram bomba yüklenmiş

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bomba yüklü araçla yapılan saldırının ardından olay yerinde yapılan ayrıntılı incelemede, otomobile 300 kilo bomba yüklendiği belirlendi. Bomba yüklü aracı olay yerine park ederken görüntüleri ortaya çıkan PKK'lının da saldırıyı gerçekleştiren terörist olduğu tespit edildi. 

Kimliğinin tespitine çalışılan teröristin, otomobili park ettikten sonra gizlendiği yerden servis midibüsü geçerken uzaktan kumanda ile bombayı infilak ettirdiğini söyleyen yetkililer, yakalanması için operasyon başlatıldığını söyledi.

Bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 7 polis şehit olmuş, 13 polis ve 14 sivil olmak üzere toplam 27 kişi yaralanmıştı.

Reuters ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
itsasin

5 dk haber olmayan 7 şehit.kimse vatan millet anlatmasın .vatanını seven evlatlarını boşa harcamaz.

Alptuğ Ertekin

Askeri operasyonlar olur terör çökertilir zor bir şey değil. Zor olan sivil kurumların Terör örgütlerinin yayın ve propagandasına göz yummayıp gereğini yapma... Devamını Gör