Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'da Saldırı: 1 Asker Şehit

Diyarbakır'da Saldırı: 1 Asker Şehit

Deniz Gök
23.08.2015 - 11:35 Son Güncelleme: 23.08.2015 - 14:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde görev dönüşündeki askere saldırı düzenlendi, saldırıda 1 uzman çavuş şehit oldu, 3 asker ise yaralandı. PKK, Doğu ve Güneydoğu’da güvenlik güçlerine yönelik birçok başka saldırı gerçekleştirdi.

İHA'nın haberine göre, Kulp-Muş karayolu üzerinde bulunan Hidro Elektrik Santralinin (HES) güvenliğini sağlayan askeri tim sabah erken saatlerde görev değişimi için geri dönerken, teröristler tarafından saldırıya uğradı. 

Saldırıda 1 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı. Bölgeye giden takviye güçler kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatırken, şehit ve yaralı askerlerin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Genelkurmay'dan açıklama

'23 Ağustos 2015 saat 05.50’de Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Diyarbakır ili Kulp ilçesi Panak köyü bölgesinde HES barajı emniyetini sağlayan unsurlarımıza, roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur. Yapılan silahlı saldırıya anında karşılık verilmiş, çıkan çatışmada Kahraman bir Uzman Çavuşumuz şehit olmuş, Kahraman üç personelimiz yaralanmış, yaralılar derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmişlerdir.

Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı,  karadan ve havadan takviye birlikler sevk edilmiş olup  teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla karadan ve havadan operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman Personelimize acil şifalar temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

Evin tek oğlu olan şehidimiz 1 ay önce nişanlanmış

Şehit uzman çavuş Mehmet Kara'nın Kırşehirli olduğu ve iki aydır uzman çavuş olarak görev yaptığı bildirildi. Şehit Kara'nın ilk maaşını aldığı ve Diyarbakır'a gitmeden önce nişanlandığı öğrenildi. 

Acı haberi alan şehidin babası; 'Benim tek isteğim, o teröristlere 'dur' bile demesinler. Gördükleri yerde vursunlar. Tek oğlumdu.' diye konuştu.

Şehidin cenazesi yarın öğle namazına müteakip düzenlenecek törenin ardından defnedilecek.

Polis lojmanına ve cezaevine bombalı saldırı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde de PKK'lılar polis lojmanları ve cezaevine el yapımı patlayıcılarla saldırıda bulundu, güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle kaçtı.

Iğdır Caddesi üzerindeki bulunan A-2 Tipi Doğubayazıt Kapalı Cezaevi'ne saat 21.00 sıralarında PKK'lılar el yapımı patlayıcı attı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine PKK’lılar  kaçtı. Ahmed-i Hani Mahallesi Büyük Ağrı Caddesi üzerindeki polis lojmanlarına bir PKK'lı tarafından yine el yapımı bomba atıldı.

Saldırılar üzerine bölgeye çok sayıda zırhlı araç ile Özel Harekat timi sevk edildi. Kaçan PKK’lıların ele geçirilebilmesi amacıyla operasyon başlatıldı.

Polise silahlı saldırı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK üyeleri, devriye gezen polis araçlarına Eski Cezaevi Kavşağı'nda uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi.

Ekiplerin anında karşılık vermesiyle başlayan ve yaklaşık bir saat süren çatışmada, PKK’lılar  karanlıktan faydalanarak kaçtı.

Operasyon başlatan güvenlik güçleri ile kaçan PKK’lılar arasında sıcak temas yaşanıyor.

Ajanslar ve TSK

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda