Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'da Saldırı: 2 Polis Şehit

Diyarbakır'da Saldırı: 2 Polis Şehit

Onedio Medya
06.09.2015 - 08:55 Son Güncelleme: 06.09.2015 - 17:51

Abdülkadir Konuksever / Al Jazeera 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne (YDG-H) yönelik operasyonlarını sürdüren polise bu sabaha karşı roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis şehit oldu, 3 polis yaralandı. Çatışmaların sürdüğü ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Öğle saatlerinde Suriçi Yıkıkkaya sokakta polise düzenlenen ikinci bir saldırıda ise 3 polis yaralandı.

Ajansların aktardığına göre, PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'li grubun açtığı hendekleri kapatmak için dünden beri ilçe sokaklarında olan polis ekiplerine sabaha karşı roketli saldırı düzenledi. 

Hasırlı Mahallesi’nde bulunan polis aracına çok sayıda roket atıldı. Araç içinde bulunan polislere düzenlenen saldırıda 2 Özel Harekât polisi şehit oldu.

Saldırıda 3 polisin de yaralı olduğu bildirildi.

Sokağa çıkma yasağı

Hava destekli operasyon sürerken, Diyarbakır Valiliği, vatandaşların zarar görmemesi için ikinci bir emre kadar Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan etti. 

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: 

'Sur İlçesi’nde meydana gelen olaylar nedeniyle halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla 5442 sayılı il idaresi kanununun 11-C maddesi gereğince İlimiz merkez Sur ilçesinde Sur içinde kalan bölgede, (Abdal Dede, Ali Paşa, Cami Kebir, Cami Nebi, Cevat Paşa, Dabanoğlu, Fatih Paşa, Hasırlı, İskender Paşa, Melik Ahmet, Ziya Gökalp, Lalebey, Süleyman Nazif, Savaş, Cemal Yılmaz Mahallerinde 06.09.2015 Pazar günü 09.30’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmekte olup, sokağa çıkma yasağının bitim süreci ayrıca ilan edilecektir.'

İkinci saldırı: 3 polis yaralı

Bu sırada bazı mahallelerde silah sesleri duyulurken, birkaç kez de patlama sesi geldi.

Öğle saatlerinde Suriçi Yıkıkkaya sokakta polise ikinci bir saldırı oldu, 3 polis yaralandı.

HÜDA PAR İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, daha önce Şeyh Sait Meydanı'nda 17:00'de parti üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan basın açıklamasının, sokağa çıkma yasağı nedeniyle iptal edildiği, bunun yerine 14:00'te il başkanlığında basın açıklaması düzenleneceği duyuruldu.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda