Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'da Bir Köy Okulunda, Finlandiya Eğitim Sistemini Uygulayan Hasan Öğretmen İle Tanışın!

etiket Diyarbakır'da Bir Köy Okulunda, Finlandiya Eğitim Sistemini Uygulayan Hasan Öğretmen İle Tanışın!

Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Kumrucuk Köyü'nde öğretmenlik yapan Hasan Kartal, eğitim verdiği sınıfta dünyanın en iyi eğitim sistemi olarak kabul edilen Finlandiya eğitim sistemini uyguluyor. 

Derslerde sağlıklı beslenmeden görgü kurallarına, bilim ve teknolojiden, bahçe ve doğa ile ilgili konuları uygulamalı olarak gösteren Hasan öğretmen, 'Mahrumiyet ve yoksulluk çocukların kaderi olamaz' diyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Mahrumiyet ve yoksulluk çocukların kaderi olamaz'

'Mahrumiyet ve yoksulluk çocukların kaderi olamaz'

Sözcü'den Sultan Uçar'ın haberine göre, Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Kumrucuk Köyü'nde öğretmenlik yapan Hasan Kartal okulda, dünyanın en iyi eğitim sistemi olarak kabul edilen Finlandiya eğitim sistemini hayata geçirdi...

11 çocuklu bir ailenin çocuğu olan ve 55 kişilik sınıflarda eğitim gören Hasan Kartal, çocukluğunu aşçı babasının yanında çalışarak geçirdi. Batman'da ücretli öğretmenlik yaptıktan sonra atandığı Diyarbakır'da, 'Mahrumiyet ve yoksulluk çocukların kaderi olamaz' diyerek her öğrenciye bireysel bir yaklaşım sunulan, ödev ve zorlamanın olmadığı Finlandiya eğitim sistemini uygulamaya başladı.

Birleştirilmiş sınıfta kolej eğitimi

Birleştirilmiş sınıfta kolej eğitimi

31 öğrencili köy okulunun birleştirilmiş sınıfında, kolej eğitimi veren Hasan öğretmen, öğrencilere oldukça renkli bir sınıf ortamı yaratıyor. 

Çocuklar okul bahçesinde sebze meyve yetiştiriyor. Konserveler, reçeller yapıp turşu kuruluyor. Sobada yemekler pişiriliyor. Kümesten aldıkları yumurtalarla okulda kahvaltı yapılıyor.

Sınıfta dersler uygulamalı işleniyor

Sınıfta dersler uygulamalı işleniyor

Hasan öğretmenin eğitim verdiği sınıfta, dersler diğer okullardan farklı olarak kitaplardan değil, uygulamalar ile öğreniliyor. 

İşlenen konular içinde sağlıklı beslenme, topluluk içinde görgü ve temizlik kuralları, sofra adabı, bilim, sanat, fen, teknoloji, mühendislik, kültür, sinema, spor, akıl-zeka oyunları, bahçe ve doğa, kodlama, yaratıcı drama yer alıyor.

'Aziz Sancarlar köylerde gizli...'

'Aziz Sancarlar köylerde gizli...'

Hasan öğretmen, yarattığı değişimle imkanlardan ötürü büyükşehirlerdeki yaşıtlarına göre dezavantajlı olan öğrencilerin kaderini değiştiriyor. 

İstanbul veya Ankara'da kolejlerde eğitim alan çocuklarla, Diyarbakır'da bir köy okulunda eğitim alanların eşit olacağını eğitim tarzıyla kanıtlayan Hasan öğretmen, derste öğrencilerine Nobel Ödüllü Aziz Sancar'ı örnek veriyor.

Peki Finlandiya eğitim sistemi nedir?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1386
550
45
11
8
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Külmiz Onaran

Bakanlık soruşturma açar yakında buna, kafana göre nasıl değiştiriyorsun sistemi diye. Bizde teşvik yoktur köstek vardır.

yarın bu adama müfredatın dışına çıkıyorsun diye görevden uzaklaştırma kararı çıkarsa hiç şaşırmam

WantonNovelSMYRNA

Yorumlara bakıyorum da, herkes inşallah CEZA ALMAZ noktasında birleşmiş. Bu ülkede cezasız kalmayan iyilik mi var? Ve Umarım ceza almazlar kervanına +1 ekley... Devamını Gör