Görüş Bildir
Haberler
Diyanet’e ‘Süleymancı’ Uyarısı: ‘Son Derece İçe Kapalılar’

Diyanet’e ‘Süleymancı’ Uyarısı: ‘Son Derece İçe Kapalılar’

Diyanet İşleri Başkanlığı, ilçe müftülerinin katılımıyla bir kongre düzenledi. Ankara Kızılcahamam’daki bir otelde düzenlenen kongrede, müftüler başta ‘Süleymancılar’ olmak üzere cemaatler hakkında uyarılarda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘FETÖ’den daha tehlikeli’

‘FETÖ’den daha tehlikeli’

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre;kongrede bazı müftüler cemaatlerle ilgili kritik uyarılarda bulundu.

İddiaya göre, Diyanet’in tarikatlara ilişkin raporunda “son derece içe kapalı yapısı bulunduğu” belirtilen Süleymancıların, “Kuran kurslarını yönettiği” belirtildi. 

Süleymancılar, “en tehlikelilerden biri” olarak nitelendirilirken “yönetimin Süleymancıları koruduğu, Kuran kurslarını yönettiği, müftülere bu konuda sahip çıkılmadığı, gelecekte FETÖ’den daha tehlikeli sonuçların doğabileceği” eleştirisi yöneltildi.

‘Siyasetle aramıza mesafe koymamız lazım’

‘Siyasetle aramıza mesafe koymamız lazım’

Ayrıca müftüler, “siyasi baskıların olduğunu” söylerken “toplumun güvenmesi, siyasetle aramıza mesafe koymamıza bağlı” değerlendirilmesinde bulundu. 

Dikkat çeken bir diğer eleştirinin ise “atamalara” ilişkin olduğu belirtildi. İddiaya göre, “müftü atamalarında adaletli davranılmadığı, referansı olanın isteğinin yapıldığı, referansı olmayanların atamalarında sorunlar yaşandığı” aktarıldı. 

Erbaş ile personel arasında tartışmaya neden olan “promosyon” konusu nedeniyle “personelin güveninin kaybolduğu”, “merkez ile taşra arasında iletişim sorunu yaşandığı, yöneticilere ulaşılamadığı” da eleştirilerin arasında yer aldığı kaydedildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
27
15
6
5
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ferhat Topal

Süleymanlılar kadar taş düşsün üstünüze inşallah

Trabuzeni

Süleymancı değil Süleymanlı onlar kendilerine Süleymanlı derler

Pasif Kullanıcı

Sülümanabiciler derim ben genelde. Parayı ve karıyı çok severler, kendi kurslarında namaz kılıp zorda kalmadıkça camide ibadet etmezler. Kadrolaşmaları yavas... Devamını Gör

Ali Yol

O kadar Hristiyan yahudi tarikatları var Türkiye de, adı müslüman olan kimse onlara laf etmiyor işini hakkıyla yapan insanlara laf ediyor cühela ordusu.