Görüş Bildir
Haberler
DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu Serbest

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu Serbest

FreiGeist
25.02.2015 - 11:30 Son Güncelleme: 25.02.2015 - 16:31
İçeriğin Devamı Aşağıda

Maltepe Üniversitesi Hastanesi’ndeki direnişte olan Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş) üyesi işçiler ile birlikte DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da gözaltına alındı. Gözaltına alınan aralarında DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun da bulunduğu 10 kadın, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Bianet'in gözaltındayken ulaştığı Çerkezoğlu şunları söyledi:

“Şu an gözaltı aracındayız. Tahminimizce bizi Gülsuyu ya da Esenkent Karakolu’na götürüyorlar. İki araçta toplam 35 kişiyiz.

“Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde sendikalı olup haklarını istedikleri için işten çıkarılan arkadaşlarımız 80 gündür direnişteydi. Bugün de rektörle görüşüp çözmek istedik. Ancak 22 kadın işçi “Atılan işçiler geri alınsın” pankartını binaya astık. Bizimle görüşen olmadı ve gözaltına alındık.”

Çerkezoğlu gözaltına alınan kadın işçilerden birinin omzunda çürükler olduğunu, birinin kolunun çıktığını, iki kadın işçinin de fenalaşarak Acil’e kaldırıldığını aktardı.

Gözaltına alınan aralarında DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun da bulunduğu 10 kadın, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Karakol çıkışında İleri Haber'e konuşan Çerkezoğlu, erkek işçilerin de ifadeleri tamamlandıktan sonra yapılacak son sağlık kontrolünün ardından serbest bırakılacağını söyledi. Çerkezoğlu 'Savcılığa ifade vermeye sonra gideceğiz' dedi. 

Elif Akgül | Bianet ve İleri Haber

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0