Görüş Bildir
Haberler
Dink Cinayetinde Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer İçin Ağırlaştırılmış Müebbet İstemi

Dink Cinayetinde Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer İçin Ağırlaştırılmış Müebbet İstemi

FreiGeist
26.10.2015 - 11:40 Son Güncelleme: 26.10.2015 - 14:15

Hrant Dink iddianamesinde Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer için ağırlaştırılmış müebbet istendiği ortaya çıktı. Ailenin avukatı “İddianame diğer polis müdürlerini de içermeliydi” dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Agos Gazetesi Genel yayın yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili olarak kamu görevlilerinin ihmali olduğu gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede şüpheliler hakkında istenen cezaların detayı ortaya çıktı.

Cumhuriyet gazetesinden Canan Coşkun'un haberine göre, iddianamede dönemin Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ramazan Akyürek ile cemaat operasyonları kapsamında tutuklu bulunan İstihbarat C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer hakkında kasten öldürme suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dönemin İstanbul İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun’un ise “görevi kötüye kullanma” suçlamasından 6 yıla kadar hapisleri istendi. 

Savcı Kökçü başsavcılığa sunduğu iddianamede, daha önce haklarında “tasarlayarak kasten öldürmeye yardım”, “resmi belgede sahtecilik”, “resmi belgenin yok edilmesi ve gizlenmesi” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından yakalama kararı çıkarılan ve hakimlikçe yapılan sorgularından sonra serbest bırakılan 9 şüpheli hakkında yeniden yakalama emri çıkarılmasını talep etti. 

Bu şüpheliler ise İstihbarat Dairesi eski Başkan yardımcısı Coşkun Çakar, İstihbarat Dairesi Teknik Şube eski Müdürü Yunus Yazar, İstanbul İstihbarat Şube eski Müdürü Ahmet İlhan Güler, Trabzon İstihbarat Şube eski Müdürü Faruk Sarı, polis memurları Mehmet Ayhan, Onur Karakaya, İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube eski Müdür Yardımcıları Bülent Demirel ve Osman Gülbel ile C-2 Büro eski Amiri Yılmaz Angın idi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda