Görüş Bildir
Haberler
Dikkati Çabuk Dağılan Kişilerin Çok İyi Bildiği 21 Şey

etiket Dikkati Çabuk Dağılan Kişilerin Çok İyi Bildiği 21 Şey

diazepam
23.10.2015 - 13:04 Son Güncelleme: 23.10.2015 - 13:51

Çocukluktan bahsetmiyorum, öyle olsa zaten kesinlikle DEHB’dir (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu) o çocuk. Benim bahsettiğim yetişkin bireyler, bir türlü dikkatini toparlayamayan, TV’ye, bilgisayara dalıp giden, en ufak gürültüde işi bırakıp kalkan, ofiste çalışırken kendini bir anda gıybet girdabının ortasında bulan. Ve elbette bütün bunlar olurken hiç farkında olmayan, ulan ne ara Koray Bey’i çekiştirmeye başladık? diye şaşıran. 

Mesela oturmuş televizyonda güzel ve heyecanlı bir film izlerken içerisinin havasız olduğunu farkediyorsun, mutfağa gidip pencereyi açıyorsun. Mutfağa gitmişken 'eh, bi çay koyayım bari içerim' diye ısıtmak için su koyuyorsun ateşe... Birikmiş bulaşıkları görüyorsun sonra. onları bulaşık makinasına dolduruyorsun. Bulaşıkları dizerken, aklına dün geceden beri çamaşır makinasında duran çamaşırlar geliyor. onları çıkartıp kurutma makinasına dolduruyorsun, diğer kirlileri çamaşır makinasına atıyorsun. sonra maillerine bakmak için bilgisayarın başına oturuyorsun, haber, sözlük, ıvır zıvır... Saatler geçiyor. Bu arada çay suyu kaynaya kaynaya, çaydanlık yanmak üzere ve zaten film biteli çok olmuş

Sizde bu gibi sorunlardan muzdaripseniz, birazdan yazdıklarımı okurken, “olm az önce ordino giriyordum, ne ara bu sayfayı açıp okumaya başladım amk?” diyeceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçeriği okurken bunu dinlerseniz belki sonuna kadar dayanabilirsiniz. "Büyük Ev Ablukada - Evren Bozması"

1. Erteleme, sürekli sonra yaparım deme, tamamlanmamış işlerin müptelası olma bu kişilerin en belirgin özellikleridir.

2. Ve böyle kişiler asla dikkat eksikliği sorununun pençesinde olduklarını kabul etmezler.

3. Bir türlü hazırlanıp evden çıkamamalarını kadınlıklarına, yavaş hareket etmelerine, ağırkanlı olmalarına bağlarlar ama dikkatlerinin dağıldığını görmezler.

4. Neden çok iş değiştirdiklerini bir türlü anlamazlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Bir işe ne kadar çok odaklanmaya koşullanırlarsa o işten uzaklaşmaları o kadar hızlı olur.

6. Ders çalışırken, proje hazırlarken, rapor yazarken bir anda kendilerini bilgisayar karşısında iki bölüm Narcos izlerken bulurlar.

7. Sınavlarda paragraf sorusu gördüklerinde başları döner, ilk iki cümleyi tam okuyup, sonra son cümleye geçerler, ardından paragrafın ortasından dalarlar, vs…

8. Başladıkları bir işi ara vermeden bitirmeleri çok zordur, oyun oynarlar, TV izlerler, İnternete girerler, çay demlerler, dışarı çıkarlar, sonra işleri olduğunu hatırlarlar.

s83.photobucket.com

9. Yarınki işi düşünürken, bir anda kendilerini dünya seyahati planları yaparken bulmaları sık karşılaşılan bir durumdur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Bir saattir okuduğu kitabın aynı sayfasında olduğunu fark eden kişiler bu arkadaşların arasından çıkar.

11. Hiç duymamaları gereken bütün sesleri duyar, bütün görüntüleri fark eder ve hepsine bir tepki verme ihtiyacı hissederler.

12. Randevularına, sinemaya, tiyatroya, buluşmaya geç kalmalarının sebebi umursamazlık değil, o sırada yüzlerce başka şeyle uğraşıyor olmalarıdır.

13. Bu sorunun ikizler burcu olmalarıyla bir ilgisi olmadığını kabul ettirmeniz çok zordur.

14. “Alooouv, nerelere gittin yine?” cümlesine maruz kalan bir numaralı kitledir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Sınav zamanları, sene sonları, iş yerindeki yoğun zamanlar bu kişilerin en büyük kabusudur.

16. Anlatmadın öyle bir şey… Anlattım… Ya anlatmadın hatırlamıyorum… Olm daha geçen anlattım ya, sen de tamam dedin hani… Dedim mi? Başkası olmasın?… Haydaa olm sizin evdeydik ya… Gibi muhabbetler hayatlarının vazgeçilmezidir.

17. Ayrıca sevgililerinden “beni dinlemiyorsun dimi?” sorusunu en fazla işiten de bu arkadaşlardır.

18. İş veya ders için internete girip, online oyun oynarken, olm ben ne yapacaktım ya? diye soran kişiler de bunlardır.

19. Çoğu zaman aşırı unutkan olmaktan şikayet ederler ancak öğrenmediğin, dinlemediğin, görmediğin bir şeyi nasıl unutacaksın ki?

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. “Özet geç p.ç” kalıbı bu rahatsızlığın bir uzantısıdır aslında, çünkü uzun yazı görünce okumak aklından bile geçmez bu arkadaşların.

21. Hayatlarına yeni giren insanlar onların söyleneni doğru dürüst dinlemeyen saygısız, en önemli detayları bile unutan umursamaz, yaşanılanı görüleni hatırlamadığını iddia eden yalancı birisi olduğunu düşünür.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1152
268
155
86
79
70
9