Görüş Bildir
Haberler
Dikkat Kel Kalabilirsiniz! Saçlarınıza Büyük İhtimalle İstemeden Yaptığınız 15 Kötülük

etiket Dikkat Kel Kalabilirsiniz! Saçlarınıza Büyük İhtimalle İstemeden Yaptığınız 15 Kötülük

Herkes güçlü, güzel ve parlak saçlara sahip olmayı hayal eder. Bunu başarmanın yolu iyi dengelenmiş bir beslenme ve elbette günlük saç bakımını doğru şekilde uygulamak. Peki saçınız için yaptığınız her şeyin doğru olduğunu mu düşünüyorsunuz? Belki de bilmeden ya da sadece güzel görünsün diye geri dönülmez hatalar yapıyorsunuzdur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sırf trende uymak için saç değiştirmek

Sırf trende uymak için saçlarınızda yaptığınız sürekli değişiklik onlara yalnızca zarar veriyor. Çılgın bir moda bürünüp kafanızın yanını tıraş ettirdiğinizi hatırlayın! Peki şimdiki moda ne? Tıraş modası geçeli çok oldu ve sizin saçınız hala uzamaya çalışıyor.

2. Saçları öldürmek!

Evet kabul ediyoruz ki çok güzel renkler! Hatta mükemmel duruyor. Kıskandığımızı düşünmeyin ama sanırım yanlış yapıyorsunuz. Çünkü çok kısa bir zaman sonra o boya saçta durmayacak ve akacak siz de tekrar tekrar boyatmak zorunda kalıp asla kendi saç renginize dönemeyeceksiniz. Bu boyama işlemi sırasında kullanılan kimyasallar da saçınıza aşırı zarar veriyor tabii bizden söylemesi.

3. Düğümleri çözmemek

Haftalarca saçlarınızı taramaz ve oluşan düğümleri çözmezseniz saç telleriniz birbirine sarılmaya başlar ve onları bir daha asla ayıramayabilirsiniz. Parmaklarınız eski bir şampuan reklamındaki gibi saçınızda takılır kalır ve oradan birileri size kahkahalarla güler.

4. Saç kimyasını değiştirmek ve kimyasallar uygulamak

Her bir kimyasal işlem saçınıza zarar verici etkilere sahiptir. Özellikle uygulama sırasında saçınızı yakabilecek olanlar. Bu işlemlerden biri de perma örneğin. Saçınızın doğal hali doğru bakımla çok güzel hale gelebilir. Düğün dernek falan tamam da her gün de düzleştirmeseniz mi?

Mesela perma yaptırıp bin pişman olan kızlarımızdan biri:

Mesela perma yaptırıp bin pişman olan kızlarımızdan biri:

İbretlik yazı resmen.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Çok fazla yıkamak

Saçınızı çok fazla yıkamak onu kuru ve kırılgan bırakarak gerekli olan yağını ve nemini bitirebilir. Şampuanların bazıları saçınızı çöl gibi kurutan maddelere sahip. Unutmayın ki saçınızın o yağa ve neme de ihtiyacı var. Çok fazla yağlanıyorsa da bir uzmana danışmanız en iyisi.

6. Gerekenden az yıkamak

Saç derisine oturmuş çok fazla yağ, kirlilik ve kimyasal ​​sonucu buradaki kalıntılar kalınlaşır ve saç köklerini tıkar. Saçlarınızı gerekli zamanda yıkamamak hijyen açısından da faydalı olmayan ve saç tellerinizi kaybetmenize neden olabilecek bir faktördür. Sonuç olarak kararında yıkamak en makbulü.

7. Biotin almamak

Uzmanlar biotinin saçlar, deri ve tırnaklar için çok önemli olduğunu ve düşük seviyelerde olanların saç dökülmeleri yaşayabileceğini söylemektedirler. Biotinle ilgili birçok ek seçenek var fakat uzmana danışarak içinde biotin bulunan yumurta sarısı, badem, fesleğen, yer fıstığı gibi doğal ürünleri tüketmeniz en doğrusu olacaktır.

8. Sıkı sıkı toplamak

Özellikle çalışırken veya evdeyken saçlarınızı topluyor olabilirsiniz. Ara sıra sıkı sıkıya toplamak problem teşkil etmez belki ama sürekli sımsıkı at kuyruğu ya da topuz saçınızın dökülmesine yol açabilir.

9. Çok fazla jöle kullanımı yani inek yalamış saçı

img-10.onedio.com

Her dökülen saç yerine yenisini getirir. Fakat bir saç telinin bile büyümesi için kafa dersinin açık ve engelsiz olması gerekir. Saç dersini tıkayan en büyük suçlulardan biri ise saç jölesidir. Hatta aşırı kullanıldığında bu kimyasallar saç dersine yerleşir ve şampuanla çitileseniz bile bulundukları yerden ayrılmazlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Pamuklu yastık kılıfı

Pamuk her tekstil ürünü için en iyi malzeme olarak değerlendirilse de sanırız vücudun  her alanı için geçerli değil. Pamuk, iç çamaşırlarınız için iyidir çünkü daha fazla nem emer ancak nem saçlarınız için gereklidir. Pamuklu yastık kılıfına bir alternatif ipek veya saten yastık kılıfıdır. Kapalı iseniz de ipek veya saten örtü kullanmanız saç sağlığınız için doğru olacaktır.

11. Saçı havluya sarmak

Yanlış türde olan havlu ıslandığında daha kırılgan olan saçlarınızın kırılmasına ve gerekli olan nemi emmesine sebep olur. Bu yüzden saçınızı kurularken mikrofiber bir havlu veya t-shirt kullanmanız ayrıca saçınızı fazla hırpalamamanız yerinde olacaktır.

12. Yanış şekildeki tel toka kullanımı

Tel toka ile saçınıza ne tür bir kötülük yapmış olabilirsiniz ki? Söyleyelim: Tel toka aslında saçlarınızın dökülmesinde etkili olabiliyor ve takıp çıkarırken kafa derinizi çizip yaralayabiliyor. Artık bu çizilmeleri önlemek için plastik uçlu tel tokalar var. Tel toka kullanıyorsanız sürekli aynı yere takmadığınızdan emin olun. Çünkü takılan yerlerdeki saç tellerini kırarak saçı dökebiliyor. Saçınızın bir kısmının kel kalmasını istemezsiniz sanırız.

13. Yeterli su içmemek

Saç her ne kadar vücuttan çok ayrı bir parçaymış gibi görünse de aslında sağlığı beslenmeyle doğru orantılı. Stressiz yaşam, doğru beslenme ve vücudunuza dikkat etmek saçlarınızın gelişimine yardımcı olur. Özellikle su saçlarınız için çok önemlidir. Saç tellerinin dörtte biri sudan oluşur ve yeterince tüketilmediği zaman saçın zayıflamasına neden olur.

14. Kirli tarak kullanmak

Saçınızı her taradığınızda siz görmeseniz bile ölü derileriniz tarağınıza yapışıyor ve burada her çeşit bakterinin büyümesine yol açıyor. Bu yüzden taraklarınızı da saçınız gibi düzenli olarak yıkayın ve temizleyin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Fazla güneş ışığı

15. Fazla güneş ışığı

Yaz aylarında güneş koruyucuları cildi ışınlardan koruyabiliyor, peki ya saçları? Saçınız kuru ve rengini yitirmiş ise bu durumdan büyük ihtimalle UV radyasyonu suçludur. Dışarı çıkarken saçınızı bir fular veya şapka ile koruyun. Böylece başınıza güneş geçmesini de engellemiş olursunuz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
451
154
66
27
23
11
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?