Görüş Bildir
Haberler
DiCaprio'ya Mevlana Boykotu

etiket DiCaprio'ya Mevlana Boykotu

Emre Ordu
01.07.2016 - 21:18 Son Güncelleme: 02.07.2016 - 11:59

Oscarlı oyuncu Leonardo DiCaprio’nun Mevlana Celaleddin Rumi’nin hayatını anlatan filmde başrol oynayacağı söylentisi üzerine imza kampanyası başlatıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hollywood'un en önemli aktörlerinden Leonardo DiCaprio'nun, Mevlana Celaleddin Rumi'nin hayatını konu alan filmde Mevlana'yı canlandıracağı dedikodusu hızla tepki gördü. 

Daha önce Ridley Scott'ın yönettiği 'Gladyatör' filminin senaryosuna imza atmış David Franzoni ve Stephan Joel Brown, Hollywood Reporter'a DiCaprio'yu Mevlana, Robert Downey Jr'ı ise Şems-i Tebrizi rolleri için düşündüklerini, ancak bunun mümkün olacağını sanmadıklarını açıkladılar

Kampanya şu ana kadar 13 bin imzaya ulaşmış durumda

Kampanya şu ana kadar 13 bin imzaya ulaşmış durumda

Franzoni, Guardian'a verdiği röportajda DiCaprio'nun Mevlana'yı canlandırmasının Batı sinemasında Müslümanlar’ın tipik tasvirine ters düşeceğini ve bu algıya meydan okuyabileceğini düşündüğünü belirtmişti. 

Ancak farklı etnik kökenlere sahip kişilerin beyazlar tarafından canlandırılması, ya da 'whitewashing / beyazlatma', son yıllarda büyük tepki almaya başladı. DiCaprio da bu tepkilerden nasibini aldı. 

Twitter'da #RumiWasntWhite hashtagiyle birçok tweet paylaşılırken Care2 sitesinde yürütülen kampanya da şu ana kadar 13 bin online imzaya ulaşmış durumda.

İmza kampanyasında şu görüşlere yer veriliyor:

İmza kampanyasında şu görüşlere yer veriliyor:
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Hollywood yine beyazlaştırıyor. 13'ncü yüzyılda yaşayan İranlı şair Celaleddin Rumi'yi Leonardo di Caprio oynayabilir. Senaristler Franzoni ve Brown, Rumi için Leonardo DiCaprio'yu oynatmak istediklerini söyledi. Bu hem gülünç hem de hakaretamiz bir seçim olur.'

'Müslüman aktörler sık sık teröristleri canlandırıyorlar. Ancak bir film ne zaman pozitif bir ışıkta bir Müslümanı yansıtsa, beyazlara yer açmak için Müslüman aktörler kenara itiliyor. Franzoni ve Brown Hollywood'un kalıplarını kırmak için bir Orta Doğulu aktör seçmeli.'

Milliyet Sanat ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
685
335
125
63
35
32
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

ulan Leo sayesinde belki de dünya Mevlana'yı tanıyacak ve istemiyorlar. Aptalsınız.

Mortal Dance

Bu adam oynarsa film daha çok izlenir ve mevlana tanınır bu bir grup "çok bilmiş" sadece kendi ırkçılık kavramlarının içinde sıkışıp kalmış.

Clark Kent

Allah aşkına o filme ortadoğulu bir herifle mi daha çok tutar yoksa Di Caprio Robert Jr lamı elinizi vicdanınıza koyun söyleyin amq