Görüş Bildir
Haberler
10 Maddede Destination Imagination Türkiye Nedir?

10 Maddede Destination Imagination Türkiye Nedir?

Destination Imagination Turkey
18.09.2018 - 17:12 Son Güncelleme: 26.09.2018 - 12:52

1. Destination Imagination Dünyanın En Büyük Yaratıcılık Programıdır!

1. Destination Imagination Dünyanın En Büyük Yaratıcılık Programıdır!

Öğrencilerin yeteneklerini ve hayallerini göz önüne alarak, onların ileriki yaşamlarında kullanabilecekleri yeni beceriler edindirmeyi sağlayan Destination Imagination eğitim programı tüm dünyada 30'u aşkın ülkede yüzlerce turnuva düzenliyor. Her yıl Kuşadası'nda düzenlenen, yaratıcılığın kutlandığı Türkiye Turnuvasında ana sınıfından üniversite seviyesine kadar olan takımlar, teknik, güzel sanatlar, mühendislik, doğaçlama, bilimsel, sosyal sorumluluk ve anlık görevlere hazırlanıp sunumlarını yapıyor. Dünya çapında 38000'den fazla gönüllü tarafından yürütülen bu programda öğrenciler STEAM ve 21. yüzyıl becerileri ile Küresel Liderliğe adım atıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Yaratıcı düşünmeyi ve Hayal Gücünü geliştirir

2. Yaratıcı düşünmeyi ve Hayal Gücünü geliştirir

Destination Imagination hayal gücünden yenilikçi ve özgün fikirlere ulaşmayı hedefler. Bloom Taksonomisine benzer basamakları olduğu düşünülse de bazı farklılıkları vardır. Basamakların döngüsü daireseldir, gerektiği durumlarda önceki basamaklara dönülebilir. Takımların öncelikle görevleri tanımaları, sonrasında görevle ilgili hayal kurmaları, takım çalışmasıyla çözüme ulaşmaları, kendilerini ve süreçlerini değerlendirip, son olarak turnuvada performanslarını sergileyip kutlamaları beklenir. Unutulmamalıdır ki basamakların sonu eninde sonunda kutlamaya gider!

3. Proje Tabanlı Öğrenmeyi Destekler!

3. Proje Tabanlı Öğrenmeyi Destekler!

Proje tabanlı öğrenme, öğrencilerin verilen bir gerçek hayat probleminin, belli bir sürece dayalı olarak çözüme ulaşmaya çalışmalarını hedefler.İşte bu yüzden Destination Imagination proje tabanlı öğrenmeyi çok sever! Çünkü DI görevlerindeki düşündürücü ve gerçekçi durumlar da takımları, gerçek hayata ve geleceğe hazırlar. Takımlar görevleri tamamlarken, problem çözme, araştırma, yaşam boyu öğrenme ve karar verme becerilerini geliştirirler.

4. Takım Çalışmasını Hedefler

4. Takım Çalışmasını Hedefler

Destination Imagination, öğrencilerin bireysel becerilerini takdir eder, ancak her bir takım üyesindeki cevherin, birleştiğinde harikalar yaratacağını da çok iyi bilir! Bu yüzden takım ruhu çok önemlidir. Bu beceri, takım üyelerine gelecekteki meslek hayatlarında da onlara bir avantaj olarak geri döner.

5. Zaman Yönetimi Becerisini Geliştirir

5. Zaman Yönetimi Becerisini Geliştirir

Günümüz insanın en büyük sorunlarından biri zaman yönetimi, hepimiz zamanla yarışmaya çalışıyoruz ancak zamanı yönetmekte zorlanıyoruz. Oysa Destination Imagination takım üyelerinin böyle bir sorunu yok! Çünkü onlar verilen zaman diliminde (yaklaşık 2-5 ay) görevlerine hazırlanırken, planlı çalışmalarla zamanı nasıl yöneteceklerini de öğrenirler ve deneyimli bir DI takımı, zamanı iyi kullanmanın ne büyük bir avantaj olduğunun farkındadır!

6. Çevre Bilincini ve Sürdürülebilirliği Öğretir

6. Çevre Bilincini ve Sürdürülebilirliği Öğretir

Gerçek bir Destination Imagination takımı, kayıtsız şartsız çevrecidir! Çevresine duyarlı ve doğa severdir. Bu yüzdendir ki her yıl Sosyal Sorumluluk (Project Outreach) görevlerinin çoğu çevreyi nasıl daha iyi koruyabilecekleri üzerine üretilen çözümlerle doludur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Öğrencileri Geleceğin Mesleklerine Hazırlar

7. Öğrencileri Geleceğin Mesleklerine Hazırlar

Çok değil bundan sadece 10 yıl önce 'Sosyal Medya Yöneticisi' veya 'Uygulama Geliştiricisi'  gibi meslekler birçok insan için hayal ürünüydü. Dünya Ekonomik Forumu şu anki öğrencilerin yüzde 65'inin henüz var olmayan mesleklerde çalışacağını öngörüyor. Destination Imagination öğrencilere hızla değişen ekonomi için gereken beceriler ile okulda öğrendikleri arasındaki boşluğu dolduracak STEAM tabanlı görevler sunuyor.

8. Gönüllülüğü Sevdirir

8. Gönüllülüğü Sevdirir

Destination Imagination dünya ve ülkemizde gönüllülük esasyla yürütülen bir program. Öğretmenler, ebeveynler gönüllü olup takım lideri olabilir, deneyimli DI'cılar turnuvalarda değerlendiricilik, görev ustası, görev geliştiricisi gibi çeşitli görevlerle programın içinde yer alabilir.

9. Başarısızlık Burada Kötü Birşey Değildir!

9. Başarısızlık Burada Kötü Birşey Değildir!

Notların, derecelerin, başarı sıralamalarının büyük önem taşıdığı dünyamızda Destination Imagination öğrencilere hataların, başarısızlıkların ve bazen kaybetmenin o kadar da kötü birşey olmadığını öğretiyor. Hiç pes etmediğin ve bir nefes alıp herşeye sil baştan başladığın sürece kazandıklarının en az hedefe ulaşmak kadar önemli olduğunu gösteriyor. Edison'ın ampulu bulmadan önce 1000 başarısız deneme yaptığını düşününce iyi ki pes etmemiş diyoruz.

10. Destination Imagination Hayatının En Çılgın Serüveni Olabilir!

10. Destination Imagination Hayatının En Çılgın Serüveni Olabilir!

Büyük olasılıkla hayatında koli bandından kostümler yaptığın, jelibonlardan sahne dekoru tasarladığın, kemanının notalarıyla bir robotu yönlendirebildiğin, buzdolabı kartonlarının altın değerinde olduğu, yeniden dönüştürebileceğinize inandığın eski eşyaları biriktirdiğin, takımca üzüldüğün, sevindiğin, haftalarca, aylarca araştırdığın, kestiğin, kodladığın, oynadığın, zevle öğrendiğin, hatalarına doyasıya güldüğün, kalbinin duracak gibi olduğu anlarda el ele verdiğin,ve hayatın 4 şıktan ibaret değil sonsuz olasılıklar ve seçimlerle dolu olduğunu gördüğün en çılgın serüvenin Destination Imagination Türkiye olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
19
4
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?