Görüş Bildir
Haberler
12 Maddeyle Diş Hekimliği Fakültesinde Öğrenci Olmak

etiket 12 Maddeyle Diş Hekimliği Fakültesinde Öğrenci Olmak

lord henry
10.07.2015 - 01:52 Son Güncelleme: 12.07.2015 - 13:52

1. HAYALLER / HAYATLAR

1. HAYALLER / HAYATLAR

Geldiğiniz yer bir kampüs değildir.Çimlere  uzanmış mutlu insanlar yoktur.Birkaç sınıf ve preklinik bulunduran bir hastanedir.Kantininizi bile hastalarla paylaşırsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Hekim olayım derken yanlışlıkla heykeltıraş olmak.

2. Hekim olayım derken yanlışlıkla heykeltıraş olmak.

İlk yılınızda mumdan, sabundan,alçıdan dişler yaparsınız.Bunu yapıp da kendini,hayatı sorgulamayan öğrenci yoktur.Başlarda yaptıklarınız dişten başka her şeye benzer.El beceriniz arttıkça gelecek nesillere unutulmaz eserler bırakıp, ölümsüzlüğü tadabilirsiniz.

3. İspirto ocağı

3. İspirto ocağı

Biraz da dikkatsizseniz sevdiklerinize küçük yangınlar hazırlayabilirsiniz.

4. DÖKÜM!

4. DÖKÜM!

Çok aşamalı olan ,tek yanlışın tüm doğruları nasıl götürdüğünü gösterip hayatı öğreten,çıksın diye edilen dualarla dini olarak geliştiren,bu aşkın katili döküm.Çıkmamasının tek avantajlı yanı modelasyonunuzun çok güzel olduğunu rahatça iddia edebilmenizdir.

5. Çekilmiş diş toplamak.

Elinizde çamaşır suyu kokulu kavanozlarınızla diş hekimi kapılarını aşındırırsınız.Kavanozların içinden işe yarar dişleri ayıklamaksa hayattan ve her şeyden bir anda soğutur.Herkesin dişine alıcı gözle bakmaya başlarsınız.

6. Alabilir miyim?-Alıyorum-Aldım-Zaten bendeymiş

Aldığın hiçbir malzeme sadece sana ait değildir. İnsana paylaşmayı mecburen öğretir diş hekimliği fakültesi. Zamanla 'şunu alabilir miyim' değil 'alıyorum' demeyi öğrenirsin.  Zenginden alıp fakire vermezsin,hep kendine çalışırsın.Masada bıraktığın malzeme döndüğünde yerinde olmaz.Bilirsin ki ihtiyacı olan biri almıştır.Sen de başkasından alırsın.Bu döngü böyle sürüp gider.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. En çok aradığınız kişinin protez hastası olması.

Değerlimisss,kıymetlimisss...Total protez hastası gören diş hekimliği öğrencisi, yüzüğü gören gollum gibidir.Protez stajındaki başarınız sizin kadar hastanıza da bağlıdır.Hastanızın günü olabilir,canı gelmek istemeyebilir,yakını hastalanabilir,kendi hastalanabilir,ölebilir.Tüm bunlar sizi kalmaya bir adım yaklaştırırken çıldırmamak elde değildir.

8. Böyle şeyler de var.

9. Bazı hastalar gün boyunca yediklerini sizden hiç gizlemezler.

10. Bazı hastalar çok...

11. :(

Bazen her şey kötü gider,aksilikler üst üste gelir,beceriksiz hissedersiniz/hissettirilirsiniz, az zamanda çok iş yapmanız gerekir, son paranızı malzemelere vermek zorunda kalırsınız,bıkarsınız,yıpranırsınız.Böyle zamanlarda kesici ve delici aletlerinizden uzak durmanızı öneririm.Gidip biraz akril havası alıp rahatlayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Her şeye rağmen fark yaratmak sizi mutlu eder.

12. Her şeye rağmen fark yaratmak sizi mutlu eder.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
487
278
231
57
38
37
36