Görüş Bildir
Haberler
Devlet Hastanesinde Ameliyata 50 Bin TL İstediler

Devlet Hastanesinde Ameliyata 50 Bin TL İstediler

Sağlık hizmetlerine ulaşım her geçen gün daha zorlaşırken, bunun son örneği Ege Üniversitesi’nde yaşandı. Trafik kazası geçiren ve el bileği kırılan hastaya, özel kliniğinin kartını veren profesörün 50 bin TL ücret istediği belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir'de geçen pazar günü trafik kazası geçiren S.S. isimli yurttaş, Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Yapılan kontrolde sağ el bileğinde kırık ve ezik tespit edildi. 

Hastanın yakınları, acil serviste görevli doktor tarafından aynı üniversitede çalışan ortopedi ve travmatoloji uzmanı olan profesöre yönlendirilirken; profesörün ameliyat için özel kliğinin kartını vererek hasta yakınlarından 50 bin TL talep ettiği ifade edildi.

Ameliyat olmadan eve gönderildi

Ameliyat olmadan eve gönderildi

2009 yılında geçirdiği iş kazası sebebiyle belinden ameliyat olduğu ve platinle yaşadığı öğrenilen hastanın, kaza sonrasında belinde yeniden kırık olduğu ise yakınlarına pazartesi akşam söylendi. 

S.S.’nin bu süreçte 2 gün boyunca acil serviste bekletildiği öğrenilirken, salı günü belinde ve elinde kırıklar varken ameliyat olmadan eve gönderildiği belirtildi.

"Kime sorduysak bunun kanıksandığı söylendi"

"Kime sorduysak bunun kanıksandığı söylendi"
İçeriğin Devamı Aşağıda

BirGün'ün aktardığı habere göre, hasta yakınlarının şikâyeti üzerine, S.S. adlı hasta İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gönderilen ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Hem el bileğinde hem de protezlerinde kırık bulunan hasta, birkaç gün içinde ameliyat olacak. Hasta yakını şunları dile getirdi:

“Devlet hastanesine acil servisten ambulansla trafik kazası ibaresiyle girdik. Buna rağmen bir doktor ameliyat için bize klinik kartını vererek 50 bin TL talep etti. Biz bunun yasal olup olmadığını düşünürken kime sorduysak devlet hastanesindeki hocaların ameliyat için para aldığını, bunun kanıksandığını söyledi. Yasal olmadığını bildiğimiz halde sabırla bekledik. Yanlış kaynama ihtimali olan el bileğinin ameliyatı 50 bin TL vermediğimiz için yapılmadı. 

Devlet hastanesindeki bir doktorun, hastaneye acilden giren bir hastanın yakınına özel klinik kartını uzatarak hastadan nasıl para isteyebildiğini bize kim açıklayacak? Hem 'acil' denildi hem 50 bin TL istendi. Parayı veremeyeceğimizi söylediğimizde ‘Sıra beklemeniz, randevu almanız gerek’ denildi. Acil mi değil mi anlayamadık, para vermeye bırakıldık. Böyle bir paramız olsaydı özel hastaneye giderdik.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
73
27
7
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dead nettle.

Aynı sorunu bizde yaşıyoruz amcamla. Bundan 10 yıl önce boyun damarında tıkanma olmuştu ankarada sten takılmış ve hiçbir para talep edilmemişti. Ama aynı ye... Devamını Gör

ömer

Nasıl devlette çalışanlar özelde çalışamazsa özel klinikte açamamalı yoksa ettiği yeminini ve onurunu paraya satar tabi…

mamamia

bu şekilde çalışan birçok doktor var hem devlette çalışıp hem kliniği olanlar,ya da devlet Hastanesi'nde hastaya özel ilgi alaka için para talep edenler

Ozan Eril

sizin edeceğiniz yeminin amk