Görüş Bildir
Haberler
Devil May Cry 5

Devil May Cry 5

01.04.2014 - 18:52 Son Güncelleme: 01.04.2014 - 19:03

Devil May Cry 5

Daha yayınlanmadan tepkiler alan, efsanevi Devil May Cry serisinin reboot'u olan DmC Devil May Cry, nam-ı diğer Devil May Cry 5’e ufaktan bir göz atalım.

Melekler ve şeytanlar gerçek dünyayı dışında tutarak ayrı dünyalarda bir savaş içerisindeydiler. 9000 yıl önce Mundus adında bir şeytan her şeyini borçlu olduğu sağ kolu Sparda ile yükselmeye devam ediyordu; fakat Sparda, Eva adında güzel ve alımlı bir meleğe aşık olmuştu. Sonuçlara aldırmadan Eva ile birlikte olunca Mundus Eva'yı öldürüp, Sparda'yı bitmek bilmeyen bir işkenceye maruz bıraktı.

Dante ve Vergil.

Yarı melek ve yarı şeytan olan bu iki melez, Sparda ve Eva’nın eserleriydi. Birbirlerinden habersiz hafızaları silik ve farklı yaşam biçimleriyle büyüdüler. Fakat tekrar karşılaşma zamanı gelip çattı ve bu iki velet için bazı şeyleri yoluna koymanın zamanı geldi.

Dört oyundur bizi karşılayan cool Dante’nin bu oyunda sıfatının değişik olması bizleri şaşırttı. Oyun başlarında, agresif, pesimist, toplumdan soyutlanmış, kızlarla gününü gün eden biri olarak karşımıza çıkıyor. Yine rakipleri küçümsüyor tabiki de, duygusal yapısını da kaybetmemiş. Oyun içerisinde eski Dante’ye göndermeler yapmaktan da kaçınmıyor.

DmC’nin o hoşumuza giden dövüş mekanizması yine bizlerle. Çeşitli silah kombolarıyla şeytanlara savaş esnasında göz açtırmıyoruz yine.

Dante’nin 7 yaşındayken yaşadığı eve uğradığımız zaman edindiğimiz Angel Mode ve Demon Mode gerçekten harika olmuş. Annesinden kalan Osiris ile babasından kalan Arbiter, Dantenin esas kılıcı (eski oyunlardan alışık olduğumuz) Rebellion sayesinde beliren silahlar olarak karşımıza çıkıyor. Bu silahları edindikten sonra da nasıl kullanacağımızı bir iblis üstünde uygulamalı olarak öğreniyoruz merak etmeyin.

Pataklama işini Limbo dünyasında yapıyoruz; ama gerçek dünyaya da yansımaları oluyor. Bu yüzden gerçek dünyada terorist ilan edilmişiz. Limbo işleyişi sağlam yedirilmiş ve grafik açısından ayrı ayrı özen gösterilmiş. Oyunun müzikleri dupstep ve techno ağırlıklı ve konsepte uyum sağlamış. Oynanış açısından kamera ufak tefek sorunlar çıkarabilir. Yine de bir sonraki bölüme geçtiğiniz zaman bu sıkıntıyı unutabiliyorsunuz.

Ninja Theory’nin oyuna Virgil’ı dahil etmesi çok iyi olmuş bana göre. Virgil oyunda anonymous tarzında 'iblisler dünyayı ele geçirdi' tarzında açıklamalar yapan biri olarak karşımıza çıkıyor.

Şu ana kadar en iyi Hack’n Slash deneyimini size DmC yaşatabilir. Tartışmalara ve söylentilere kulak asmayın derim ben. 'Bu nasıl Dante yaa' düşüncelerini kafanızdan atın ve Limbo'nun sizi öldürmek isteyen iblislerle dolu olan dünyasında keyfinize bakın.

Kaynak: http://www.oyunhafizasi.com/devil-may...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın