Görüş Bildir
Haberler
Dev İddia: GTA 6, Tüm Zamanların En Maliyetli Eğlence Ürünü Olmaya Hazırlanıyor

Dev İddia: GTA 6, Tüm Zamanların En Maliyetli Eğlence Ürünü Olmaya Hazırlanıyor

Bahadır
21.07.2023 - 17:51

Oyun dünyasının en büyük devlerinden biri olan Rockstar Games'in efsane oyunu Grand Theft Auto 6 (GTA 6), herkes tarafından büyük bir merakla bekleniyor. 2014 yılından beri geliştirişmekte olan oyuna ciddi bir bütçeyle ayrıldığı ve tüm zamanların en pahalı eğlence ürünlerinden biri olacağı haberleriyle heyecan daha da arttı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Görüntülerden sonra maliyeti sızdırıldı

Görüntülerden sonra maliyeti sızdırıldı

Rockstar Games'in geçen yıl resmi olarak duyurduğu GTA 6, şüphesiz oyun dünyasının en büyük beklentisi haline gelmiş durumda. Henüz çıkış tarihi netleşmese de, yapımla ilgili son zamanlarda birçok iddia dolaşıyor. Ve bugün, bu söylentilere bir yenisi daha eklendi.

Tüm zamanların en pahalı eğlence ürünü olacak

Tüm zamanların en pahalı eğlence ürünü olacak

İddialar, GTA 6'nın yapımcıları tarafından tahmini 2 milyar dolarlık bir bütçeyle geliştirildiğini gösteriyor. Bu da yıllardır adından sıkça söz ettiren yapımın oyun dünyası tarihinin en büyük eğlence ürünlerinden biri olacağını işaret ediyor. GTA 6'nın bu bütçesi, filmler, albümler, diziler, video oyunları, konserler ve benzeri tüm eğlence ürünlerini geride bırakacak düzeyde. Tabi bu bütçe, henüz resmi bir kaynak tarafından açıklanmadı. Söylenti olduğunu hatırlatalım. 

Maliyetin ne kadar büyük olduğunu anlayabilmek içinse şöyle bir örnek verebiliriz; Amazon, Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri için 715 milyon dolarlık bir bütçe ayırmıştı.

Büyük gelir bekleniyor

Büyük gelir bekleniyor

Take-Two Interactive'ın yayınladığı yıllık kazanç raporu, heyecanla beklenen yeni GTA oyununun çıkış tarihine dair ipucu vermiş gibi görünüyor. Şirket, gelecek mali yılda birkaç çığır açan oyunla sektörde yeni standartlar belirleyerek 8 milyar dolarlık bir rekor gelir elde etmeyi umduğunu duyurdu. Bu da şirketin gelirlerinde yaklaşık 2 kat artış anlamına geliyor. GTA 5, üç günde 1 milyar doları aşkın gelir elde etmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
8
8
7
6
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Bize konsol fiyatına gelir o zaman.

ömer

Yahu yeterki çıksın kredi çekeriz ama çıksın artık be…

Yiğithan Demirer

Yani en çok korsan indirilecek oyun olarak yorumladım.