Görüş Bildir
Haberler
Derdoluğun Yılı 2016'da Çokça Hissedilmiş Olması Muhtemel 13 Hissiyat

Derdoluğun Yılı 2016'da Çokça Hissedilmiş Olması Muhtemel 13 Hissiyat

Dale Cooper
15.12.2016 - 11:19

Genele bakınca şu sonucu çıkarmak oldukça kolay: 2016 hiçbirimiz için kolay geçmedi. Ülke olarak bir hayli sıkıntılı ve üzücü bir yıl geçirdik. Keza bireysel olarak da hayatlarımızın pek parlak olduğu söylenemez. Kimimizin paradan yana yüzü gülmedi, kimimiz sağlık sorunlarıyla uğraştı, kimimizse âşktaki mağlubiyetlerimize yenilerini ekledik. Evet, Allah'ın belası; kör olasıca yıl hiçbirimizin yılı olmadı. Haliyle hissettiklerimiz de bizi zorladı. 

İşte, derdoluğun yılı 2016'da çokça hissedilmiş olması muhtemel 13 hissiyat!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle yılın başında; yeni yıldır, o kadar da olumsuz olmayalım dedik. Ama insan bilmez mi? Birden içimize "Ulan boşuna heveslenme!" hissiyatı çıkageldi.

Ocak aylarının başında Firdevs Yöreoğlu gülümsemesiyle başlamaya çalışmıştık yeni yıla. 'Bu kez olacak,' diyorduk içimizden. Ancak Firdevs Hanım'ın da dizinin son bölümündeki halini hatırlarsınız...

2. Kendimize bulunduğumuz 'heveslenme' telkini pek işe yaramamış olacak ki, 2016 ilk sürprizini yaptığında Behlül'ün "NOLUYO YHAAAAAAA" şok ifadesi ve hissiyatıyla kaplandık.

İnsan hep kendini kandırıyor, yine de umut ediyor. Sonra bu hale düşüyor işte. 😔

3. Şubat ortasından başlamıştı Allah kitap bilmez, adi 2016 sağlı sollu geliyordu üzerimize; bıçağını bir oramıza, bir buramıza vuruyordu. Bedri Baykam gibi "Bu savaştan galip geleceğim!" hissiyle kendimizi dört bir yana savuruyorduk.

4. Hayır, bu yıldan vazgeçmeyecektik. Bu yıl olmazdı. Bütün hislerimizi umuda yöneltiyor ve 2016'ya yumruğumuzu gösterip SANA GÜNÜNÜ GÖSTERECEĞİM diyorduk.

5. O yüzden 2016'nın bize hazırladığı tüm kötü sürprizleri düşünmeden "en sahte mutluluklarımız" ve "n'olursa olsun yhaaa ;)" hissiyatıyla yaşamaya devam etmeye çalıştık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çünkü yüreğimiz dayanamıyordu artık. Bu küçük kız gibi olmalıydık, üstesinden gelmeliydik bu boyu posu devrilesice yılın. Birkaç ayı YAPACAM YAPACAM YAPACAM diyerek geçirdik.

AMA YAPAMADIK, BİLİYORSUNUZ.

7. Ama zalim 2016 durmadı. En savunmasız anımızda bizi yine gafil avladı ve kendini Sevda Demirel yerine koyup tokadı suratımıza bastı. Biz de Hande Ataizi gibi neye uğradığımıza şaşırdık...

8. Sonra "Vur kadehi ustam!"la, "Nerede serserilik itlik yapsam?" hisleri arasında bir yerde gidip gelip orada burada serserilik itlik yaptık. İbrahim Tatlıses gibi pardösümüz elimizde cool takılamadık ama o geceler hep rezillikli bitti...

Çünkü isyeeaaaaanımız vardı bu hayata.

9. Ama yenilen pehlivan güreşe doymuyordu işte. Başımıza gelen onca şeyin ardından içimize bir cesaret gelmişti; durmaksızın evrene "HADİ LAN SIKIYSA GEL HADİ, DEVAM ET" mesajları yolluyorduk. Yürek yemiştik.

9. Ama yenilen pehlivan güreşe doymuyordu işte. Başımıza gelen onca şeyin ardından içimize bir cesaret gelmişti; durmaksızın evrene "HADİ LAN SIKIYSA GEL HADİ, DEVAM ET" mesajları yolluyorduk. Yürek yemiştik.

10. Evet, artık vazgeçmiştik. Bütün hislerimiz öfke, üzüntü ve birtakım b*kluklarla kaplıydı ne yazık ki. Behlül gibi Allah'ın her günü delirmelerden delirme beğenmeye alışmıştık artık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. 2016'nın son çeyreğine doğru artık kendimize evrenin bu yılın yapacağı diğer rezil sürprizlere tamamen bırakmıştık. Çekiyorduk çekiyorduk gelmiyordu 2017. Yine de biteceğini biliyorduk...

12. Ama şunun da farkındaydık; o bitiyor elbet, ancak biz de çoktan bitmiştik! Bülent Ersoy gibi yığılıp kalalı çok olmuştu.

13. Aralık ayının tüm hissettirdiğiyse tam olarak bu: GÜLE GÜLE ADİ ŞEREFSİZ 2016! DEFOL. İSTENMİYORSUN, SEVİLMİYORSUN.😒

Gelecek yıldan ümidinizi kesmemeniz dileğiyle, esen kalın 2016zedeler...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
142
67
55
12
9
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nurer

annemsiz ilk yıldı bakın bu dramdır

fafatara

2016'nın hayatımda ki kısa özeti olmuş, 2017 sanki daha sıkı bir yumruk atarak gelecek gibi du bakalım.

Pasif Kullanıcı

Baba Vanga'nın 2016 korkunç bi sene olacak kehaneti geldi aklıma birden. Ama bize her yıl böyle ya. Bu dünyada geçen her yıl bence kendince korkunç. Hele de ... Devamını Gör

Ilteber Hayat

coğrafya harika da insanı boktan