Görüş Bildir
Haberler
Denizde Fenalaşan Adamın İmdadına İnsanlar Değil Her Zaman Beslediği Köpekleri Yetişti!

etiket Denizde Fenalaşan Adamın İmdadına İnsanlar Değil Her Zaman Beslediği Köpekleri Yetişti!

ozcanmine
06.08.2018 - 14:32 Son Güncelleme: 07.08.2018 - 09:06

Çeşme, İzmir'de denize girdiği sırada fenalaşan ve vertigo hastası olan iş insanı Yalvaç Aysu'yu her gün besleyip sevdiği sokak köpekleri kurtardı. Aysu'nun düştüğünü gören köpeklerin havlamasıyla durum sahil çevresindekilerin dikkatini çekti ve Aysu, bu sayede ölümden döndü.

"Güzel köpeklerim sayesinde hayata tutundum. Sağ olsunlar insanlar yardım etmediler."

"Güzel köpeklerim sayesinde hayata tutundum. Sağ olsunlar insanlar yardım etmediler."

Yalvaç Aysu, her gün yaptığı gibi serinlemek için denize girdi. Bir süre yüzdükten sonra kendisini iyi hissetmemesinin ardından sudan çıktı. Sudan çıkmasının ardından başı dönen ve yere yığılan Aysu'nun imdadına sahildeki insanlar yerine her gün beslediği ve bakım yaptığı köpekleri yetişti. Aysu'nun düştüğünü gören köpeklerin havlaması üzerine çevredekiler köpeklere bakmaya gitti ve durum o sırada fark edildi.

İlk müdahalesi plajdaki kadın doktor tarafından yapıldı.

İlk müdahalesi plajdaki kadın doktor tarafından yapıldı.

DHA'nın haberine göre, Köpeklerin havlaması üzerine sahile giden görevliler, kıyıdaki suda yatan Aysu'yu görünce hemen yardım istedi. İlk müdahaleyi plajda bulunan kadın doktor yaptı ve bilinci kapalı olan Aysu, ambulansla Çeşme Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

"Orada denize giren insanların benim suya düştüğümü görmemeleri mümkün değil."

"Orada denize giren insanların benim suya düştüğümü görmemeleri mümkün değil."

Tedavisi devam eden Aysu ise şunları söyledi; 'Perşembe sabahı saat 09.00 sıralarında evden çıktım. Hava çok güzeldi. Denize gireyim, çıkayım ve kahvaltımı yaparak, güne başlayayım düşüncesiyle deniz kenarına gittim. O saatlerde deniz genelde kalabalık oluyor. Merdivenlerden indim, suya daldım. Çıktım, daha sonra yürümeye başladım; ama kendimi iyi hissetmedim. Hemen durdum ve gücümü toplayarak, sahile doğru yürümeye başladım. Ancak o süre içerisinde gücümü kaybettiğimi fark ettim ve 'İmdat beni kurtarın!' diye bağırdım. Sesimin duyulup, duyulmadığını bilmiyorum. Olayın sonrasını hatırlamıyorum.' diye konuştu.

"Biri öldüğünde üstüne kağıt seriliyor ve insanlar yanından geçip gidiyor. İnsanların duyarlılığı, anlayışı kalmadı. Toplumumuz bitti. İnsanlık bitti."

"Biri öldüğünde üstüne kağıt seriliyor ve insanlar yanından geçip gidiyor. İnsanların duyarlılığı, anlayışı kalmadı. Toplumumuz bitti. İnsanlık bitti."

'Bizim köpeklerimizden 2'si sahile gelmiş, beni denizin içinde görmüşler ve havlamaya başlamışlar. Öyle canhıraş havlamışlar ki bu durum, herkesin dikkatini çekmiş. Ondan sonra insanlar gelip, beni denizden çıkarmış. O benim güzel köpeklerim sayesinde hayata yeniden tutundum. İki ayaklılar yerine hayvanları tercih ediyorum. Bu söylediğim için özür dilerim; ama onlar son derece doğallar. Siz onlara zarar vermediğiniz müddetçe onlar, size zarar vermiyor. Ama insanlarımız artık bitti, toplum duyarsız.' diyen Aysu, zamanında fark edildiği için hayati tehlikesini atlattı. 

Su içerisinde biraz daha uzun süre kalması durumunda akciğer fonksiyonlarının tamamen oksijensiz kalmasının söz konusu olabileceği gibi köpeklerinin erken fark etmesi sayesinde yaşama tutundu.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
668
417
92
13
6
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Siz bir kap mamayı suyu tekmelersiniz. Onlar imdadınıza yetişirler. Aradaki fark burada.

"İki ayaklılar yerine hayvanları tercih ediyorum." bu cümle bütün durumu özetliyor...

Saiko Yonebayashi

Bir köpeğin dostluğu bir dostun köpekliğinden iyidir. Şu harika canlılara bir kap suyu çok görmeyin. Gün geliyor devran dönüyor.

Hikka Mikazuki

Dostum bu haberdekiler gibi köpeklik yapacaksa başımın üstünde yeri var. Benim lügatımda köpek=sadık, sevecen, cesur