Görüş Bildir
Haberler
Deniz Beklenenden Daha Hızlı Yükseliyor: Hollanda Sular Altında Kalabilir

Deniz Beklenenden Daha Hızlı Yükseliyor: Hollanda Sular Altında Kalabilir

Topraklarının yüzde 50’si deniz seviyesinden yaklaşık 1 metre yükseklikte yer alan Hollanda’da yapılan araştırmada, deniz seviyeleri ile ilgili yeni bir rapor paylaşıldı. Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (KNMI) tarafından yapılan araştırmada, ülke kıyılarında deniz seviyesinin beklenenden daha hızlı yükselebileceği ve 2100 yılına kadar yükselişin iki metreye ulaşabileceği uyarısı yapıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hollanda’da bilim insanları, deniz seviyesine yakın olan ülkenin daha önce tahmin edilenden daha yüksek deniz seviyesi artışları yaşayacağını söyledi.

Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (KNMI) tarafından yapılan araştırmada, ülke kıyılarındaki deniz seviyesi artışlarının beklenenden daha fazla olacağı belirtildi.

Deniz 2 metre yükselebilir

Deniz 2 metre yükselebilir

Ülkenin iklim değişikliğinin neden olduğu tehlikeli hava olaylarından derinden etkileneceği belirtilen araştırmada, 2100 yılına kadar yükselişin iki metreye ulaşabileceği uyarısında bulunuldu.

Hollanda Altyapı ve Sudan Sorumlu Devlet Bakanı Steven Weyenberg, “Neşeli bir okuma olmayabilir, ancak okumak gerekli” derken, “İklim değişikliğinden çocuklarımız için yaptığımız bir şey olarak bahsetmek, aciliyeti hafife alıyor” diye ekledi.

KNMI, sera gazı emisyonlarının azaltılmaması durumunda Hollanda kıyılarındaki deniz seviyesinin 2100 yılına kadar 1,2 metre yükselebileceğini söylerken, 2014 yılındaki raporda yayımlanan 1 metrelik artış tahminini güncelledi.

Raporda, Antarktika’daki buzulunun erimesi hızlanırsa, deniz seviyelerinin 2100 yılına kadar 2 metre yükselebileceğini söyledi.

Raporda, Antarktika’daki buzulunun erimesi hızlanırsa, deniz seviyelerinin 2100 yılına kadar 2 metre yükselebileceğini söyledi.

Enstitü ayrıca, nehir seviyelerinin yaz aylarında daha düşük, kışın daha yüksek olması beklendiği için, hem daha şiddetli yaz fırtınaları hem de kuraklık konusunda uyardı.

“Alçak topraklar” anlamına gelen ve kendi dilinde “Nederland” olarak adlandırılan ülkenin yüzde 26'sı deniz seviyesinin altında yer alırken, en alçak noktasının ise yedi metre derinde yer alıyor.

Hollanda topraklarının yüzde 50’si ise deniz seviyesinden bir metre veya daha fazla yükseklikte bulunuyor.

Hollanda topraklarının yüzde 50’si ise deniz seviyesinden bir metre veya daha fazla yükseklikte bulunuyor.

Deniz seviyesine çok yakın olan Hollanda, nehirleri ve Kuzey Denizi kıyıları boyunca binlerce kilometrelik setlerle korunurken, ülkedeki oluşturulan delta fonu ile iyileştirme ve bakım için her yıl yüz milyonlarca euro yatırım yapılıyor.

Hollanda Su Kurulları Birliği başkanı Rogier van der Sande yaptığı açıklamada, “Aşırı hava koşullarına uyum sağlamak ve deniz seviyesindeki yükselmeleri tahmin etmek yeni bir hükümet için en önemli öncelik olmalı” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
16
4
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

2metre yukselecek diyince deniz kuzu kuzu 2 metre yukselmiyecek, o yukselme firtina ile, ruzgar ile birlestiginde bir anda hic beklenmeyen seviyede dev deniz... Devamını Gör

feyk

ornegin banglades. 165milyon insan deniz seviyesinde biraz yukarda ganj deltasinda yasiyor. butun ulkenin ortalamasi denizden bir kac metre yukarda ve hollan... Devamını Gör

onr gly

Sular altında kalsa bile ekonomisi yine bizden iyi olur amk

chariskhew

yorum yapsan bu haberi yapan prim yapacak ama şunu söylemek istiyorum, AMK o.c. o adamlar memleketlerinde geçerli olan 10 bin birim para ile Türkiye'de çiftl... Devamını Gör