Görüş Bildir
Haberler
Delta Varyantı Belirtileri Nelerdir? Koronavirüs Aşışları Delta Varyantına Karşı Koruyor Mu?

Delta Varyantı Belirtileri Nelerdir? Koronavirüs Aşışları Delta Varyantına Karşı Koruyor Mu?

Koronavirüsün mutasyonu olan ve ilk defa Hindistan’da ortaya çıkan Delta varyantı tüm dünyaya yayılmış durumda. Türkiye’de baskın varyant olan Delta varyantıyla ile ilgili aramalar yapılıyor. Uzmanlar, delta varyantının griple çok benzer belirtiler gösterdiğini bu sebeple yayılma hızının şu an kadar en yüksek varyant olduğunu söylüyor. Son yapılan çalışmalar, mRNA temelli aşıların Delta varyantına karşı koruma sağladığını ortaya çıkardı. Peki, Delta varyantı belirtileri neler? İşte delta varyantı ile ilgili tüm bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Delta Varyantı Belirtileri Neler?

Delta Varyantı Belirtileri Neler?

Zoe Covid Semptom çalışmasını yürüten Prof Tim Spector, Delta varyantına yakalanmanın genç insanlar için daha çok kötü bir soğuk algınlığı gibi hissedilebileceğini söylüyor. Prof. Spector, Delta varyantına yakalanan gençlerin, kendilerini çok hasta hissetmeseler de virüsü bulaştırıp başkalarını riske atabileceklerine dikkat çekiyor.

TRT Haber’de yer alan bilgilere göre; delta varyantı önceki koronavirüs mutasyonlarına göre yüzde 60 daha fazla bulaşıcı.

Uzmanlar, Delta varyantının öne çıkan semptonları olarak baş ağrısı, burun akıntısı, boğaz ağrısı, bazen de öksürük olduğunu vurguluyor.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, delta varyantının son tespit edilen belirtisini ise işitme kaybı olarak açıkladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın