Görüş Bildir
Haberler
Degas'ın Tablosunun Altından Başka Bir Portre Çıktı

Degas'ın Tablosunun Altından Başka Bir Portre Çıktı

Batuhan
08.08.2016 - 11:24

Avustralyalı bilim adamları, Fransız izlenimci ressam Edgar Degas'ın 'Bir Kadının Portresi' adlı eserinin altında gizli bir portre daha bulunduğunu keşfetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Araştırmacılar, Melbourne'deki Victoria Ulusal Galerisi'nde sergilenen eseri 'sinktrotron' adlı yüksek çözünürlüğe sahip X-ışını tekniği ile taradı.

Yaklaşık 33 saat süren tarama işlemi, Degas'ın ünlü eserinin altında başka bir kadının portresi olduğunu ortaya çıkardı.

Altta gizlenen portrenin, ressamın en sevdiği modellerden Emma Dobigny'ye ait olduğu sanılıyor.

Sinktrotron tekniği ile ortaya çıkarıldı

Sinktrotron tekniği ile ortaya çıkarıldı

Degas'ın 1876-1880 yılları arasında tamamladığı eserin boyası, zamanla dökülmeye başlamış ve altında başka bir portrenin bulunduğuna dair iddialar ortaya atılmıştı. Geleneksel X ışını yöntemi ve kızılötesi ışın teknikleri, eserin altındaki gizemin çözülmesine yardımcı olmamıştı.

Sinktrotron tekniği, elektronları hızlandırarak Güneş'ten bir milyon kez daha parlak bir ışık kaynağı ortaya çıkarılmasını sağlıyor.

Teknik, Degas'ın eserinin altındaki gizlenmiş ayrıntıları bulmakla kalmayıp ressamın portreyi çizerken yaptığı değişiklikleri de gözler önüne serdi. Tarama sırasında Degas'nın portredeki kadının kulaklarını önce elflerinki gibi yukarıya doğru sivrilen bir biçimde çizdiği, sonra sivri kısımları sildiğini ortaya çıkardı.

Keşif, 'Scientific Reports' dergisinde yayımlandı.

Degas'ın 1879'da tamamladığı "Danseuse au repos" adlı eseri, 1999'da 28 milyon dolara alıcı bulmuştu

Degas'ın 1879'da tamamladığı "Danseuse au repos" adlı eseri, 1999'da 28 milyon dolara alıcı bulmuştu
İçeriğin Devamı Aşağıda

İzlenimcilik akımının önemli isimlerinden biri sayılan Degas, özellikle balerin ve dansçıları konu alan eserleriyle tanınıyor. Degas'ın 1879'da tamamladığı, provadan sonra dinlenen bir balerini betimleyen 'Danseuse au repos' adlı eseri, 1999'da Sotheby's Müzayede Evi'nin düzenlediği açık artırmada 28 milyon dolara alıcı bulmuştu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
123
93
31
6
6
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hilal Eroğlu

Adam resim yapacak kağıt, tuval bulamamıştır önceden yaptığı resmin üstüne yeni bi resim yapmıştır ne var yani çokta şeyapmayın.

Hilal Eroğlu

niye içerlendin ki bu kadar kıyamam

bender k

metresinin resmini yapınca, karısı kızıp rest çekmiş, hep başka karıların resmini yapıyon, hiç benim resmimi yapmadın, zaten geçende senin karşı komşunun han... Devamını Gör

okisi

lan boş tuval bulamamış yapmış işte