Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: ‘Yüzde 49'a Şaşırdım’

Davutoğlu: ‘Yüzde 49'a Şaşırdım’

ATKN
03.11.2015 - 11:09 Son Güncelleme: 03.11.2015 - 13:27

Partisinin 1 Kasım seçimlerinde yüzde 49 oy almasına şaşırdığını belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu artışın sebebiyle ilgili olarak, 'Birçok faktör ama bence samimiyet. Millet samimi olarak kimin bu ülke için gayret sarf etmeye hazır olduğunu, kimin fedakarlık yapmaya hazır olduğunu, kimin bu anlamda birikimini bütünüyle ortaya koymaya hazır olduğunu gördü' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Davutoğlu, seçim sonuçlarının ardından balkon konuşması yaptı

Sonuçların ortaya çıkmasının ardından Milliyet Gazetesi'nden Serpil Çevikcan'a konuşan Başbakan Davutoğlu, gazetecilere 'Eğer size (seçim öncesinde) Konya'da görüştüğümüzde AK Parti’nin bu oy oranını söylesem ne derdiniz?” sorusunu sordu ve yine kendisi şu yanıtı verdi: “Yüzde 49’a şaşırdım. Şaşıracağımı söylerdim.” 

Davutoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

  • Neler hissediyorsunuz? Yorgun musunuz?

Yok. Şu anda hiç uyumadan 3 gün çalışabilirim. Çok mutluyum tabii.

  • Bu sonuçta sizce hangi faktörler daha etkili oldu?

Birçok faktör ama bence samimiyet. Millet samimi olarak kimin bu ülke için gayret sarf etmeye hazır olduğunu, kimin fedakarlık yapmaya hazır olduğunu, kimin bu anlamda birikimini bütünüyle ortaya koymaya hazır olduğunu gördü. Bence milletin fark ettiği şey samimiyet oldu. Şu 4 ay tarih içinde bir test tüpüydü, bir laboratuvardı. Bazen laboratuvara girersin bir mekandır; bazen de bir süreç, tarih içinde bir laboratuvardır. Bu 4 ay o kadar çok şey ortaya koydu ki. Millet o derin irfanı ile bir istikrarın önemini fark etti. İki Ak Parti’siz bir siyasi gelecek tasavvurunun imkansız olduğunu fark etti. Üç, bizim samimi olduğumuzu gördü. O dönem 7 Haziran’dan itibaren bu balkonda bir karamsarlık havası vermeye çalışanlar oldu. Yeis, ümitsizlik vermeye çalışanlar oldu. ‘Başınızı kaldırın’ demiştim ben burada. İşte başlarını kaldırdılar. 78 milyonun hukuku mutlaka korunacak.

Balkon konuşması yapan Davutoğlu, 'Bugün sandıktan çıkan sonuç demokrasinin, barışın, huzurun, adaletin ve istikrarın zaferidir' demişti

'Milletin tek bir ferdi bile ayrımcılığa uğramayacak'

Türkiye’yi her türlü kutuplaşmadan, çatışmadan, gerilimden çıkaracağız. Bu seçimde yenilen yoktur, Türkiye, demokrasimiz kazandı. Bütün vatandaşlarımız müsterih olsunlar; verdikleri mesaj 4 yılda yönetime yansıyacak. Bu zafer şu veya bu kesimin değil 78 milyonundur. Kazanan gençler, kadınlar, öğrenciler, memurlar, çiftçilerdir, kazanan 78 milyon. Biz mesajı aldık. Bu topraklara sadece sevgi tohumları ekeceğiz, milletin tek bir ferdi bile ayrımcılığa uğramayacak.

  • Yeni bir sayfa açılırken yeni dönemde yeni bir dil çağrısında mı bulunuyorsunuz?

İnşallah.

  • Çok eski bir gazetecilik numarasıdır ama manşeti siz atıyor olsaydınız ne atarsınız?

(Sare Davutoğlu: Türkiye kazandı)

Bu soruda eşine destek veren Başbakan Davutoğlu, 'Herhalde güzel bir başlık olurdu. Gelecek kazandı derdik. Türkiye kazandı, gelecek kazandı' dedi.

Milliyet, Serpil Çevikcan

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
145
136
26
21
18
12
0