Görüş Bildir
Haberler
Televizyon Çocuğu’yla Tanıdığımız, Ayrılsak da Beraberiz’le Sevdiğimiz Çerkes Güzel: Janset

etiket Televizyon Çocuğu’yla Tanıdığımız, Ayrılsak da Beraberiz’le Sevdiğimiz Çerkes Güzel: Janset

Meltem
10.10.2018 - 00:16

1990'lı yılların efsane isimlerinden biri olan ve devam ettiği işleriyle, mütevazılığıyla, güzel kalbiyle herkes tarafından sevilen Janset'i anlatıyoruz bugün...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Okan Bayülgen'in sunduğu Televizyon Çocuğu'nda kamerayı öperken hatırladığımız,

Tatlı Kaçıklar'da canlandırdığı casus hizmetçi Emine'yle simasına alıştığımız,

Ve efsane dizi Ayrılsak da Beraberiz'de canlandırdığı Berna karakteriyle çok ama çok sevdiğimiz Janset Paçal'ı anlatıyoruz bugün...

1990'lı yılların en efsane zamanlarına damgasını vuran ve kariyerine animatörlükle başlayan Janset, dünyaca ünlü markalar için podyuma çıktı ve mankenlik yaptı.

1990'lı yılların en efsane zamanlarına damgasını vuran ve kariyerine animatörlükle başlayan Janset, dünyaca ünlü markalar için podyuma çıktı ve mankenlik yaptı.

47 yaşında olduğuna asla inanamayacağınız Janset Çerkes kökenli. 1990 yılında Antalya Çizgi Tiyatrosu'nda animatörlük yapmaya başladı, 1992 yılında podyuma çıktı ve pek çok markayı taşıdı. 1994 yılında Gaye Sökmen ile çalışmaya başladıktan sonra da büyük bir çıkış yaptı.

Sık sık imajını değiştirmesiyle çok konuşuldu, cesur halleriyle herkese örnek oldu, sosyal meselelere duyarlılığıyla gönlümüze taht kurdu.

Sık sık imajını değiştirmesiyle çok konuşuldu, cesur halleriyle herkese örnek oldu, sosyal meselelere duyarlılığıyla gönlümüze taht kurdu.

1990'lı yıllarda sık sık dergi kapaklarında gördüğümüz Janset'i televizyonda ilk kez Televizyon Çocuğu'nda izledik. Okan Bayülgen'e eşlik etti, gecelerimizi şenlendirdi. 1997'de Mehmet Ali Erbil'le Tatlı Kaçıklar'da yer aldı. 1999 yılında ise döneme damgasını vuran Ayrılsak da Beraberiz'de Hakan Yılmaz'la başrolü paylaştı. Sunuculukta da kendini kanıtladı ve yarışma programları ile özel geceleri sundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Baykuşların Saltanatı, Çocuklar Duymasın, Yarım Elma, Patron Kim gibi dizilerin yanı sıra Banyo, Kısık Ateşte 15 Dakika, Romantik Komedi filmlerinde yer aldı; Neredesin Firuze efsanesinde Ragıp Savaş'la karşılıkı Yalnızım Dostlarım şarkısını seslendirdi.

On parmağında on marifet olduğunu kanıtlayan Janset festivallerde jüri üyeliği yaptı, kliplerde oynadı.

Mehmet Ali Alabora ve oyuncu arkadaşlarıyla birlikte "Başrol dayanışmanın" diyerek yola çıktı ve Oyuncular Sendikası'nın kurucu ekibinde yer aldı.

Mehmet Ali Alabora ve oyuncu arkadaşlarıyla birlikte "Başrol dayanışmanın" diyerek yola çıktı ve Oyuncular Sendikası'nın kurucu ekibinde yer aldı.

Sosyal meselelere duyarlılığıyla bilinen Janset dizi sürelerinin uzunluğu, setlerdeki çalışma şartları, sendikasızlık ve oyuncular ile set işçilerinin sorunlarına yönelik olarak oyuncu arkadaşlarıyla bir araya geldi ve Oyuncular Sendikası 2011 yılında kuruldu.

2013 yılında tatlı bir sürprizle ve büyük bir şaşkınlıkla kendisini Ali İhsan Varol'un sunduğu Kelime Oyunu'nda izledik; tabii ki çok başarılıydı.

On parmağında on marifet demiştik ya, programa da damgasını vurdu ve yüksek puanlar aldı.

Ve iki yıl önce tası tarağı toplayıp hepimizin hayallerini gerçekleştirdi, Datça'ya yerleşti.

Hürriyet gazetesinden Cengiz Semercioğlu'na verdiği röportajda meşhur kitaba gönderme yaparak Ferrasi'sini sattığını söyledi. Her şeyi çok hızlandığı ve agresifleştiği İstanbul'da çok yorulduğunu anlatan Janset sözlerine şöyle devam etti: 'İki senedir İstanbul’a hiç gelmedim. Şimdi iş için geldim. Sevdiğim iş olunca buraya geliyorum, sonra geri dönüyorum. İşimle evim arası 741 kilometre yani. Her şey çok hızlandı, herkes çok agresif oldu... Bu bütün dünyada böyle. Böyle bir yorulduk. En azından ben kendi adıma yoruldum. O yüzden de biraz elimi ayağımı İstanbul’dan çektim.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Datça'ya yerleşmekle kalmadı, bir de veteran voleybol takımı kurarak maçlara çıktı.

Lisedeyken voleybol oynayan Janset, veteran voleybol takımını nasıl kurduğunu da şöyle anlattı: 'Datça’ya gitmeden önce hep voleybol takımı kurar mıyız diye düşünüyordum. Orada Şule Akıncıbay’la tanıştım. Şule çocuklara voleybol öğretiyor. 100 tane öğrencisi var. Ona 'Bize yardım et, takım kuralım' dedik. Bu isteğimizi etrafa da duyurduk. Önce bir talep olmadı, daha sonra yavaş yavaş katılım oldu. 1 sene antrenman yaptıktan sonra çıktık o maçlara. Maksat muhabbet olsun. Şaka bir yana Datça’da hayat çok güzel. Voleybol oynuyorum, pilatese gidiyorum, solfej dersleri alıyorum. Kendime sevdiğim derslerden bir hafta oluşturdum. Annemle hafta sonu rutin bir seremonimiz var.'

Peki Türk rock müziğinin gelmiş geçmiş en iyi grubu olan Pentagram'ın baş gitaristi Tarkan Gözübüyük'le 21 yıldır birlikte olduğunu biliyor muydunuz?

Peki Türk rock müziğinin gelmiş geçmiş en iyi grubu olan Pentagram'ın baş gitaristi Tarkan Gözübüyük'le 21 yıldır birlikte olduğunu biliyor muydunuz?

Evet, tam yirmi bir yıldır birlikteler! Aşklarının hiç bitmediğini, ilişkisinin küçük sorunları kafaya takacak kadar ucuz olmadığını söyleyen Janset, evlenememe hikayelerini de şöyle anlattı: 'İlişkimizin 5 ya da 6’ncı yılındayken... Anneler böyle ufak ufak çıtlatıyorlardı. Dedik ki, 'üzmeyelim.' Sadece nikah kıyacaktık. Ben beyaz bluz ve jean giyecek, kafama papatyadan taç takacaktım. Tarkan da siyah jean, siyah tişört giyecekti... Çantanın içinde onlar vardı, anlayacağın arabanın camını kırıp çantayı alan hırsız çok büyük hayal kırıklığına uğradı. Biz de bunu bir işaret kabul edip ailelere 'Biz niyetliydik ama olmadı, zorlamayın' dedik.'

"Koysun çorabını ne var, sen de çıkar yanına koy. Yok, lavaboda sakal döküyor. Döksün. Bir sakallık, bir çoraplık mı ilişkiniz?"

Yirmi bir yıldır süren ve ilk günden beri artan bir aşkla devam eden ilişkisi hakkında da herkesin kulağına küpe olması gereken şu sözleri etti Janset: 'Bitmiyor. Çok basit bir şey söyleyeyim, bitirmek istersen biter ilişki. Çevremdekiler ilişkilerinden şikayet ederken hep “her sabah koltuğun yanında çorabını buluyorum” diyor. Koysun çorabını ne var, sen de çıkar yanına koy. Yok, lavaboda sakal döküyor. Döksün. Bir sakallık, bir çoraplık mı ilişkiniz? İlişkiler çok kolay harcanıyor. Tarkan’la ilişkimiz hiç o kadar ucuz olmadı.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Janset, Romantizma ile çok yakında Gökçe Özyol'la sahnelere çıkmaya hazırlanıyor...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
434
222
14
13
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
DUFFY DUCK

Yarım Elma dizisi şahaneydi...

Faruk Naçar

ben o dizinin bir sahnesinde hüngür hüngür ağlamıştım, sanırım ikizi ile ayrılmak zorunda kaldıkları bir sahneydi :D :D

shiroshinju

Ayrılsak da beraberiz dizisinde ki saçlarına bayılıyordum :)) çok değişik bir güzelliğe sahip.Eski dizilerin tadını alamasakda, yeniden dizilerde görmek güze... Devamını Gör

Nurlan Elizade

Yeriyen süpürge diyorlardı filmde )

Nurlan Elizade

21 yıldır birlikte olduğunu biliyor muydunuz?- 1 ay sonra haber yayınlanır ayrıldılar ) gözü deydi onedionun )