Görüş Bildir
Haberler
Datça Belediyesi, NFT Tweetini 6 Bin Dolara Sattı: Gelir, İhtiyaç Sahibi Kız Çocukları İçin Kullanılacak

Datça Belediyesi, NFT Tweetini 6 Bin Dolara Sattı: Gelir, İhtiyaç Sahibi Kız Çocukları İçin Kullanılacak

Datça Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde paylaştığı NFT formatındaki tweet'ini, açık artırmayla 6 bin dolara (yaklaşık 48 bin lira) sattı. Elde edilen gelir ihtiyaç sahibi kız öğrenciler için kullanılacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Muğla'nın Datça Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel sosyal medya hesabından mesaj yayımlamıştı. Belediye Twitter hesabından, ''Sevdiğinizle birlikte Datça baharı kadar güzel zamanlar dileriz'' yazılı çiçek açmış badem ağaçlarının yer aldığı, 'blockchain' teknolojisinin uzantısı olan NFT formatındaki tweet'ini, dün açık artırmayla satışa çıkardı. Açık artırmada 6 bin dolara satılan tweet'in geliri ihtiyaç sahibi kız öğrencilere bağışlanacak.

İstanbul merkezli bir kripto para yatırım şirketi satın aldı

İstanbul merkezli bir kripto para yatırım şirketi satın aldı

Ntv'nin haberine göre, NFT formatındaki tweet, belediyenin twitter hesabı üzerinden gerçekleştirilen açık artırma 24 saat içinde İstanbul merkezli kripto para yatırım firması tarafından 6 bin dolara satın alındı. Firma parayı, Datça Belediyesi hesabına yatırdı.

Datça Belediyesi Basın Yayın ve Soysal Medya Sorumlusu Osman Akın, elde edilen gelirin ihtiyaç sahibi kız öğrenciler için kullanılacağını söyledi. Paranın 90 kız öğrenci arasında bölüştürüleceği kaydedildi.

Dünyada daha önce özel şahıslar ve firmalar tarafından benzer satışların gerçekleştirildiğini belirten Akın, 'Ancak, dünyada bir resmi kurum olarak tweet'ini satan ilk kurum Datça Belediyesi oldu' dedi.

NFT nedir?

NFT nedir?

'Takas edilemez jeton' olarak çevrilebilen 'Non-Fungible Token' yani NFT'ler telif hakkı bulunan ürünler oluşturmak için tasarlanıyor. Bir sanatçı, kendisine ait bir eseri NFT'ye dönüştürdüğünde, hem kendisine ait dijital imzası ile telif hakkını korumuş oluyor hem de ürünün her satışında payına düşen telif hakkı kripto ödeme şeklinde hesabına geçiyor. NFT sistemi, internet ortamında yer alan dijital eserlerin işaretlenerek tek bir hak sahibi olunmasını amaçlıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
14
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın