Görüş Bildir
Haberler
Darbe Girişimi Sırasında Türkiye'de Bulunan Yabancı Futbolcular O Anları Anlattı

Darbe Girişimi Sırasında Türkiye'de Bulunan Yabancı Futbolcular O Anları Anlattı

15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece Türkiye, tarihinin en zor zamanlarından birini yaşadı. Askerler yolları trafiğe kapattı. Televizyon binaları ele geçirildi. Jetler havada uçuşurken TBMM bombalandı. Vatandaşlar sokaklara dökülerek darbeye hayır dedi. Türkiye'de bulunan yabancı futbolcular ise olanlara anlam veremeyerek korku içerisinde yaşananları takip etti. İşte darbe girişimine tanık olan futbolcuların anlattıkları:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Muslera: Neler olup bittiğini gerçekten anlayamıyorum

Muslera: Neler olup bittiğini gerçekten anlayamıyorum

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera darbeden 15 dakika önce havalimanında bulunduğunu belirterek 'Askerler havaalanını kapattı, çok şaşırdım. Eve geldim ama herkes beni arıyor, neler olduğunu anlatmak çok zor ama insanlar sokağa çıkmış durumda... Havaalanında askeri araçlar da gördüm, birçok insan da oraya gitti. Neler olup bittiğini gerçekten anlayamıyorum' şeklinde konuştu.

Josef de Souza: Evlerimizden çıkmıyoruz

Josef de Souza: Evlerimizden çıkmıyoruz

Olayları İstanbul'daki evinden takip ettiğini belirten ve Brezilya Gazetesi Globo'ya açıklamalar veren Josef De Souza, 'Şu ana kadar bi helikopter sesi duyuyorum, şiddetli ses duyuyorum, olayları televizyondan izliyorum; sokakta inanılmaz bir gerginlik var, bu bir çılgınlık, savaş iklimi var. Neler olduğuna dair hiçbir şey bilmiyoruz, evimdeyim. Bir Kulübümüz talimat verdi, evlerimizden çıkmıyoruz' dedi.

Rhodolfo: "Herkes marketlere giriyor, yiyecek ve su alıyor"

Rhodolfo: "Herkes marketlere giriyor, yiyecek ve su alıyor"

Beşiktaşlı futbolcu Luis Rhodolfo ise yaptığı paylaşımda; 'Şu anda İstanbul'dayım. Herkes sokaklara çıkıyor. Marketlere gidiyor. Yiyecek ve su alıyorlar. Bana bankaya gidip, paramı çekmemi söylediler. En iyisi kapalı kapılar arkasında olmak. Şu anda Cumartesi sabahı burada. Sanırım daha fazla detaya sabah ulaşırız' şeklindeki sözlerini paylaştı.

Alexis Delgado: Uzun ve zor bir gece oldu

Alexis Delgado: Uzun ve zor bir gece oldu

İspanyol basınına konuşan Alexis, 'Şu anda iyiyiz. Uzun ve zor bir gece oldu. Jose Sosa'nın evindeydim, sakince ne olacağını bekledik. Burada 1 haftalık bir idmanımız var. Bugün idmana çıkmadık ve bize ne söyleyeceklerini bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

Yaşananlar sırasında ne düşündüğü sorulan Beşiktaşlı oyuncu, 'Eydeydik, yemek yiyorduk ve bir anda insanlar, ailemiz bizi aramaya başladı. İyi olup olmadığımızı, bir şey olup olmadığını soruyorlardı. Bizim ise bir fikrimiz yoktu. İki idman yapmıştık ve buna odaklanmıştık. Tamamen şaşırmıştık. Televizyonu açtık ve her şeyi gördük. Şu anda olaylar daha sakinleşti, bu gerçekten iyi' cevabını verdi.

Beşiktaş Kulübü'nden kendilerine evden çıkmamaları gerektiği söylendiğini belirten yaşındaki oyuncu, 'Evden ayrılmamamız belirtildi. Bize güvenli olduğumuz konusunda endişe etmememiz ve yeniden bilgilendirileceğimiz kaydedildi. Türk arkadaşlarımız sokaklardaydı. Şimdi haberleri takip ediyoruz. Durum biraz kritik gözüküyor, fakat İstanbul şu anda sakin. Sessizlik var' diye konuştu.

Puyol: Tedirgin anlar yaşadık ama iyiyiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA, Sporx

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
10
7
5
4
4
3