Görüş Bildir
Haberler
Daha Mutlu Bir Hayat İçin İhtiyacın Olan Günlük Rutini Söylüyoruz!

etiket Daha Mutlu Bir Hayat İçin İhtiyacın Olan Günlük Rutini Söylüyoruz!

Dale Cooper
18.05.2017 - 12:38

Gündelik rutin hayatımızda bir düzen sağlamak için oldukça elzem bir ihtiyaç artık. Daha düzenli, daha sağlıklı, daha mutlu olmak için...

Peki, senin daha mutlu bir hayat için ihtiyaç duyduğun günlük rutin ne?

Cevabı bu testte! 😉

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle, iş/okul günlerini nasıl geçirdiğini öğrenelim.

2. Çay, kahveyle aran nasıl?

3. Beslenme konusunda durumun nasıl?

4. Bir günde ne kadar yürüyorsun?

5. Stres hayatının yüzde kaçına hakim?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Son olarak, söz konusu alışveriş (gıda/giyim/teknoloji herhangi bir alışveriş türü) olunca kontrolünü kaybettiğin oluyor mu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Nerede hareket orada bereket!

Senin ihtiyacın olan gündelik rutinin tamamen hareketle alakalı! 

En basitiyle her gün 60-80 dakika kadar yürümeyi gündelik rutinine oturttuğunda yaşantında gözle görülür değişiklikler ortaya çıkacak. Bedenen toparlanmakla beraber psikolojik olarak da iyileşmeler göreceksin. Yürümek bana göre değil diyorsan hareketle ilgili başka bir gündelik rutin yerleştirebilirsin hayatına: Bu egzersiz olur, yoga olur, dans olur! Hareketle ilgili aklına ne gelirse...

Beslenmeye de bir nebze daha özen gösterirsen senden iyisi yok. Bırakamadığın çay-kahve alışkanlığının yerine evdeki meyve ve sebzelerden kendi zevkine göre hazırladığın içecek karışımlarını deneyebilirsin. Hem daha ucuz hem daha sağlıklı hem de daha güzel.

Her şeyi daha da güzel yapmak, bu hayatı mutlu kılmak tamamen senin elinde!💋

Ne yiyorsak oyuz!

s3.amazonaws.com

Senin gündelik rutin haline getirmeye en çok ihtiyaç duyduğun şey yeme alışkanlığın! 

İlk olarak en basit yöntemlerle bu yeme alışkanlığını daha sağlık bir rutine bağlamak gerek. Bu aslında insanların düşündüğü kadar zor bir şey değil! İlk olarak gıda alışverişinde daha dikkatli olarak başlayabilirsin. Moralin bozukken ya da keyfin çok yerindeyken alışverişten uzak durmak ya da mesafeli davranmak gibi. Abur cuburlar yerine her gün belli bir miktarda yiyeceğin kuruyemişler, hazır gıdalar yerine taze yiyeceklerin faydası olabilir. Her sabah kararında ve güzel bir kahvaltı etmek işini daha da kolaylaştırır. Bunu gerçekleştirebilecek irade sende mevcut! Bu alışkanlığı rutin haline getirdiğinde inan fiziksel ve psikolojik olarak büyük bir değişim yaşayacaksın. 

Akşamları eve dönerken biraz fazla yürümekse seni streslerinden bir nebze de olsa arındırmak için birebir! 

Her şeyi daha da güzel yapmak, bu hayatı mutlu kılmak tamamen senin elinde!💋

Gitsin kahveler, gelsin meyveler!

Senin gündelik rutin haline getirmeye en çok ihtiyaç duyduğun şey tamamen içme alışkanlığınla alakalı! 

En basitiyle artık aşırılara kaçmaya başlayan çay-kahve içme alışkanlığının yerine sağlıklı içecekler koyarak bunu gündelik bir rutin haline getirmek gerek. Bu gözünü korkutmasın çünkü sandığın gibi zor değil. Bunun için ilk yapman gereken sabah evden çıkmadan hazırlayıp tüm gün yanında taşıyabileceğin meyve-sebze karışımı içecekler olabilir. Alışkanlıktan içtiğin kötü çay-kahvelerin yerine kendi damak tadına uygun bir şeyler koymak çok daha iyi olmaz mı? Bu içecek karışımlarını tamamen kendi zevkine göre hazırlayabilirsin. Bunun yanında su içmeye de biraz daha ağırlık vermek gerekir. İçtiğin suya bir karanfil, belki biraz tarçın atmak aldığın tat dolayısıyla yardımcı olabilir. Bunları gündelik bir rutin haline getirdiğinde inan çayı da, kahveyi de aramayacaksın. Ve bunları kesmen cildin de olduğu gibi ruhunda da gözle görülür değişikliklere yardımcı olacak. 

Bunların yanında bir de yediklerine biraz daha özen gösterdin mi senden iyisi yok! 

Her şeyi daha da güzel yapmak, bu hayatı mutlu kılmak tamamen senin elinde!💋

Kendini unutma!

Senin gündelik rutin haline getirmeye en çok ihtiyaç duyduğun şey kendinle zaman geçirmek! 

Stresin böylesine baş gösterdiği bir hayatta kendini epey boşvermişsin! En basit şekilde her gün muhakkak kendinle baş başa; telefondan, internetten, başka insanlardan ve hayatın gürültüsünden uzak 1 saat geçirip bunu gündelik rutin haline getirmen hayatına gözle görülür iyileşmeler katacak. Yalnızca kendini dinleyebileceğin 1 saat: Seni ne mutlu ediyorsa, hoşuna ne gidiyorsa, kendine verdiğin değerle alakalı her şey olabilir. Bir hobi, bir aktivite, aklına ne geliyorsa artık... Her şeyi fazlaca düşünüp kendini bu denli ihmal etmek sana hiç yakışmıyor. 

Bunun yanında alışverişlerinde daha temkinli olmak için evden bir listeyle çıkmak, yanına alacakların kadar para almak ve depresif/fazla neşeli ruh halinde alışverişten uzak durmak senin için oldukça faydalı olabilir. Bunlar aslında yapması çok kolay şeyler, öyle değil mi? Ama hayat üzerinde ne kadar olumlu olacakları inan seni çok şaşırtacak. 

Her şeyi daha da güzel yapmak, bu hayatı mutlu kılmak tamamen senin elinde!💋

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
615
276
212
126
109
84
68
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın