Görüş Bildir
Haberler
Daha Çok Mutlu Olmak İster Misiniz? O Halde Bu 9 Şeyden Mutlaka Uzak Durun!

etiket Daha Çok Mutlu Olmak İster Misiniz? O Halde Bu 9 Şeyden Mutlaka Uzak Durun!

Rinascita
25.06.2017 - 01:34

Hayatınızda normale göre çok daha az mutluysanız; problem eğitim, imkanların eksikliği, başka insanlar tarafından geride tutulmak, kötü şans veya yetiştirilme tarzı değildir. 

Eğer mutsuzsanız, problem sizsiniz. Mutluluğunuzun yaklaşık olarak %50'si büyük çoğunlukla kalıtsal olan kişisel özellikler tarafından belirlenir. Diğer %50'si de sağlık, kariyer, ilişkiler, ilgiler ve uğraşlar gibi tamamen sizin kontrolünüzde olan durumlar tarafından belirlenir. 

Eğer gerçekten mutsuzsanız, bunu değiştirecek gücünüzün olduğunu bilin. Mutlu olmak istiyorsanız, kesinlikle kaçınmanız gereken 9 davranışı sizler için Iconic'den derledik.

Kaynak: https://www.inc.com/jeff-haden/want-t...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mutluluğunuzu belirleyen, sahip olduklarınız olmasın.

Psikologlar bu durumu hedonistik adaptasyon olarak adlandırıyorlar. Hedonistik adaptasyon, bireylerin aldıkları herhangi bir eşyadan sonra yaşadıkları mutluluk durumundan normal zamanda hissettikleri duygu durumuna hızlı geçişleridir. 

Veya bilimsel olmayan bir dil ile konuşacak olursak yeni arabanıza, evinize, mobilyanıza veya kıyafetlerinize baktığında oluşan mutluluk hissinin çabucak gitmesi durumudur. 

O mutluluk duygusunu yeniden yakalamanın tek yolu, yeni bir şey almaktır. Bu da bir süre sonrasında, uzun süreli tatmin durumunu tamamen ortadan kaldırıyor. Gerçek ve uzun süreli tatmin duygusu, bir şeylere sahip olmaktan değil; bir şeyler yapıyor olmaktan gelir. Kendinizi iyi hissetmek istiyorsanız, birilerine yardım edin. Başka bir insanın hayatında bir fark yarattığınızı bildiğinizde, sonsuza kadar sürecek olan o tatmin duygusunu yaşarsınız. 

Bu da elbette bir bakıma bağımlılıktır, ama en azından iyi anlamda.

2. Başarı elde etmek için, politik oyunlara girmeyin.

İç çatışma, konumlandırma, başkasını kötü göstermek için daha iyi görünmeye çalışmak gibi politik oyunlar sizin ilerlemenize elbette yardımcı olur. Fakat bu tarz oyunlarla kazanırsanız, sonsuza kadar kaybetmeye mahkum olursunuz. Çünkü politik başarı dürtülere, heveslere ve hatta kesinlikle hoşlanmadığınız o başka insanların kaprislerine dayanır. Yani bugünün başarısı, sizin için geleceğin hatası olabilir. Başarı da, çöküş de sizin kontrolünüzün dışındadır. 

Gerçek başarılar, erdeme dayanır. Birilerinin elinden alınmaz. Gerçek başarı, gerçekten tatmin edicidir.

3. Başkalarından gelecek olan hoşnutsuzluk yorumları ve eleştirilerin sizi geride tutmasına izin vermeyin.

Farklı bir şeyler deneyin. Başkalarının denemeyeceği şeyler deneyin. Göreceksiniz ki, neredeyse hemen o an insanlar sizin hakkınızda konuşmaya başlayacaklar. Ama iyi yönde değil...

İnsanların küçümseyen, sahte ve yargılayıcı tavırlarından uzak durmanın yolu herkesin yaptığını yapmak, herkesin söylediğini söylemektir. Sonrasında elbette, onların hayatını yaşamaya başlarsınız; kendi hayatınızı değil. Bu şekilde de mutlu olmazsınız. 

Göreceksiniz ki, insanlar sizin hakkınızda konuşmaya başladıysa bu doğru yolda olduğunuzun işaretidir.

4. Her zaman son olmayı unutmayın.

Herkes ilk olmaktan hoşlanır. Fakat genellikle son olmak daha iyidir. Son vazgeçen, son ayrılan, son denemeye devam eden, değerlerini ve prensiplerini sürdüren... Dünya, vazgeçen insanlarla dolu. Her zaman daha zeki, daha yetenekli, iletişimi daha kuvvetli ve daha fazla desteklenen insanlar olacaktır. Fakat bu insanlar her zaman kazanmazlar. Kendinden vazgeçen son insan olun. Başarılı olamasanız bile, hala kazanan siz olursunuz.

5. O büyük fikir için asla beklemeyin.

O büyük fikrin ne zaman aklınıza geleceğini bilemezsiniz. Hatta belki de hiç gelmeyecek. O yüzden, denemekten vazgeçin. Hem diyelim ki, aklınıza gerçekten harika bir fikir geldi. Bunu karşılayabilecek deneyim, yatırım ve yeteneğiniz olduğundan emin misiniz?

Kötü hissetmeyin. Bunlar herkeste olmak zorunda değil sonuçta. Dolayısıyla sahip olduklarınıza bir bakalım; bir sürü küçük ama değerli fikir. Eğer elinizdekilerle harekete geçerseniz, o büyük fikir için beklemenize gerek kalmayacak.

Unutmayın, mutluluk bir süreçtir ve süreçler de eyleme dayanır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Harekete geçmeden sonunda ne olacağının korkusunu yaşamayın.

İnsanoğlu olarak hep batmaktan, kötüye gitmekten, bitmekten korkarız. Ama durum o kadar açık ki... Bir şeyleri yapmadan, denemeden sonunun ne olacağını bilemeyiz. Bunun korkusuyla yaşamak da mantıklı bir seçenek değildir. 

Elinizde var olanı değerlendirin. Olmadı mı? Bir sonraki sefer daha iyi olacağına inanın. Daha iyi yapmaya çalışın. Ama asla vazgeçmeyin, korkmayın.

7. Öz geçmişinizi amaç olarak görmeyin.

Birçok insan öz geçmişinde yazdıklarıyla bütünleştir. Unutmayın, öz geçmiş dediğiniz sadece insan üretimi bir nesnedir ve öğrendikleriniz, başarılarınız ve deneyimleriniz dışında bir şey göstermezler.

Hayatınızı bir kağıt parçası üzerindeki boşlukları doldurmak için değil, gerçekten hayallerinizi ve amaçlarınızı gerçekleştirmek üzerine kurun. Nerede olmak istediğinizi ve burada olmak için neler yapmanız gerektiğini öğrenin. Sonrasında bunu bir yolculuk olarak düşünün ve o yolculuğa başlayın.

8. Asla beklemeyin.

Doğru zaman, doğru insan, doğru market, doğru bilmem ne için beklemeyin. Siz beklerken, hayat yanınızdan el sallayarak geçip gidiyor. Tek önemli olan, yaşadığınız bu an.

9. Asla mutsuz olduğunuzu düşünmeyin.

Gözlerinizi kapatın. Düşünün ki, şu an taşıdığınız bütün yükü üzerinizden alabilecek bir gücüm var; bütün aile, iş veya ev... Ve bu gücü sizin üzerinizde uygulayarak bütün sorunlarınızı sizden aldığımı düşünün. Bana yalvarıp, herhangi bir şey önerip o hayatı geri almak ister miydiniz? O hayatı geri almak, size ne ifade ediyor? Sahip olduklarınızın, sahip olmadıklarınıza nazaran çok daha önemli olduğunu fark eder miydiniz?

-Gözlerinizi açın. Gerçekten açın bu sefer. Sahip olmadıklarınızı, ne kadar mutsuz olduğunuzu düşünmekten vazgeçin. Hayat geçip giderken, akan her saniyenizi mutsuzluk düşüncesiyle öldüremeyecek kadar değerlisiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
215
63
33
30
30
28
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Asosyal deli

yav he he kolaydı sanki.

nesta

onedio da olmasa demek ki