Görüş Bildir
Haberler
Cumhuriyet Altını Fiyatı Son Dakika: 11 Nisan Pazartesi Altın Fiyatları Ne Kadar? Cumhuriyet Altını Kaç TL?

Cumhuriyet Altını Fiyatı Son Dakika: 11 Nisan Pazartesi Altın Fiyatları Ne Kadar? Cumhuriyet Altını Kaç TL?

CansinA
11.04.2022 - 14:06

Altın yatırımcılarının en çok rağbet gösterdiği altın çeşitlerinden birisi de Cumhuriyet altını. Yıllardan beri bir alışkanlık niteliğinde, Türk halkı elinde olan tüm birikimini altına çevirerek yatırım yapmayı tercih ediyor. Aralık ayı ortalarında rekor seviyeyi gören altın fiyatları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları doğrultusunda yapılan müdahaleyle düşüşe geçirilmişti. Ardından başlayan Rusya - Ukrayna savaşı yeniden hem döviz kurlarında hem de altın fiyatlarında yükselişe sebep olmuştu. Son bir haftadır altın fiyatlarında sert bir düşüş ve yükseliş gözlemlenmemesi sebebiyle, yatırımcılar her yeni günde altın fiyatlarında bir değişiklik olup olmadığını araştırıyor. Peki, 11 Nisan Pazartesi Cumhuriyet altını ne kadar, kaç TL? Detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Altın fiyatlarındaki sert düşüşler ve yükselişler, bir süredir durağan hale gelmişti. Bununla birlikte hem vatandaşlar hem de yatırımcılar her gün fiyatlarda riskli bir düşüşün ya da yükselişin yaşanıp yaşanmadığını kontrol etmek için altın fiyatlarını takibe aldı. Peki, 11 Nisan Pazartesi Cumhuriyet altını ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

Cumhuriyet Altını Alış ve Satış Fiyatları;

Cumhuriyet Altını Alış ve Satış Fiyatları;

ALIŞ: 6.018,00 TL 

SATIŞ:  6.058,00 TL

Cumhuriyet Altını Nedir?

Cumhuriyet Altını Nedir?

Cumhuriyet Altını veya çeşitleri olması itibarıyla Cumhuriyet Altınları, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kararı ile standartları belirlenmiş, para yerine geçebilen, Türkiye’yi temsil eden ve sadece Darphane tarafından üretilebilen altınlardır.

Altın Nasıl Yapılır?

Altın Nasıl Yapılır?

Altın, magma adı verilen erimiş kayaların, katı kayalar içerisinde katmanlaşması ile meydana gelir.

Magma içerisindeki sıvı halde bulunan altın, depremler ve diğer jeolojik hareketler sonucunda açığa çıkan basınç sayesinde sıvı altınlar, kayaların içerisine dolar. Ayrıca rüzgâr, su gibi doğal etkenlerle de dere yataklarında altınların ortaya çıkmasına neden olur.

Altın Nerelerde Bulunur?

Altın Nerelerde Bulunur?

Kayaların içleri, kayaçlar, akarsu yatakları, volkanik kayalar ve dere yatakları oluyor. Yeryüzündeki altının çoğu ise kayaçlar arasındaki altın yataklarında bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Altın Nasıl İşlenir?

Altın Nasıl İşlenir?

Altın çıkarıldıktan sonra karbon ve siyanür gibi kimyasal işlemlerden geçirilmesi saflaşmasını sağlar. Özellikle kayaçlar üzerinde bulunan ince yapılı altınların saflaştırılmasında da siyanür tercih edilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın