Görüş Bildir
Haberler
Cübbeli'den Bir Vahhabîlik Uyarısı Daha: 'Sonu Kan ve Katliam Olacak'

etiket Cübbeli'den Bir Vahhabîlik Uyarısı Daha: 'Sonu Kan ve Katliam Olacak'

İsmailağa Cemaati'nin önde gelen isimlerinden Cübbeli Ahmet, Vahhabîlik uyarılarına devam ediyor. Sakarya'da vaaz veren Kuveytli Şeyh Osman el Hamis üzerinden il müftüsünü eleştiren Cübbeli, işin sonunun FETÖ gibi olacağını öne sürdü.

Vahhabîlerle ilgili büyük şeyhlerin kendisini uyardığını belirten Cübbeli, 'Bu adamların faaliyetlerinin sonunun Türkiye’yi karıştırmak, kan ve katliam olacağını bana beyan ettiler ve yetkililere bildirmemi istediler.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Araplar arasında tanınan Kuveytli Şeyh Osman el Hamis, geçtiğimiz ay Sakarya'daki Tozlu Camii'ne gelerek vaaz vermişti. 

Sığınmacıların büyük ilgi gösterdiği ziyaret 'Vahhabîlik propagandası' iddialarını da beraberinde getirmişti.

Detaylar için 👇

"Vahhabîlik propagandası yapmadı"

"Vahhabîlik propagandası yapmadı"

Serbestiyet'ten Mustafa Ali Aykol'a konuşan Sakarya Müftüsü Hasan Başiş, propaganda iddialarına ilişkin 'Namaz kıldırdığı iddiası yalan. Sadece 15 dakikalık kısa bir konuşma yaptı. Sakarya’daki Araplara ‘Bu memleketin kıymetini bilin’ dedi. Kesinlikle Vahabîlik propagandası yapmadı' diye konuştu.

Adını 18'inci yüzyılda Suudi Arabistan'da yaşamış din adamı Muhammed bin Abdülvahhab'dan alan Vahhabîlik, Arabistan'daki hakim dini akım konumunda. 

Aşırı tutucu ve sert bir İslam anlayışını esas alan Vahhabîlik, Türkiye'de onlarcası bulunan cemaat ve tarikat yapılanmalarına hoşgörüsüzlüğü ile biliniyor.

"Adam manyak mı ki Diyanet’in camisinde ben Vehhâbîyim diyecek?"

"Adam manyak mı ki Diyanet’in camisinde ben Vehhâbîyim diyecek?"

Cübbeli Ahmet, daha önce Diyanet'in kontrolü kaybettiğini söylemiş, Vahhabî isimlere izin vermeye devam edilmesi halinde 'iç savaş' tehlikesiyle karşı karşıya kalınacağı uyarıda bulunmuştu.

  • 'Diyanet’i uyarıyoruz; hangi ırktan ve milletten olursa olsun eğer camilerde bu adamlara konuşma izni verirseniz, selefiliğe vehhabiliğe hizmet edip, iç savaşı körüklemiş olacaksınız'

👇

Cübbeli'nin paylaşımları 👇

Cübbeli'nin paylaşımları 👇
twitter.com
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
444
69
28
22
21
20
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Enkidu An

Biz tarikatlerde cemaatler den kurtulalım derken radikal selefi kafa kesi vahhabi leri ülkeye sokmaya and içmiş deyyuslar.

İbrahim Yılmaz

Vehhabilik İngiliz patentli bir akımdır . Kurucusu tabi buna bir mezheb denilirse Muhammed bin Abdülvehhab sır. Ve son derece tehlikelidir mesela namaz kılma... Devamını Gör

Trabuzeni

Yanlışın var gerçekten namaz kılmayan kişi müslüman sayılmaz Kuranda kimlere müslüman deneceği yazar

.....

Cübbeliyle aynı Düşüneceğim aklıma gelmezdi, onun bildiklerini bilemeyiz galiba adam haklı, kestirme çözüm söylüyorum tüm mültecileri sınırdışı edelim toptan... Devamını Gör