Görüş Bildir
Haberler
Cristiano Ronaldo Avrupa'da Yılın Futbolcusu Seçildi

Cristiano Ronaldo Avrupa'da Yılın Futbolcusu Seçildi

2015-2016 sezonu 'UEFA Avrupa'da Yılın En İyi Futbolcusu' ödülünü, Real Madrid'in Portekizli oyuncusu Cristiano Ronaldo kazandı. Öte yandan UEFA tarafından 2015-16 sezonunun en güzel golü ve kurtarışına verilen ödülleri, Barcelona'nın Arjantinli forvet oyuncusu Messi ve Macar kaleci Gabor Kiraly'ye gitti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Monaco'daki Grimaldi Forum'da gerçekleştirilen UEFA Şampiyonlar Ligi grup kura çekiminin ardından, Real Madrid'den Cristiano Ronaldo ve Gareth Bale ile Atletico Madrid'den Antoine Griezmann'ın aday gösterildiği ödül, sahibini buldu.

UEFA'ya üye 54 ülkeden gazetecilerin katıldığı oylama sonrasında rakiplerini geride bırakan Ronaldo, Avrupa'da 2015-2016 sezonunun en iyi futbolcusu seçildi.

Portekiz Milli Takımı ile 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mutlu sona ulaşan Ronaldo, bu sezon 6. kez verilen ödülü 2013-2014 sezonunun ardından 2. defa kazanma başarısı gösterdi. Ödülü daha önce Barcelona'dan Arjantinli Lionel Messi (2) ile Andres Iniesta ve Bayern Münih'ten Fransız Franck Ribery kazanmıştı.

Yılın golü ve yılın kurtarışı ödülleri de sahibini buldu

Yılın golü ve yılın kurtarışı ödülleri de sahibini buldu
İçeriğin Devamı Aşağıda

UEFA tarafından 2015-16 sezonunun en güzel golü ve kurtarışına verilen ödülleri, Barcelona'nın Arjantinli forvet oyuncusu Lionel Messi ve ülkesinin Haladas kulübünde oynayan Macar kaleci Gabor Kiraly kazandı.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre, futbolseverlerin yüzde 34'ünün (73 bin 331 oy) oyunu alan Messi, UEFA Şampiyonlar Ligi 2015-16 sezonu grup maçlarında Roma'ya attığı golle üst üste 2. kez 'Avrupa'da Yılın Golü'nün sahibi oldu.

Messi'nin golü

Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) forma giyen 'en yaşlı futbolcu' unvanını alan 40 yaşındaki Kiraly, yüzde 34,5 (54 bin 228) oyla 'Avrupa'da Yılın Kurtarışı'nı gerçekleştirdi.

Kiraly'nin kurtarışı

Macar kaleci, EURO 2016 son 16 turunda oynanan maçta Belçika'nın orta saha oyuncusu Kevin De Bruyne'nün kullandığı frikikte gole izin vermemişti.

AA

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
5
5
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın