Görüş Bildir
Haberler
Görevliler Tarafından 'Yakalanan' Mezarlıkta Ağlayan Kız: 'Ne Olur Beni Bırakın da Gideyim'

etiket Görevliler Tarafından 'Yakalanan' Mezarlıkta Ağlayan Kız: 'Ne Olur Beni Bırakın da Gideyim'

FreiGeist
25.05.2018 - 13:48 Son Güncelleme: 25.05.2018 - 17:00

Türkiye günlerce onu konuştu, görüldüğü yere kameralar yerleştirildi, meraklı vatandaşlar onu görmek için mezarlığa akın etti, hakkında 'turizme katkısı var' bile denildi. Çorum’da geceleri Ulu Mezarlık'a gelip, Fatma Çiftçi'ye ait mezarın başında konuşup, ağlamasıyla gündeme gelen ve psikolojik rahatsızlıkları olduğu belirtilen 'gizemli kız' dün gece yine aynı mezarlıktaydı...

Ulu Mezarlık görevlileri, ihbar üzerine harekete geçti ve el feneriyle mezarlıkta genç kızı aramaya başladı.

Ulu Mezarlık görevlileri, ihbar üzerine harekete geçti ve el feneriyle mezarlıkta genç kızı aramaya başladı.

Bir mezarın arkasında saklanırken fark edildi. Kaçmaya çalıştı ancak başaramadı. 📹

Görevliler tarafından kovalanan ve 'yakalanan' 17-18 yaşlarındaki genç kız, "Ne olur beni bırakın da gideyim“ dedi.

Görevliler tarafından kovalanan ve 'yakalanan' 17-18 yaşlarındaki genç kız, "Ne olur beni bırakın da gideyim“ dedi.

DHA'nın haberine göre genç kız 'Kızım sen tek başına gecenin bir saati mezarlıkta ne ararsın, bir derdin mi var? Paraya mı ihtiyacın var? Hadi bize söyle, korkma' diyen güvenlik görevlilerine 'Abi ne olur bırakın beni, gideyim' diye yanıt verdi.

Ne olmuştu?

Çepni Mahallesi'ndeki Ulu Mezarlık görevlileri, 26 Nisan gecesi, siyah giysili, ayağında kırmızı ayakkabıları olan bir genç kızın mezarlığa gelerek, Fatma Çiftçi'ye ait mezarın başında konuşup, ağladığını fark etti. 

Birkaç gün üst üste yine aynı mezarın başına gelen genç kız için görevliler, 'Her gece oraya gelip neden ağlıyorsun, derdin ne? Yardımcı olalım, bize not bırak' yazılı not bıraktı.

Görevlilerin ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Çorum Belediyesi de mezarlıkta Fatma Çiftçi'nin mezarını görebilecek şekilde bir ağaca kamera yerleştirildi. Ancak tüm çabalar sonuçsuz kaldı.

Olayın duyulmasının ardından 'gizemli kız', Türkiye'nin gündemine oturdu. Olay, günlerce görsel ve yazılı medyada geniş yer buldu

Genç kızı "yakalayabilmek" için Çorum ve çevre illerden akın akın insan mezarlığa geldi.

Hatta arbede çıktı ve polis ekipleri, mezarlık ve çevresinde güvenlik önlemi aldı. Seyyar satıcılar bölgede tezgah kurdu.

Gizemli kızın, "şehrin tanıtımına da katkı sağlayacağı" yönünde fikirler dahi ortaya atıldı...

Çorum İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ömer Arslan, 'Bu tür efsanelerin, yaşandığı bölgede turizme büyük katkısı bulunmaktadır. İlimizin tanıtımında da bir efsane araştırırken bir anda da bu konu gelişmiştir. Sadece sosyal medyanın yazdığı hikayelerden efsane geliştireceğiz. Çalışmayı onay için bakanlığa ileteceğiz' şeklinde açıklama yaptı.

Ancak Belediye Başkanı Zeki Gül ise bu tür bir değerlendirmeye katılmadığını söyledi.

Güvenlik kamerası görüntülerinden kimliği belirlenen ancak ismi açıklanmayan bu kişinin psikolojik sorunları olduğu öğrenildi.

Güvenlik kamerası görüntülerinden kimliği belirlenen ancak ismi açıklanmayan bu kişinin psikolojik sorunları olduğu öğrenildi.

Günlerce konuşulan olayla ilgili araştırmalarını sürdüren polis ekipleri, genç kızın mezarlık yakınlarındaki bir evde yaşadığını tespit etti.

Çorum Valiliği de bir kişinin özelindeki sebeplerden dolayı mezarlıkta ağlamasının emniyet ve asayişe müessir bir yönü bulunmadığından, idari veya adli herhangi bir işlem yapılmadığını dair açıklama yaptı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1179
401
170
61
36
34
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?